Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/10/13

Restaurant l'Alsace

Restaurant l'Alsace

Ny Østergade 9
1101 København K

Åbningstider

Man-lør 11.30-24.00, alle adventssøndage 11.30-16.00. Lukket på helligdage.

Kontakt

33 14 57 43
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Diverse

AOK anbefaler

Køkkentype

Fransk

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Atmosfære

Klassikere

Romantisk

 

 

 

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
Til kamp for det klassiske køkken.

Med indgange i både Ny Østergade og Pistolstrædes bindingsværks-indrammede gårdsmøge har Restaurant L'Alsace siden 1978 været bannerfører for gedigen og klassisk kogekunst fra det fransk/tyske område af samme navn. Her serverer man, som et af de få tilbageværende steder i København, foie gras af gås (af ikke-stopfodret oprindelse skulle vi hilse at sige fra køkkenchef og vaskeægte "Elsässer" Franck Dietrich) mens andre lokale evergreens som bouillabaisse, søtunge à la meuniére og choucroute med gris og pølser også fylder det traditionsrige spisekort.

Til frokost kan du gå på opdagelse blandt et udvalg af frokostretter i prislejet 100-250 kr. samt en frokostmenu til 228 kr. for 2 retter og 268 kr. for storebroderen med 3 retter. Til aften kan du enten gå à la carte vejen eller selv sammensætte 2, 3, 4 eller 5 retter til henholdsvis 320, 360, 410 og 515 kr.

Her værner man om de klassiske, gastronomiske dyder og går ikke på kompromis med hverken råvarer eller tidskrævende opskrifter. Nogle anmeldere og gæster har tidligere udtalt, at det er som en retro-rejse tilbage til 80'erne, men den karakteristik skammer man sig ikke over på L'Alsace. Som køkkenchefen siger, er det sværere at få succes med noget gammelt end med noget nyt og hipt, og hvis bare man holder fast i kvaliteten og oprigtigheden, så bliver oplevelsen tidløs. Et godt eksempel er den ad libitum blåmuslinge-aften, som afholdes hver tirsdag (245 kr. inkl. 2 glas hvidvin). Sådan har det været i årevis, og sådan bliver det ved med at være.

Restauranten holder da også takterne og populariteten i ave, hvilket ikke mindst skyldes, at stedet er et familieforetagende. Således har indehaver Josephine Stockhammer overtaget ansvaret for, at traditionerne og madglæden holdes i ave, præcis som hendes far og grundlægger Franz Stockhammer ønskede det.

Stamgæsten ved bedst
Når man taler med Josephine og køkkenchef Franck er der ingen tvivl om, at det der betyder mest for de to, er at skabe og pleje stamgæster. Her skal være roligt, afslappende og indbydende at komme, så hvis du er til musik i højtalerne og et højtråbende klientel, skal du finde et andet sted at spise. At stamgæsterne ved bedst, fik man også at føle, da man for nylig udskiftede de klassiske, grønstilkede Alsace-vinglas. Næh, her skal tingene gerne forblive som de plejer, og det er vel snart et særsyn på den københavnske restaurantscene.

Men selv om man på L'Alsace går op i at have uddannet personale og dække op på klassisk vis med stofdug og 3 sæt glas, behøver du ikke være hverken frankofil eller vinkender for at aflægge restauranten et besøg. Her underviser man gerne i at spise østers på korrekt vis, og hvis du ikke er velbevandret ud i franske, tyske og østrigske vine, guider tjeneren dig gerne kyndigt gennem det store udvalg.

De fleste af bordene på L'Alsace befinder sig i den hvælvede kælder mod Ny Østergade, men den glasklædte vinterhave ud mod hyggelige Pistolstræde indbyder også til en gedigen, gastronomisk pause, uanset om den står på kærestetid, familiemiddag eller forretningssamtale. Når vejret tillader det, er det desuden muligt at spise ved borde udendørs i gårdhaven.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester