Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 14/11/12

Restaurant Namnam

Restaurant Namnam

Vesterbrogade 39
1620 København V

Åbningstider

Man-tors 17-23.30 (køkken 22.00), fre-lør 17-01 (køkken 22.30), søndag 17-22.30 (køkken 21.00)

Kontakt

41 91 98 98
 

Køkkentype

Asiatisk

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
Et livligt singaporeansk spisested på Vesterbro.
...

Claus Meyer kastede i 2012 sin kærlighed på Singapore. Sammen med sine gode venner Michael og Tin Pang-Larsen, åbnede han Restaurant Namnam på Vesterbrogade 39, et livligt singaporeansk spisested med plads til 88 spisende gæster. Her dyrker de stilen fra gadekøkkenet i en meget autentisk stil fra Singapore og omegn.

Det singaporianske gadekøkken hedder også Peranakan-køkkenet, eller Nyonya-køkkenet, og er en smeltedigel af forskellige artede dufte og smage fra en række af de mest interessante asiatiske køkkener. Køkkenet har sin oprindelse i 1500-tallet, da Kinas kejser sendte handelsekspeditioner igennem Malacca Strædet.

Nogle af de udsendte bosatte sig på strædets østlige kyst og giftede sig med Malay-kvinder. Efterfølgende giftede efterkommerne sig kun ind i andre familier med samme baggrund. Denne nye kultur kom til at hedde Peranakan-kulturen, hvori mænd refereredes til som Babas og kvinder som Nonyas. Peranakankøkkenet har i mere end 500 år fusioneret traditionelle kinesiske råvarer og tilberedningsmetoder med krydderier og andre ingredienser fra Singapore, Indonesien, Indien, kolonimagterne og Malaysia.

Typiske råvarer i køkkenet er kokosmælk, kaffir lime-blade, laksablade, tofu, galangarod, chili, gurkemeje og tamarind, og så den lange række af meget specifikke, uhyre aromatiske krydderi– og krydderurtepastaer, de såkaldte Sambals.

Indretningen har grafisk designer, Christina Meyer Bengtsson og industriel designer, Ulrik Nordentoft stået for. De er begge uddannet fra Danmarks Designskole og har gennem årene løst en række arkitekt- og indretningsopgaver sammen. Senest har de stået for udformningen af Meyers Bageri i St. Kongensgade og Radio på Frederiksberg. Og her på Namnam er der såmænd også blevet plads til en ægte tandoorovn, så tingene kan laves korrekt og al gadekøkkenets charme kan komme til sin ret.

Hvad: Restaurant Namnam
Hvor: Vesterbrogade 39, 1620 Copenhagen V T: 45 41 91 98 98

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Ikke alt er guf på NamNam.

Sød betjening, og et på papiret interessant udvalg af retter, kan ikke råde bod på at man mangler noget flair i tilberedningen af specielt tilbehøret til de 2 hovedretter vi fik, som var BBQ svin, og 5 spice and. Lidt halvrå løg, okra og kål, og ananas, var for ringe og smagte grimt. Det virker som om kødet er i højsædet, og er tydeligvis forberedt, henholdsvis som confit, og som bbq. Det er også fint, men når man skriver BBQ så forventer man at kødet får stegeskorpe, og det havde det ikke. Det var tydeligvis skåret af et større stykke steg og lunet. Tilbehør var ris, og en helt forfærdelig Raita agtig sag, som mest af alt smagte Kims Dild dip. Så fik vi Roti brød fra tandor ovn, stod der. Det nægter jeg simpelthen at tro. Der er ganske få steder man har en rigtig Tandor ovn, og Namnam er ikke en af de steder, og brød fra tandor ovn ser helt specielle ud da se er klasket på indersiden af ovnen og tages ud med en krog. Singaporekøkken lyder spændende og interessant, men den aften var det bare en halvdårlig tur tilbage til 90'ernes pakistanske/indiske steder på Vesterbro. http://www.youtube.com/watch?v=vAexc5txf78

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester