Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 02/09/15

Ristorante Cortona

Ristorante Cortona

Rysensteensgade 16
1564 København V

Åbningstider

Åbningstider:

Mandag til fredag 12.00- 15.00
samt mandag til lørdag 18.00-24.00

Kontakt

33114720
 

Diverse

Lukket

 

 

 

  • Foto: Martin Sylvest Andersen Foto: Martin Sylvest Andersen
OBS: Stedet er lukket. Den tidligere Café Politigården er omdannet til toscansk spisestue med hjertevarmende god service og stort vinkendskab.

OBS: Stedet er lukket.

Ristorante Cortona er ejet af italieneren Gildo Russo, som er en gammel og god bekendt at det københavnske spiseliv. Han var nemlig manden, der lærte mange at drikke brunello tilbage i 1990'erne, da han stod bag restauranten Il Grappolo Blu.

I 2005 havde Gildo dog fået nok, solgte sin andel i Il Grappolo Blu og trak sig tilbage til bakkerne i Toscana, indtil 2012, hvor familieforhold sendte ham til København igen. Gildos søn, Luca, havde nemlig et stort ønske om at gense den by, hvori han opvoksede, og så var der ingen anden udvej end at flytte teltpælene endnu engang og vende tilbage til Danmarks hovedstad.

Far og søn har nu omdannet den tidligere stegt-flæsk-og-fadøl-Café Politigården til en toscansk spisestue ala det bedre borgerskab, komplet med varmt-rosa vægge, krystallysekroner og tallerkener i brunt slangeskindsmønster.

Servicen er den hjertevarmende italienske slags, som farmand dengang praktiserede, og som sønnike bærer i generne.

Her serveres både frokost til de travle med to retter på 40 minutter til 220 kr. og den lidt større udgave med fire retter til 405 kr.

Aftenkortet er italiensk i sin opbygning med antipasti og primi efterfulgt af en hovedret som oftest er kød eller fisk. Herefter kan man gå hele planken ud og bestille ost og dessert til at slutte på.

Luca og Gildo Russos ønsker med restauranten Cortona at formidle det syditalienske køkken, som er et køkken, der er baseret på de rene råvarer og således den autentiske smag i maden på et fundament af olio extra vergine i skarp kontrast til animalske fedtstoffer som smør og fløde.

Se Svend Rasmussens anmeldelse af Café Politigården fra april 2012 her

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.