Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Restaurant Perlen

Restaurant Perlen

Vesterbrogade 3, Tivoli
1620 København V

Åbningstider

Åben til frokost og aften, når Tivoli er åben

Kontakt

33 14 86 44
 

Køkkentype

Dansk - traditionelt

Måltider

Frokost

 

 

 

Stedet lukkede i 2013.

Den Skaldede Kok alias Carsten Olsen overtog Restaurant Perlen i Tivoli i 2007. Lad dig ikke narre af kokkens tatoveringer og øreringe: maden er old school dansk.

Med en fortid i Tivoligarden havde Carsten Olsen, som blev kendt som Den Skaldede Kok, sin barn drømt om at få en restaurant i Tivoli. Drømmen gik i opfyldelse i 2007, og Carsten Olsen er i dag forpagter af Perlen, hvor han som barn plejede at spise med sine forældre, når familien var i Tivoli.

Den seje kok bliver blød om hjertet, når talen falder på smørrebrød og klassisk, dansk kogekunst, og det bærer menukortet præg af.

Maden
Her finder du en lang og lækker smørrebrødsseddel, fjordrejer, stjerneskud og christiansøsild, men også mere nymodens påfund som carpaccio og club sandwich. Det varme køkken byder både på stegte rødspætter og ål, høns i asparges, tournedos Béarnaise. Kokken har dog også betænkt vegetarerne med et par retter.

Til et rigtig dansk måltid hører selvfølgelig dessert, eller efterret, som det dessert hed førhen. Her kan du både bestille rødgrød med fløde, jordbærtærte eller banana split.

Perlen serverer øl fra Carlsberg og har et vinkort med et lille udvalg af vine. Kun husets karaffelvin fås glasvis.

Historien
Perlen fik sit navn, fordi den ligger bag scenen på Plænen, som oprindeligt blev kaldt Muslingeskallen, og så var det naturligt, at restauranten bag scenen fik navnet Perlen. I 1968 blev hele Muslingeskalsbygningen revet ned, men Perlen beholdt sit navn, og fik en ægte tresser-indretning med PHs lampe-'skaller' på væggene og orangerøde lofter, der i dag giver det rette retro-look, som man ellers kun finder på in-steder som Stereo Bar.

Det forrige restauratørpar, som forlod Perlen i 2006, havde været på Perlen siden 1947.

Læs Alt Om Restauranter i København.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.