Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/03/15

Restaurant Promenaden

Restaurant Promenaden

Frederiksberg Alle 58
1820 Frederiksberg C

Åbningstider

Man-ons: 12 -23
Torsdag: 12- 24
Fredag: 12 - 01
Lørdag: 11- 01
Søndag: 11 - 18

Kontakt

33 21 61 17
 

Måltider

Brunch

Frokost

Søndagsfrokost

Køkkentype

Cafekøkken

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
Har du ikke råd til at rejse, kan du med lidt god fantasi bilde dig ind, at du sidder på en parisisk boulevard og ikke på Promenaden på Frederiksberg Alle.

Her kommer både teatrenes Arte-publikum og andet godtfolk for at drikke en øl eller nyde solen.

Men også mere prominente folk har gæstet Promenaden på J-dagen. Den 11. november 1996 sad forfatteren Salman Rushdie på Promenaden sammen med et par folk fra den danske Rushdie-komite, da Tuborgs lastbil rullede op foran vinduerne, og nissepiger kom syngende ind i lårkort og huer med blåt blik.

En af huerne fik Salman Rushdie, som straks tog den på og bad om endnu en til at tage med hjem til ungerne. Til stede var også fire sikkerhedsfolk, som på forhånd havde spurgt, om det var ok, at Rushdie besøgte Promenaden, selvom han dengang var efterstræbt på livet, efter det iranske præstestyre havde udstedt en fatwa over ham på grund af hans roman De Sataniske Vers. Over den plads, hvor han sad, hænger i dag et billede af Rushdie iført Tuborg-nissehue.

Paris i København
Med sin vedholden i det gamle er Promenaden en cafe, som både med sommerens udendørsliv på fortovet og vinterens hygge indenfor minder om det parisiske cafeliv.

I gamle dage var Promenaden mødested for vognmænd, som havde brug for en forfriskning, inden turen gik videre. I dag er cafeen velbesøgt af Frederiksbergborgere og Alleens teatergæster.

Teaterlivet på og omkring Frederiksberg Alle har også sat sit præg på cafeens vægge, hvor der hænger flere store sort/hvid fotos af kendte nulevende såvel som døde danske skuespillere.

Robust køkken
Restaurant Promenaden har et robust brasserie køkken, bestyret af chefkok Niels Meldgaard. Interiøret skaber den perfekte pariser stemning, særligt grundet det smukke vægmaleri bag baren, der kom til syne under en renovering.

Vægmaleriet illustrerer et festligt sceneri fra begyndelsen af århundredets forlystelsesliv, og rygterne siger, at den meget tydeligt portrætterede mand til venstre i billedet er en af Promenaden tidligere ejere.

Væggene i restauranten er malet i varme toner og udsmykket med gamle teaterplakater og billeder af danske kendte skuespillere, og bordene er pyntet med hvide duge og levende lys. I den nyrenoverede kælder er der mulighed for at afholde selskaber for ca. 80 personer.

Promenaden har eksisteret i mange år og under flere forskellige ejere, men i marts 2014 blev stedet overtaget af de nuværende ejere der har stor forkærlighed til stedet og Frederiksberg.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.