Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/03/15

Restaurant Maven

Restaurant Maven

Nikolaj Plads 12
1067 København K

Åbningstider

Køkkenet er åbent man-lør frokost 11.30-15.30, aften 17.30-22, baren til 24 (fre-lør til 02)

Kontakt

32 20 11 00
 

Atmosfære

Bistro/brasserie

Måltider

Frokost

Middag

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
I Nikolaj Kirke ligger et hyggeligt spisested med antikke møbler, persiske tæpper og blyindfattede ruder og klassisk inspireret mad.

At restauranten i Nikolaj Kirke har fået navnet Maven, skyldes ikke kun, at du her kan stille din sult.

Da Nikolaj Kirke brændte under den store brand i 1795, stod kun tårnet, som også er blevet brugt som brandudkigstårn, tilbage. Branden efterlod en plads, hvor kirkeskibet før lå. Pladsen blev til byens kødtorv og fik tilnavnet Maven.

Nikolaj Plads var også på anden vis et kødmarked, for før i tiden lå kirken og pladsen tæt på havnen. Dengang lå knejperne tæt, og her kunne den, der havde en skilling på lommen, altid få et glas og en pige for en stund.

Pigerne må du selv støve op, men et glas vin kan du få hos Maven, som også kalder sig restaurant og vinbar og sælger et dusin vine glasvis.

Musikalsk levemand
En rumlende mave kan også finde ro på Nikolaj Plads. Her bærer spisekortet præg af ejer Thomas Gaardes kærlighed til det sydeuropæiske brasserie-køkken tilsat et par lune danske specialiteter til frokost. Her får du hverken farseret purløg eller moskus-okse, som skal spise med fingrene, men retter med velkendte smage inspireret af de klassiske køkkener.

Allerede som 23-årig åbnede Thomas Gaarde sin første cafe Gagge & Gaarde på Islands Brygge sammen med en ven, men han forlod i 2004 posten som restaurantchef på Den Lille Fede for at uddanne sig som skuespiller på Odense Teater.

Siden har han blandt andet medvirket i store musical opsætninger, men de skrå brædder er en flygtig branchen, og han besluttede i stedet at åbne Maven sammen med sin partner Peter Bille.

"Jeg har længe haft kig på Nikolaj, fordi beliggenheden er fantastisk: midt i byen og tæt på metroen, men alligevel lidt væk fra Strøget og dets hektiske stemning. Om sommeren kan man sidde og spise under lindetræernes kroer, og indenfor kan man se op på hvidmalede bjælkelofter og blyindfattede ruder", fortalte Thomas Gaarde før åbningen.

Romantisk miljø
De blyindfattede ruder er store, og restauranten er varm og hyggelig og lige så klassisk som spisekortets mad; persiske tæpper på gulvet, møbler fra en æra, hvor de var gjort af mørk og ædelt træ, og kandelabre på de borde uden dug.

Køkkenet styres idag af Andreas Berg, der tidligere har været på Nimb, Nørrebro Bryghus og i Skuespilhuset.

"Maden bliver til i en fransk-italiensk-brasseriestil, men vi vil også gerne servere danske klassikere til frokost som krustader med sprængt and, fiskefrikadeller, dampede blåmuslinger og stegt tatar på kalveinderlår", sagde Thomas Gaarde før åbningen.

Til aften serveres hovedretter fra 195k kr. op til 255 kr.

På førstesalen ligger et smukt selskabslokale, hvor man i kirkelig stemning kan sidde ca. 50 gæster.

Nikolaj Kirke har tidligere huset Cafeen i Nikolaj. Restaurant Maven åbnede 22. august 2011. I kirken finder du også Kunsthallen Nikolaj. Udenfor ligger legepladsen ved Nikolaj.

Book dit bord online Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Færdig med Dining Week...færdig med Restaurant Maven...

Vi har en tradition med nogle vennepar, hvor vi hvert år tager en tur ud i forbindelse med Dining Week. Det plejer at være hyggeligt, det plejer at være en god madoplevelse, det plejer at være en fornøjelse.

