Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/10/13

Restaurant l'Alsace

Restaurant l'Alsace

Ny Østergade 9
1101 København K

Åbningstider

Man-lør 11.30-24.00, alle adventssøndage 11.30-16.00. Lukket på helligdage.

Kontakt

33 14 57 43
 

Diverse

AOK anbefaler

Køkkentype

Fransk

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Atmosfære

Klassikere

Romantisk

 

 

 

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
Til kamp for det klassiske køkken.

Med indgange i både Ny Østergade og Pistolstrædes bindingsværks-indrammede gårdsmøge har Restaurant L'Alsace siden 1978 været bannerfører for gedigen og klassisk kogekunst fra det fransk/tyske område af samme navn. Her serverer man, som et af de få tilbageværende steder i København, foie gras af gås (af ikke-stopfodret oprindelse skulle vi hilse at sige fra køkkenchef og vaskeægte "Elsässer" Franck Dietrich) mens andre lokale evergreens som bouillabaisse, søtunge à la meuniére og choucroute med gris og pølser også fylder det traditionsrige spisekort.

Til frokost kan du gå på opdagelse blandt et udvalg af frokostretter i prislejet 100-250 kr. samt en frokostmenu til 228 kr. for 2 retter og 268 kr. for storebroderen med 3 retter. Til aften kan du enten gå à la carte vejen eller selv sammensætte 2, 3, 4 eller 5 retter til henholdsvis 320, 360, 410 og 515 kr.

Her værner man om de klassiske, gastronomiske dyder og går ikke på kompromis med hverken råvarer eller tidskrævende opskrifter. Nogle anmeldere og gæster har tidligere udtalt, at det er som en retro-rejse tilbage til 80'erne, men den karakteristik skammer man sig ikke over på L'Alsace. Som køkkenchefen siger, er det sværere at få succes med noget gammelt end med noget nyt og hipt, og hvis bare man holder fast i kvaliteten og oprigtigheden, så bliver oplevelsen tidløs. Et godt eksempel er den ad libitum blåmuslinge-aften, som afholdes hver tirsdag (245 kr. inkl. 2 glas hvidvin). Sådan har det været i årevis, og sådan bliver det ved med at være.

Restauranten holder da også takterne og populariteten i ave, hvilket ikke mindst skyldes, at stedet er et familieforetagende. Således har indehaver Josephine Stockhammer overtaget ansvaret for, at traditionerne og madglæden holdes i ave, præcis som hendes far og grundlægger Franz Stockhammer ønskede det.

Stamgæsten ved bedst
Når man taler med Josephine og køkkenchef Franck er der ingen tvivl om, at det der betyder mest for de to, er at skabe og pleje stamgæster. Her skal være roligt, afslappende og indbydende at komme, så hvis du er til musik i højtalerne og et højtråbende klientel, skal du finde et andet sted at spise. At stamgæsterne ved bedst, fik man også at føle, da man for nylig udskiftede de klassiske, grønstilkede Alsace-vinglas. Næh, her skal tingene gerne forblive som de plejer, og det er vel snart et særsyn på den københavnske restaurantscene.

Men selv om man på L'Alsace går op i at have uddannet personale og dække op på klassisk vis med stofdug og 3 sæt glas, behøver du ikke være hverken frankofil eller vinkender for at aflægge restauranten et besøg. Her underviser man gerne i at spise østers på korrekt vis, og hvis du ikke er velbevandret ud i franske, tyske og østrigske vine, guider tjeneren dig gerne kyndigt gennem det store udvalg.

De fleste af bordene på L'Alsace befinder sig i den hvælvede kælder mod Ny Østergade, men den glasklædte vinterhave ud mod hyggelige Pistolstræde indbyder også til en gedigen, gastronomisk pause, uanset om den står på kærestetid, familiemiddag eller forretningssamtale. Når vejret tillader det, er det desuden muligt at spise ved borde udendørs i gårdhaven.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Nyd 9 økologiske serveringer hos Ché Fè til særpris

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Den perfekte aften

Er lige kommet hjem efter den mest perfekte romantiske aften med manden.

Vi fik en 5 retters menu, i romantiske udendørs omgivelser. Aftenen startede med en lille hyggelig ny surprise. Fine varme velduftene servietter foldede sig ud efter de blev dyppet i et lille bad og foldede sig ud.

Vi startede med 4 delicious østers og perfekt valgt hvidvin til efterfulgt af 3 flot anrettede foie gras delikatesser der alle var en sublim smagsoplevelse.

Servicen var i top hele vejen igennem og jeg vil til hver en tid anbefale et besøg.

Tak for den perfekte aften - vi ses :-)

 

Kedelig 80'er mad

Min kone og jeg bestilte en Early Bird menu på L'Alsace.

Forret:
Nogenlunde dampede muslinger. Fin saltning. Lidt sprittet hvidvinssauce.
Afsindig kedsommelige og småbitre asparges blandet med smagsløse dybfrost rejer.

Hovedret:
Entrecote Bernaise. Mør men ikke Entrecote. Snarere filet. Bernaise var der alt for lidt af. Dog hjemmelavet. Brændte rösti og kedelig kogt garniture i form af gulerøddder.

Dessert:
Ganske udmærket Creme Brulée

Service:
Uinspireret og upersonlig betjening fra tre forskellige tjenere.

Men Værst. Vi fik begge ondt i maven, da vi havde forladt restauranten og måtte med mange pauser begge en tur på toilettet med diarre da vi kom hjem.
Det er ikke iorden!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester