Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 10/11/11

Retour

Retour

Tordenskjoldsgade 11
1055 København K

Åbningstider

Man- tors: 17.30-22
Fre - lør: 17.30-23

Kontakt

33 33 83 30
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Atmosfære

Bistro/brasserie

Nye steder

Køkkentype

Fransk

Måltider

Middag

Søndagsmiddag

 

 

 

  • Retour fotograferet på den første søndag, hvor restauranten var åben i november 2011. Foto: Else BjørnRetour fotograferet på den første søndag, hvor restauranten var åben i november 2011. Foto: Else Bjørn
  • Rasmus Oubæks ravioli til forret på Retour lige efter åbningen i november 2011. Foto: Else BjørnRasmus Oubæks ravioli til forret på Retour lige efter åbningen i november 2011. Foto:
  • Rasmus Oubæk har flere gange dystet om at blive vinder af "Årets Ret".I 2005 slog han både Redzepi og Thomas Herman i kategorien bedste hovedret, da 15 af landets bedste kokke i dystede i konkurrencen, som er restaurationsbranchens svar på filmbrancens Bodil-fest og i dag hedder Årets Gericke. I 2005 drev Rasmus Oubæk Restaurant Oubæk i Store Kongensgade.  Foto: Simon Knudsen

    Rasmus Oubæk har flere gange dystet om at blive vinder af "Årets Ret".I 2005 slog han både Redzepi og Thomas Herman i kategorien bedste hovedret, da 15 af landets bedste kokke i dystede i konkurrencen, som er restaurationsbranchens svar på filmbrancens Bodil-fest og i dag hedder Årets Gericke. I 2005 drev Rasmus Oubæk Restaurant Oubæk i Store Kongensgade.

    Foto: Simon Knudsen
- Jeg savner at lave mad. At stege en bøf er jo ikke at lave mad, siger Rasmus Oubæk, der 10. november åbnede Retour, hvor Ensemble engang lå.

Efter godt to år på byens mest fancy steakhouse MASH er Rasmus Oubæk gerne tilbage bag gryderne i bistroen Retour i den tidligere michelin-restauranten Ensemble i Tordenskjoldsgade bag Det Kongelige Teater. Sine egne gryder.

Kongen af Boeuf Béarnaise
Byens mest fancy steakhouse MASH headhuntede i 2009 Rasmus Oubæk som køkkenchef, da de åbnede i Bredgade. Efter Rasmus Oubæk havde lagt sin michelinrestaurant Oubæk i Store Kongensgade om til bistro, fordi det kneb med økonomien, var han blevet kendt som kongen af Béarnaise. Folk valfartede til Oubæk for at spise steak frites med de sprødeste fritter og den bedste béarnaise-sauce i byen. I dag er Oubæk i Store Kongensgade solgt til to af Rasmus Oubæks tidligere kokke, der driver den videre.

Partner fra Nimb
Nu kan béarnaisekongens fans igen spise Boeuf Béarnaise hos Rasmus Oubæk. Sammen med den tidligere restaurantchef i Nimb, Jesper Marcussen, som også har været på Dragsholm Slot.

Enkelt og godt
- Det bliver helt enkelt. Altså en bistro med et par forretter, en fisk, en rustik ret, en bøf og et par desserter. Og så en tavle med dagens specialiteter, hvis leverandørerne pludselig har billig pighvar, eller noget andet, vi ikke kan sige nej til, sagde Rasmus Oubæk før åbningen. Forretter under 100 kroner, hovedretter under 200 - bortset fra bøffen - og desserter 60-70 kroner.

Engang af nød, nu af lyst
Hvor Rasmus Oubæk engang måtte droppe michelinmaden, fordi der var flere gæster og bedre økonomi i at lave bistromad, er det i dag et valg af lyst.

 - I dag er jeg fri af den gæld michelinrestauranten skabte, så jeg kan gøre, hvad jeg vil. Men skulle jeg tænke på, hvad der gav mest i lommen, er det at forlade MASH det dummeste, jeg har gjort, siger Rasmus Oubæk med et smil.

Ingen tidfrist på hyggen
Retour har plads til 40-45 gæster, men modsat Oubæk på Store Kongensgade bliver gæsterne ikke bedt om at komme tidligt og gå to en halv time senere, fordi der kommer nye gæster.
 - Vi har ikke dobbelt seating. Det betyder ikke, at vi ikke håber, at få nye gæster hvis et bord går tidligt, men det er ikke noget, vi vil planlægger. Så med mindre man kommer tidligt og ikke har bestilt på en travl dag, får man ikke en tidsfrist på bordet, siger Rasmus Oubæk.

Plads til spontane gæster
Rasmus Oubæk er ikke selv typen, der planlægger flere uger i forvejen, hvor han gerne vil spise. Derfor bestræber Retour sig på at holde en del af bordene fri til gæster, der bare kommer spontant forbi. Restauranten er også åben både søndag og mandag, hvor mange folk, der arbejder i restaurationsbranchen, går ud og spiser.

Ahn er tilbage et par dage
Dengang Rasmus Oubæk havde Oubæk i Store Kongensgade, var restauranten berømt for, at Rasmus' kæreste Ahn Nielsen, der var restaurantchef, var hård men uretfærdig og havde en kulsort humor, hvilket fik mange gæster til at sværge, at de aldrig ville komme igen.

Ahn Nielsen er ikke restaurantchef på Retour - den titel har Jesper Marcussen - men hun hjælper til i restauranten nogle aftener om ugen.
 - Så må vi jo se om Jesper kan styre hende. Ahn er jo sin egen, sagde Rasmus Oubæk inden åbningen.

Retour åbnede 10. november 2011 og er nabo til den kinesiske massør Tann Longs klinik Tre Små Kinesere.

Bonus-info
Rasmus Oubæk åbnede sin gourmetrestaurant i Store Kongensgade i 2004, fik en stjerne i michelinguiden i 2005 og ændrede koncept til bistro i 2006. Han har tidligere slået både René Redzepi og Thomas Herman i kategorien Bedste Hovedret, når madanmelderne kårede Årets Ret, der i dag hedder Årets Gericke.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester