Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/05/16

Restaurant Palægade

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  12  
Holdet bag Formel B har genopfundet det klassiske danske køkken fortolket af unge hænder.

Restaurant Palægade burde være i den dansk-gastronomiske kanon. Her er nemlig tarteletter, tatar, sild og rødgrød med fløde der smager, så man hører solsorten synge sommerskumringen ind.

Billedserie: Kom med indenfor på Palægade lige her

Palægade er den lille stille gade, der løber mellem Store Kongensgade og Bredgade, og herinde mener de seriøs business.

Holdet

Og vi kan ligeså godt få styr på holdopstillingen med det samme, for det er noget af et team, som serverer smørrebrød til frokost og et moderne dansk køkken til aften.

Folkene bag kommer nemlig fra gode steder som Michelin-restauranten Formel B og smørrebrødsmekkaet Schønnemann. Køkkenchefen er Magnus Mondrup, som tidligere har været hos Formel B. Karina Pedersen og Betina Simonsen Madsen kommer fra Schønnemann.

Med som investorer er Rune Amgild Jochumsen, Kristian Arpe-Møller ejer Michelinrestauranten Formel B, Uformel og Sletten.

Vin og betjening bliver styret af de tidligere Le Sommelier-drenge Rasmus Amdi Larsen og Simon Olesen.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Maden

Og hvad laver de så herinde? Jamen, den danske kulturskat - på en tallerken, såmænd.

Lokalet er holdt i dybe jord-mokka-træ-farver for hyggen ikke skal gå fløjten, men her er alligevel nordisk elegant. Bekvemme danske designstole hygger sig med levende lys, moderne lysinstallationer i loftet, skak-tern på gulvet og et par farvede vinduer smidt ind rundt omkring.

Smug-kig: Oplev maden med billeder her

Der er travlt på gulvet, servicen er old-school og dermed både professionel og jovial.

Men det er jo maden, man kommer efter, og især når håndværket er hjemmelavet og i orden som her. Til frokost kan man slentre en tur ned af det nostalgiske menukort og møde alle de gamle venner i form af sild, laks, dyrlægen og hans natmat, tarteletter, tatar, rødgrød og Othello-lagkage.

For nu at nævne en tiendedel af kortet, der kører fra 85-160 kr. pr. ret. Flere af retterne har dog fået et moderne twist uden af gå på kompromis med grundidéen.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Aftenkortet hengiver sig til det moderne danske køkken, og kunne f.eks. være Stegt Poussin a la Danoise med skysovs, rabarber kompot og agurksalat. Eller sommerbuk med ærter i bacon og vildtsauce - den slags som gør glad. Det er klassisk dansk uden så meget hurlumhej, men hvem behøver også det, når det er veltillavet.

Appetitvækkerne koster fra 40 kr. og dyreste ret fås omkring de 230 kr., men der kan også tilkøbes garniture til hovedretterne.

Til at skylle efter med kan man med al tydelighed se, at Rasmus Amdi og Simon Olesen har hygget sig - kortet er både omfangsrigt, spændende og varieret - dog omkring den gamle verden.

Se alle billederne fra Palægade her

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.