Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/11/12

Restaurant Kjøbenhavn

Restaurant Kjøbenhavn

Dronningens Tværgade 10
1302 København K

Åbningstider

Alle ugens dage kl. 17:30-24:00 - køkkenet lukker omkring kl. 22:00

Kontakt

22 44 66 66
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Gourmet

Måltider

Middag

 

 

 

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
Kjøbenhavn er grundlagt af Rasmus Rask som er officer, og Peter Hejler som er advokat.

Både Peter og Rasmus flyttede begge til København for små ti år siden, og i sommeren 2012 faldt de over et godt håndværkertilbud i Dronningens Tværgade. Det fik dem til at tage springet og starte egen restaurant. Det har fra starten været tanken, at restauranten skulle være en hyldest til den by, som tog så godt imod dem.

Derfor samarbejder Kjøbenhavn også med lokale leverandører, og både indretning og menukort er opkaldt efter kendte steder. Man kan således få et bord ved "Amalienborg", mens man drikker "Vesterbro"-sjusser og spiser en gang "Gråbrødre Torv". Finurlige stregtegninger på væggene karikerer byens seværdigheder.Og skal du virkelig chille, kan du f.eks. tage plads i Christiania-krogens røde sofaer bagerst i lokalet.

Kjøbenhavn lagde i slutningen af 2013 konceptet om, og holder nu kun åbent om aftenen. Men det ændrer ikke på restaurantens status som ægte stamsted, hvor man altid lige kan droppe forbi. Køkkenchefen Rasmus Lund Jonasson har en fortid på Madklubben. På Kjøbenhavn fusionerer han sine erfaringer og kreerer gastronomiske livretter, der bedst kan beskrives som værende helt nede på jorden men stadig med et gourmet-twist.

Der er altid ca. 3 forretter, 4 hovedretter og 3 desserter at vælge i mellem, og de kan alle ses på en stor tavlevæg. Forretter og desserter ligger på 90 kr., og hovedretter på 150 kr. Ønsker du at prøvesmage en bred vifte af køkkenets kunnen, kan du bestille "Kanalrundfarten" med 5 halve retter (bare rolig, du bliver med garanti mæt), 5 halve glas vin, et glas bobler at starte på og kaffe og sødt efter maden. Hele herligheden står i 625 kr. pr. snude.

Hver måned inviterer spisestedet også et kendt bysbarn i køkkenet, og dennes yndlingsingredienser bliver i samspil med køkken-teamet til "Månedens Kjøbenhavner" - en gedigen anretning med kant og karakter.

Siden åbningen har indretningen også forandret sig løbende på Kjøbenhavn. Gamle vinduesglas er blevet installeret som vindfang, hvilket giver en snert af industriel coolness, mens bordene er blevet skiftet ud fra standard café-modeller til runde og firkantede træborde, der har hver deres udtryk. Sammen med vægmalerierne giver de et billede af et København, der er fuld af unikke skabninger, der på én gang er retro og moderne, men altid formår at samle det hele til en hip fortælling.

Bestil bord her

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Super lækker aftensmad til en rimmelig pris

Stedet har en fed indretning med en god atmosfære. På den ene side er det et afslappet miljø, men stedet har alligevel en vis klasse. Det afspejles især også i maden, som var super lækker. Min forret bestod af røget laks med rygeost (formodes) og ristet rugbrød samt syltede gule beder. Til hovedret stod den på super lækre møre svinekæber, mens desserten var en alternativt udgave af ris ala mande, hvor kokken havde lavet det som en let mouse-agtig ret med ristede mandler og sorbet is, hvilket kun kan anbefaldes. Vin og vand var også fint.
Dér skal jeg da helt sikkert hen igen.

 

Og en stjerne...

Man kan åbenbart ikke give nul stjerner her...

 

Den muligvis dårligste brunch i København

Jeg var på Kjøbenhavn for et par uger siden og det var intet mindre end en katastrofe. Det startede med en tjener der ikke ville have os ind fordi vi ikke havde reserveret selvom der var helt tomt og var rigelig med borde i al den tid vi var der. Derefter tog det dem ½ time før vi fik menuer da vi gentagne gange blev ignoreret og glemt. Da vi så endelig fik bestilt vores brunch tallerkener fik vi leveret noget andet end det der stod på menukortet. En lille portion af kedelige ting. Da vi gjorde opmærksom på at det ikke var det der stod i menukortet fik vi at vide vi tog fejl. Da vi bad om et menukort for at checke om vi tog fejl fik vi et decideret nej. Kaffen var sløj og der var bare ingenting der fungerede. Det var decideret absurd og i hvert fald den værste brunch jeg har fået i København.

Jeg var overbevist om at det måtte være en enlig svale men ud fra kommentarerne ser det ikke ud til at være tilfældet.

Hvis jeg kunne give 0 stjerner var det sket.

Det må kraftigt anbefales at holde sig væk

 

Elendigt

Vi havde købt en morgenbrunch gennem sweetdeal og aldrig har jeg fået noget så nærigt..

Selv til halv pris var det på ingen måde det værd..

Et lille stykke snoldet brød med lidt pålæg og en klat æg..

Jeg er en ikke særlig stor pige og jeg kunne ikke engang blive mæt..

Dyrt uden indhold!!!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester