Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/10/13

Restaurationen

Restaurationen

Møntergade 19
1116 København K

Åbningstider

Tir-lør 18.00-24.00, køkkenet lukker kl. 22. Sommerferie i juli og august.

Kontakt

33 14 94 95
 

Køkkentype

Fransk/dansk

Gourmet

Atmosfære

Klassikere

Måltider

Middag

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Benita Marcussen, Scanpix Foto: Benita Marcussen, Scanpix
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:

Et af dansk gastronomis mest velkendte makkerpar er såmænd også et ægtepar. Siden 1991 har Lisbeth og Bo Jacobsen drevet Restaurationen på Gammel Mønt, og selv om konceptet har forandret sig gennem tiden, er madglæde, gæstetække og velbehag stadig faste ingredienser i succeshistorien om det navnkundige spisested.

Hvad der startede som gourmetrestaurant med én fast menu og tilhørende vinmenu blev sidenhen til både menu og à la carte. Men i 2011 trak Bo og Lisbeth så den endelige streg i sandet, og forvandlede Restaurationen til et "brasserie med moderne dansk mad", hvor valgfriheden skulle være i fokus og priserne i et leje, hvor selv finanskriseramte feinschmeckere kunne være med.

De senere år er den ny nordiske gastronomi løbet med al opmærksomheden, mens den stolte og traditionsrige danske kogekunst langsomt "bliver skyllet ud med badevandet", som Bo Jacobsen siger.

Man skal dog ikke forvente udkogt kål og brun sovs på menuen, bare fordi inspirationen er dansk. I stedet lader parret, der begge er kokkeuddannede, sig inspirere af opvæksten med mødre, der elskede at kokkerere med sæsonens friskeste råvarer. Faktisk i en sådan grad, at Bos mor eftersigende fik finmotoriske skader i hånden af at pille friske fjordrejer til middagsbordet.

Denne respekt for årstidernes og råvarernes livscyklus er gået i arv og blevet styrende princip på Restaurationen. For at følge sæsonen skifter de menukortet bestående af 6 forretter, 4 hovedretter og 3 desserter hver måned, og til de hyper aktuelle ingredienser har man dertil en tavlemenu med dagens ekstra retter. Bo og Lisbeth stræber efter, at så mange råvarer som muligt skal være af dansk herkomst, men de er heller ikke blinde for, at der findes en verden udenfor. Her er den gode smag i højsædet, og hvis det kræver en trøffel, en vaniljebønne eller en kaffetår går det nok også an. Som Bo siger "Det er jo ikke et museumskøkken". Derfor serverer man da også gerne både franske og danske oste fra et det store ostebord, hvor man selv sammensætter sin tallerken med en fast lav pris pr. stykke.

Mens bistrosegmentet eksploderer disse år, holder ægteparret fast i at Restaurationen skal være et brasserie - altså lige et nøk opad på kvalitetsskalaen. Her er dug på bordet og dækket op med Royal Copenhagen, sølvtøj, glas fra Holmegaard og Wegner-stole at sidde i. Om betjeningen siger de selv, at den er "old school i ordets bedste forstand". Tjenerne skal være vidende, vedkommende og afslappede, for det er nu engang gæstens velbefindende, det hele handler om. En tilgang til restaurationsfaget Bo Jacobsen beskriver således: "Maden og vinen bliver aldrig målet men derimod midlet til at give folk en gedigent god aften".

Selv om vinen altså kun er et middel på vejen mod den gastronomiske lykkefølelse, er den flot repræsenteret på Restaurationen. Også her er den gode smag den ultimative udvælger, og selv om 70% af vinkortet er økologisk, er det ikke førsteprioritet. Med andre ord går kvaliteten forud for dogmatikken, og man kan sagtens gøre et godt fund i det store udvalg, der primært byder på flasker i prislejer 600-1200 kr.

I forbindelse med strategiskiftet i 2011 fik interiøret på Restaurationen også en overhaling, der består af en stor spisesal i dæmpede grå nuancer og 50-er inspirerede træpaneler. På væggene hænger farvestrålende malerier af nutidige danske kunstnere, hvilket giver et friskt modspil til den øvrige, underspillede elegance. Restaurationen har plads til ca. 50 spisende gæster, og inviterer i årets løb til forskellige, traditionsrige madoplevelser som f.eks. nytårstaffel og Mortens Aften, der eftersigende skulle byde på en uimodståelig gåsesteg tilberedt som i de gode, gamle dage.

Hvad: Restaurationen
Hvor: Møntergade 19, København K
Hvornår: Tirs-lør kl. 18-24, køkkenet lukker kl. 22

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester