Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Restaurant Parnas

Restaurant Parnas

Lille Kongensgade 16
1074 København K

Åbningstider

Man - tor: 12:00- 01:00, fre: 12:00- 05:00, lør: 12:00- 05:00, søn: 12:00-22:00

Kontakt

60 19 57 05
 

Køkkentype

Dansk - traditionelt

Måltider

Frokost

Middag

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

  • Stegt flæsk med persillesovs på Restaurant Parnas. Foto: BJARKE ØRSTED

    Stegt flæsk med persillesovs på Restaurant Parnas.

    Foto: BJARKE ØRSTED
I gamle dage var Parnas et sikkert stoppested på kunstnernes og bohemernes minefelt. I dag kommer ganske almindelige københavnere, der elsker den gammeldags atmosfære, hyggepianisten, en lille svingom og ikke mindst muligheden for at få sig en omgang stegt flæsk med persillesovs, øl og snaps til langt ud på natten.

Parnas er som måske bekendt navnet på det græske bjerg, hvor guden Apollo og alle kunstens muser holder til. Det er sidenhen gået ind i sproget som (ophøjet) opholdssted for et lands digterstand.

Som sådan fungerede natværtshuset Parnas i Lille Kongensgade (overfor Magasin) da også fra 30'erne og til langt op i 70'erne. Her samledes Københavns kunstnere og bohemer, og Parnas blev et af stoppestederne i det oprindelige minefelt.

I dag er Parnas mødested for ganske almindelige københavnere, der elsker den gammeldags atmosfære, hyggepianisten, en lille svingom og ikke mindst muligheden for at få sig en omgang stegt flæsk med persillesovs, øl og snaps til langt ud på natten.

Parnas har også en større, traditionel dansk menu med smørrebrød, løgsuppe, fiskefiletter, biksemad, dansk bøf, pariserbøf, stegt kalvelever og Parnas-gryde (mørbradbøf med ristet gemyse). Det store køkken lukker 23.30, men så er der stegt flæsk til ud på natten. Og hører man til kalorievogterne, så kan nogle af dem altså brændes af på dansegulvet bagefter. Måske i selskab med en muse eller to.

Parnas er i øvrigt i familie med næsten-naboen Hviids Vinstue længere henne på hjørnet af Kongens Nytorv.

Læs Alt Om Restauranter i København.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.