Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/03/08

Restaurant Saison

Restaurant Saison

Strandvejen 203
2900 Hellerup

Åbningstider

Man-lør 12.00-14.30 og 18.00-22.00

Kontakt

39 62 21 40
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Diverse

AOK anbefaler

Lukket

Køkkentype

Dansk - nyt

Fedtfattig

Fisk og Skaldyr

Fransk/dansk

Gourmet

Vegetar

Måltider

Frokost

Middag

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
...Saison er lukket i august 2012... Med fokus på sæsonbestemte danske råvarer er restauratør Erwin Lauterbach en af dem, der har sat dagsordenen for dansk gastronomi siden 1980erne.


Der er masser af kød, fisk og skaldyr at finde på Saisons menuer, men det er urter som brøndkarse, løvstikke, dild eller havesyre og en rig variation af grøntsager, der gør køkkenet interessant. Med fokus på sæsonbestemte danske råvarer er restauratør Erwin Lauterbach en af dem, der har sat dagsordenen for dansk gastronomi siden starten af '80erne. Undervejs er de smørmonterede saucer røget ud, og i stedet bruges marinader af f.eks. olivenolie og citron.

Erwin Lauterbach udgav i 1989 en kogebog i samarbejde med Sundhedsstyrelsen med titlen Rigtig Mad, hvor alle retter havde en fedtprocent på under 35. Grøntsagerne havde i forvejen været i fokus i hans køkken, og i sin restaurant Saison gjorde han det fedtfattige køkken til sin hjertesag. Mens nogle har øjnene stift rettet mod fedtprocenten, har Lauterbach velsmagen som mål. Det og den gode betjening gør Restaurant Saison på Strandvejen til et oplagt sted at forkæle dig selv, hvis du er på kur.

Som noget ret usædvanligt blandt gourmetrestauranterne forsøger Lauterbach at minimere fedtindholdet i maden for at frembringe den rene, uforfalskede smag.

Blandt stedets mange forskellige menuer er der i øvrigt en ren grøntsagsmenu, hvilket naturligvis er til fordel for vegetarer og dem, der inviterer en vegetar ud. Det er også værd at nævne den lokale menu, der gør det muligt at spise en, to eller tre retter til moderate priser. Det siger sig selv, at retterne på menukortet skifter meget ofte i overensstemmelse med sæsonerne, men også fra dag til dag afhængigt af tilgangen af friske råvarer.

Saison har til huse i Hellerup Park Hotel. Restaurantlokalet er elegant med parketgulv og stuklofter. Der er god plads mellem bordene, der selvsagt er dækket med hvide duge. Ovenpå er der i øvrigt selskabslokaler, der kan tage op til 150 gæster.

Erwin Lauterbach har stået centralt i dansk gastronomi siden starten af 80'erne og er i dag både læremester og faderfigurer for mange af de unge kokke, der de senere år har åbnet egne steder rundt om i København. Da Lauterbach i 1989 flyttede sin restaurant fra hotel Østerport til først Skovshoved og siden i 1993 til Hellerup ved Park Hotel, var der mange af stamkunderne, der flyttede med. Køkkenchefen er også kendt for sine kogebøger, og han har været aktiv i diverse gastronomiske selskaber og dommer ved adskillige internationale konkurrencer.


Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester