Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/03/15

Restaurant Maven

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
I Nikolaj Kirke ligger et hyggeligt spisested med antikke møbler, persiske tæpper og blyindfattede ruder og klassisk inspireret mad.

At restauranten i Nikolaj Kirke har fået navnet Maven, skyldes ikke kun, at du her kan stille din sult.

Da Nikolaj Kirke brændte under den store brand i 1795, stod kun tårnet, som også er blevet brugt som brandudkigstårn, tilbage. Branden efterlod en plads, hvor kirkeskibet før lå. Pladsen blev til byens kødtorv og fik tilnavnet Maven.

Nikolaj Plads var også på anden vis et kødmarked, for før i tiden lå kirken og pladsen tæt på havnen. Dengang lå knejperne tæt, og her kunne den, der havde en skilling på lommen, altid få et glas og en pige for en stund.

Pigerne må du selv støve op, men et glas vin kan du få hos Maven, som også kalder sig restaurant og vinbar og sælger et dusin vine glasvis.

Musikalsk levemand
En rumlende mave kan også finde ro på Nikolaj Plads. Her bærer spisekortet præg af ejer Thomas Gaardes kærlighed til det sydeuropæiske brasserie-køkken tilsat et par lune danske specialiteter til frokost. Her får du hverken farseret purløg eller moskus-okse, som skal spise med fingrene, men retter med velkendte smage inspireret af de klassiske køkkener.

Allerede som 23-årig åbnede Thomas Gaarde sin første cafe Gagge & Gaarde på Islands Brygge sammen med en ven, men han forlod i 2004 posten som restaurantchef på Den Lille Fede for at uddanne sig som skuespiller på Odense Teater.

Siden har han blandt andet medvirket i store musical opsætninger, men de skrå brædder er en flygtig branchen, og han besluttede i stedet at åbne Maven sammen med sin partner Peter Bille.

"Jeg har længe haft kig på Nikolaj, fordi beliggenheden er fantastisk: midt i byen og tæt på metroen, men alligevel lidt væk fra Strøget og dets hektiske stemning. Om sommeren kan man sidde og spise under lindetræernes kroer, og indenfor kan man se op på hvidmalede bjælkelofter og blyindfattede ruder", fortalte Thomas Gaarde før åbningen.

Romantisk miljø
De blyindfattede ruder er store, og restauranten er varm og hyggelig og lige så klassisk som spisekortets mad; persiske tæpper på gulvet, møbler fra en æra, hvor de var gjort af mørk og ædelt træ, og kandelabre på de borde uden dug.

Køkkenet styres idag af Andreas Berg, der tidligere har været på Nimb, Nørrebro Bryghus og i Skuespilhuset.

"Maden bliver til i en fransk-italiensk-brasseriestil, men vi vil også gerne servere danske klassikere til frokost som krustader med sprængt and, fiskefrikadeller, dampede blåmuslinger og stegt tatar på kalveinderlår", sagde Thomas Gaarde før åbningen.

Til aften serveres hovedretter fra 195k kr. op til 255 kr.

På førstesalen ligger et smukt selskabslokale, hvor man i kirkelig stemning kan sidde ca. 50 gæster.

Nikolaj Kirke har tidligere huset Cafeen i Nikolaj. Restaurant Maven åbnede 22. august 2011. I kirken finder du også Kunsthallen Nikolaj. Udenfor ligger legepladsen ved Nikolaj.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.