I år skulle vi så prøve Restaurant Maven. Fulde af forventninger tropper vi op i god tid og står klar uden for restauranten kl. 19.45. Det skulle vi ikke have gjort. Vejret var godt, himlen var klar. Desværre var det piv-koldt og dørene var låst! Der har sikkert været en 'seating' fra 17.30-19.30, så personalet ville sikkert have lidt fred og ro, så de kunne få ryddet bordene og sat nye glas frem. Det er vel ret beset personalets ret, men kl. 19.59 stod der en menneskemængde svarende til antallet af stole i restauranten og frøs uden for. Sådan starter man absolut ikke en god oplevelse, desuagtet at personalet sikkert gerne ville have lidt fred og ro til at stille glas frem på bordene. Det holder altså ikke!

Nå, vi tjekker menuen ud og ser, at der kan tilkøbes en vinmenu til 180 pp. Fair pris, men ingen ved bordet er tilhængere af dessertvin, så vi spørger tjeneren om vi kan lave en god pris uden dessertvinen, for så vil vi gerne have vinmenu (yep, vi er jyder). Det vil han lige finde ud af, men vi hører aldrig noget fra ham (før vi får regningen, mere om det senere). Vinen var i øvrigt ganske udemærket...

Nå, maden. Tjah, forretten (Råmarineret torsk) faldt i de fleste smag. Det var fint og flot anrettet. Det var ikke en absolut vinder, men det var ganske fint. Hovedretten, glaseret svineskank, ja, det smagte godt, men igen...lidt almindeligt. At der så var glemt lidt bacon på den ene tallerken og at vi på dette tidspunkt stadig ikke havde fået hverken introduktion af maden (det stod selvfølgelig også på de små sedler på bordet) eller en melding på vinmenuen er en anden sag. Desserten, rødbedesorbet med lakrids og marengs var nok en ret, der delte vandene. Vi var ikke tilhængere, men der findes sikkert mange i kongeriget, der sætter pris på at lave en rodfrugt til sorbet. Jeg er ikke én af dem, men nå. Det er jo igen en smagssag og det er en del af oplevelsen ved Dining Week.

Efter maden blev vi spurgt om vi ønskede kaffe eller te. Det gjorde vi. Begge dele blev skænket i sponsorkopper fra Illy (WTF?), men til gengæld kostede en sjat te og kaffe kun 36,- per kop. Ahh, come on, så begynder man at blive lidt stram i betrækket. Jeg betaler gerne 30, 40 eller 50 for en kop god kaffe efter et godt måltid, men når man får en ganske almindelig servering kaffe og te i en sponsorkop (uden andet vedhæng end sukker), så bliver jeg lidt træt. Kopperne stod også i skærende, grim kontrast til de anretninger, vi havde fået i løbet af aftenen, hvor tallerkener og skåle havde været superflotte. Nå, servicebudgettet var vel brændt af inden Restaurant Maven nåede til indkøb af kaffekopper.

Således motiveret, så endte vi med at bede om regningen og her hopper kæden så definitivt af. Vi havde fået en helt ekstraordinær rabat på vinmenuen, formedelst 10,- per deltager ved bordet, fordi vi ikke ønskede dessertvinen, så vi havde 'kun' betalt 170,- per mand for et glas hvid og rød. Ja, vi er selvfølgelig jyder, men det er sgu lidt slapt. Havde vi fået den melding fra starten, så havde vi nok valgt en flaske fra kortet og ladet vinmenu, være vinmenu.

Nå, samlet set, så nåede vi frem til konklusionen om at Dining Week nok efterhånden har udtjent sit formål i forhold til vores egen tradition. Restaurant Maven blev så den berømte dråbe vand, der fik bægeret til at flyde over. Oprindeligt var det sjovt at blive inspireret og udfordret af nye restauranter under Dining Week, men de seneste par gange har skuffelserne efter dårlige oplevelser været for mange, så næste gang vælger vi nok bare at besøge en restaurant, hvor vi kender menuen, personalet og slipper for en skuffende oplevelse.

P.S. Ja, det blev en lettere mavesur anmeldelse, hvilket maden sikkert ikke fortjener (jeg er bare ikke fan), men service og oplevelsen generelt trækker oplevelsen så tilpas meget ned, at den ikke kan trækkes længere op.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester