Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 02/05/14

Restaurant Relæ

  • Vegetarhovedret på Relæ fotograferet i september 2010 Foto: Else BjørnVegetarhovedret på Relæ fotograferet i september 2010 Foto: Else Bjørn
  • Fra åbningsreceptionen på Relæ 10. august 2010 Foto: Else BjørnFra åbningsreceptionen på Relæ 10. august 2010 Foto: Else Bjørn
  • Restaurant Relæ i september 2010 Foto: Else BjørnRestaurant Relæ i september 2010 Foto: Else Bjørn
  • Hovedretten på Relæ lørdag 4. september 2010: Kyllingebryst, kyllingehjertem frikassé og hvide ribs Foto: Else BjørnHovedretten på Relæ lørdag 4. september 2010: Kyllingebryst, kyllingehjertem frikassé og hvide ribs Foto: Else Bjørn
Relæ ligger i en kælder på Ydre Nørrebro og har billigt bestik, genbrugsstole - og en stjerne i michelinguiden, hvilket gør den til en af byens billigste Michelin-restauranter.

I december 2009 slap det ud, at den dansk-sicilianske kok Christian F. Puglisi ville åbne restaurant i Jægersborggade på Nørrebro.

Otte måneder senere kunne den tidligere souschef på Noma, der også har arbejdet på den trestjernede, spanske restaurant ElBulli, endelig vise resultatet af måneders slid for at forvandle et tidligere beboerlokale i en høj kælder til en afslappet, men ambitiøs restaurant.

Allerede inden åbningen kunne Relæ melde alt optaget på aftener i den første uge, og siden har Relæ fået stor international opmærksomhed, der i marts 2012 kulminerede med en stjerne i Michelins guide til større europæiske byer.

Relæ ligger i Jægersborggade 41 på hjørnet af den lille gade, der går ned til Kronborggade, hvis du kommer fra Jagtvej - lige overfor det billigere spisested Manfreds & Vin, som Christian F. Puglisi og hans makker Lasse Bertelsen åbnede i februar 2010 og udvidede i 2011.

Komfuret er fra Noma
45 gæster har det aflange lokale plads til. Læg dertil en håndfuld pladser i baren, som ifølge medejer og restaurantchef Kim Rossen er meget populære.

Her kan man se kokkene arbejde ved det imposante komfur, som Christian F. Puglisi før arbejdede ved, da han var på Noma, hvor komfuret stammer fra.

Undervejs har Christian F. Puglisi skrevet sine tanker om restauranten og dens tilblivelse på sin blog på internettet.

Et af Christian F. Puglisis kardinalpunkter, at der kun skal være to menuen på fire retter – en med kød og en uden. Mellemretten og desserten på vegetarmenuen går igen på kødmenuen.

Prisen ligger under 400 kroner for en menu - hvilket gør Relæ til en byens billigste michelin-restauranter.

Læs mere: Her er Københavns 'billigste' Michelin-restauranter

Glem alt om comfort-food og tag din Dr. Livingstone-nysgerrighed på, for her bliver du en opdagelsesrejsende i nye smage. Her kommer man for at opleve nytænkt gastronomi og få en lufttur på tallerkenen.

Det gælder også i vinglasset, hvor du får skænket usvovlede, bio-vine. Portionerne er lavet til moderne kontorfolk.

Grønt er det nye sort
”Vegetarkøkkenet er fremtidens køkken. For det første er vi er nu klar over, at vi har gode grøntsager i Danmark. For det andet giver det grønne køkken kokken en mulighed for at lege, fordi grøntsager giver en stor palet i form af en stor alsidighed i smag og også større end kød. Tag selleri og rødbede – det er begge rodfrugter, men de smager vidt forskelligt. Desuden er grøn mad sundere, og det aspekt tiltrækker mange mennesker", mener Christian F. Puglisi.

Brugte stole og nøgne borde
På Relæ er der ingen dug og damaskservietter på bordene, som står tæt. Lokalet er enkelt, næsten råt, og servicen er minimalistisk. Du finder selv kniv og gaffel i skuffen under bordet, og du skal ikke regne med, at der står en tjener parat til at sænke vand og vin, så snart du har drukket af glasset.

Vandet fås med og uden brus og koster 35 kroner. Og så kan man drikke alt det, man vil.

Relæ åbnede 20. august 2010.

Mere
Relæ


Mere Jægersborggade

Se AOKs guide til Godt til ganen i Jægersborggade

Mere restaurant-inspiration før du skal ud
Find flere nyheder på AOKs restaurantforside

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.