Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Riccos Kaffebar på Istedgade

Ricco Sørensen betegner sig selv som 'kaffenørd' og sælger både kaffe, is, kager og ting, som man laver og drikker kaffe af.

Det er en på en gang meget hyggelig og meget tjekket kaffebar og butik, som ligger på Istedgade. Ejeren hedder Ricco Sørensen, betegner sig selv som 'kaffenørd', og det er da også den brune, velduftende drik, som det hele handler om. Her bliver både solgt dampende macchiato, latte, con panna og espresso, italiensk is, kager (alt har to priser: en to go & en to stay) og ting, som man laver og drikker kaffe af. Det er håndlavet keramik, mundblæste glas og italienske espressomaskiner.

Kaffebaren og butikken er delt ind i to små rum. I det forreste med det mælkehvide glasloft finder man en bar og over for den en reol fra gulv til loft inddelt i 64 kvadratiske rum. På den står alt lige fra glas og kander fra Nyhavns Glaspusteri (specielt designet til Riccos) og keramik i form af større kopper og espressokopper designet og lavet af Malene Helbak, som i øvrigt også optræder som barista en gang om ugen. Der står også sirupper, god chokolade og stedets kaffer i bønneform (ristet hos Altura Kaffe i Århus) og et væld af italienske espressokander og espressomaskiner som for eksempel Pavoni og Artè.

Det bageste rum har en lang sofabænk til at hænge på væggen og fire små kakkelborde. Kaklerne er i grøn, brun og cremefarvet, og de går igen i dørtrin og hylder. Loftet er mørkegrønt med guldstuk og er prydet af tre lysekroner, der er købt hos marskandiseren i Karise. En pladespiller står og spiller i hjørnet. Der er både plader med Ella Fitzgerald og med Tom Waits i samlingen. Gamle, store og små emaljebøtter fra blandt andet Gevalia og Aarhus Kaffe Kompagni står på gulv og på hylder.

Ricco Sørensen var i en del år sælger i en hifi-butik, hvor han med egne ord kedede sig bravt. "Egentlig ville jeg allerede have lavet det her sted for tre år siden, men så skulle jeg have været en af pionererne, og de har det altid hårdt."

En pige kommer ind og skal gøre sit regnskab op. Hun har fået lov til at købe på klods i to uger, og regningen lyder nu på 1111 kroner. Her indgår 31 iskaffer. Men den er også god, iskaffen! Og åbenbart stærkt vanedannende.

 

Henriette Harris

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.