Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 25/02/10

Restaurant Orangeriet

Restaurant Orangeriet

Kronprinsessegade 13
1306 København K

Åbningstider

Tirs.–lør 11.30-15 og 18-22.30, søn. 12-16.30. Kaffestuen har plads til 8 og er åben mellem frokost og aften.

Kontakt

33 11 13 07
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Diverse

AOK anbefaler

Køkkentype

Dansk - nyt

Fransk/dansk

Smørrebrød

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Atmosfære

Romantisk

Udsigt

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Åbningsreceptionen på Orangeriet i Kongens Have 1. marts 2010. Foto: Else BjørnÅbningsreceptionen på Orangeriet i Kongens Have 1. marts 2010. Foto: Else Bjørn
  • Orangeriet i Kongens Have ved åbningen i marts 2010. Foto: Else BjørnOrangeriet i Kongens Have ved åbningen i marts 2010. Foto: Else Bjørn
  • Orangeriet i Kongens Have ved åbningen i marts 2010. Foto: Else BjørnOrangeriet i Kongens Have ved åbningen i marts 2010. Foto: Else Bjørn
  • Orangeriet i Kongens Have ved åbningen i marts 2010. Foto: Else BjørnOrangeriet i Kongens Have ved åbningen i marts 2010. Foto: Else Bjørn
  • Orangeriet lige efter åbningen i marts 2010. Foto: Else BjørnOrangeriet lige efter åbningen i marts 2010. Foto: Else Bjørn
  • Smørrebrød med æg og rejer i martssol i Orangeriet. Foto: Else BjørnSmørrebrød med æg og rejer i martssol i Orangeriet. Foto: Else Bjørn
Når solen skinner på Kongens Have og København, er Restaurant Orangeriet et fantastisk sted at spise moderne, dansk smørrebrød til frokost.

Hvor gourmetrestauranten Geranium engang lå, kan du i dag besøge Orangeriet som er skabt til en frokost badet i lys, fordi de hvidmalede, småsprossede vinduer sidder tæt i nostalgiske restaurant.

Inde eller ude
Er det for varmt til at sidde inde, kan du søge skygge under parasollerne på terrassen, hvor Orangeriet dækker op med udsigt til det grønne fra 1. maj.

Gedigent smørrebrød
Smørrebrødet er klassisk, men med det moderne køkkens lethed og gode råvarer. To stykker er nok til at mætte en lille kontorsult, og ligger prismæssigt ikke langt over, hvad en burger lavet af en studerende med tømmermænd på en af byens caféer koster.

Søndagskager
Du kan også få lune frokostretter og en nordisk inspireret middag på tre retter om aftenen. Det gælder dog ikke søndag, hvor menuen udelukkende står på smørrebrød og kager. Men ret beset: Hvem har brug for mere?

Gourmetkok bag komfuret
Bag Orangeriet står den tidligere gourmet- og konkurrence-kok Jasper Kure sammen med sin kæreste, den tjeneruddannede Marie Legaard.
"Vi vil skabe en restaurant, som er mere nede på jorden, mere folkelig. Her bliver ikke noget michelin-stjerneræs, for det er tiden ikke til, selvom vi gerne ville prøve kræfter med det engang, sagde Jasper Kure før åbningen. Han har adskillige af byens gourmetrestauranter på sit C.V., og som senest har været køkkenchef på Brøndums Hotel i Skagen og før har arbejdet på Prémisse, som i dag hedder AOC.

Kuvertpris på 600 kr.
"Det skal være et sted, man kan komme forbi og bare spise en rejemad og drikke et godt glas hvidvin på terrassen uden at få dårlig samvittighed. Priserne kommer til at ligge i den højere mellemklasse - altså lidt over cafeniveau på kaffe og kage - og man skal kunne få tre retter mad, vin og kaffe for 600 kroner", fortæller Jasper Kure.

Søde hunde er velkomne
"Restauranten skal passe til de gæster, som kommer i haven. Rigtig mange mennesker lufter deres hund i Kongens Have, og hvis deres hund ikke er for stor, og hvis den kan opføre sig ordentligt, må hunden gerne komme med indenfor. Vi har selv en miniature-bull terrier, som følger os overalt, og vi vil selvfølgelig sørge for, at der også er en vandskål til hundene, selvom det ikke bliver en restaurant specielt for hundeluftere," siger Jasper Kure.

Vokset op i Kongens Have
At det netop bliver Kongens Have, som Jasper Kures første restaurant kommer til at ligge i, er ingen tilfældighed.
"Jeg er nærmest vokset op i Kongens Have, og min mor bor stadig i Sølvgade. Det er et fantastisk sted, og det var restauranten også, da Søren (Ledet, red.) og Rasmus (Kofoed, red.) var her, og jeg har altid gået og luret lidt på, om jeg kunne overtage den," forklarer Jasper Kure.

Kender Geranium-drengene

Jasper Kure kender Geraniums tidligere ejere Rasmus Kofoed og Søren Ledet særdeles godt, da de alle har været på det danske kokke-landshold, og Jasper Kure i januar 2009 blev nummer fire ved verdens mest berømte kokke-konkurrence Bocuse d'Or, som Rasmus Kofoed som den eneste i verden har tre medaljer og statuetter fra: En bronze-, en sølv- og en guldmedalje.

Mødte sin kæreste på Krogs
Jasper er udlært fra Krogs Fiskerestaurant.
"Faktisk var Rasmus Kofoed kok, da jeg var i lære på Krogs Fiskerestaurant for mange år siden, og det var også her, at Marie og jeg mødte hinanden," fortæller Jasper Kure.
Se hele Jasper Kures karriere på hans eget website.

Historien
Orangeriet åbnede 4. marts 2010, hvor Geranium, som i dag ligger i Parken, lukkede i sommeren 2009.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester