Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/05/14

Restaurant Kiin Kiin

Restaurant Kiin Kiin

Guldbergsgade 21
2200 København N

Åbningstider

Man-lør: 17.30-24.00, seneste reservation til kl. 21.00.

Kontakt

35 35 75 55
 

Måltider

Middag

Atmosfære

Romantisk

Køkkentype

Thailandsk

 

 

 

  • Restaurant Kiin Kiin. branchenanalyse om, at det går frem med indtjeningen på gourmetrestauranter. Størst på vækst er Umani og Kiin Kiin. Foto: Martin Sylvest AndersenRestaurant Kiin Kiin. branchenanalyse om, at det går frem med indtjeningen på gourmetrestauranter. Størst på vækst er Umani og Kiin Kiin. Foto: Martin Sylvest Andersen
  • kiin kiin madanmeldelse til aok Foto: benita marcussenkiin kiin madanmeldelse til aok Foto: benita marcussen
  12  
Kiin Kiin betyder på thai noget i retning af "kom og spis" og er navnet på byens eneste thailandske restaurant med en stjerne i den franske Michelinguiden.
Efter tre år som restaurantchef på stjernekokken Paul Cunninghams gourmetrestaurant The Paul, åbnede Henrik Yde Andersen Kiin Kiin på hjørnet af Møllegade og Guldbergsgade på Nørrebro.

Seks måneder efter fik Kiin Kiin en såkaldt rising star i michelinguiden, og i 2008 fulgte en rigtig, funklende michelinstjerne. I mange år havde thai-restauranten Nahm i London en michelinstjerne, men i dag er Kiin Kiin den eneste thai-inspirerede gourmetrestaurant i Europa med en stjerne i Michelins guide til Europas store byer.

- Kiin Kiin er, hvad du kan høre de thailanske mødre råbe ved aftentid, når de kalder børnene hjem for at spise, fortæller Henrik Yde. Han ved, hvad han taler om, for han har boet og arbejdet fem år i Thailand.

I restaurant Kiin Kiin har Henrik Yde Andersen kombineret sin uddannelse som sommelier (vintjener) med sit kendskab til thaimad i den oprindelige form, som man kalder Siam-køkkenet. Det er karakteriseret ved masser af grøntsager og skaldyr og et fravær af mælk og fløde. I Kiin Kiin serveres maden smukt anrettet i tidens køkkentern.

- Danskerne spiser altid de samme fem retter, når de går på thai-restaurant. Derfor har vi besluttet kun at servere én menu, som ligger fast på forhånd, forklarer Henrik Yde Andersen.

Vinmenuen er sat sammen af en række glas, der passer til retterne på menuen, som de thailandske kokke laver. Foruden vinmenuen har Kiin Kiin et vinkort med forholdsvis få, men gode flasker.

Ved siden af Kiin Kiin åbnede Henrik Yde Andersen i august 2006 en thai take away ved navn Aroii, som også har en filial på Kultorvet. Den er sidegeshæft til Kiin Kiins asiatiske svar på en bistro: The Ricemarket.

I slutningen af 2011 udvidede Henrik Yde sit asiatiske madimperium med Chai Wong på Frederiksberg, opkaldt efter hans partner. Restauranten kan godt kaldes en Kiin Kiin light udgave, for her fås virkelig dejlig mad, men alle de mest fordyrende elementer er taget ud af ligningen.

Brugeromtale
Oprettet af: Søren Linck 17. jun 2014
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.