Bistro/brasserie
Klassikere
Romantisk
Udsigt
Brunch
Frokost
Middag
Dansk - nyt
Fransk/dansk
Kosmopolitisk
Lukket
Arne Jacobsens hvide Bellevue-vision af en moderne restaurant ved skov og strand er genskabt med en jordnær menu.
En strøm af ind-og udenlandske arkitektur- og designmennesker valfarter til restaurant Jacobsen på Strandvejen, lige ved Bellevues fluepapir. Ikke kun på grund af den maleriske udsigt over Øresund eller maden, men nok så meget på grund af manden, der i sin tid tegnede og indrettede restauranten, hvis navn den bærer.
Arne Jacobsens vision
Danmarks store arkitekt Arne Jacobsen tegnede i begyndelsen af 30'erne Bellevue Teatret og Strandparken som sin personlige version af tidens hvide funktionalisme og med ønsket om en "sammenhængende iscenesættelse af drømmen om en moderne livsstil i Danmark".
Myre-stole og fredet pejs
I 1999 genåbnede Anders Moesgaard restauranten i sin gamle skikkelse som et levende museum for den store arkitekt og møbeldesigner med Arne Jacobsens velkendte myrestole og lounge-areal foran pejsen, som er bygget i mursten og i øvrigt fredet. Den havle etage over pejsen er ikke en del af Arne Jacobsens oprindelige restaurant, og på de gamle tegninger på væggen, kan man se, hvor storslået langstrakt og i to etager, den oprindeligt har været. Restauratørerne har også påbud om, at der fortsat skal forefindes kaktus i restauranten. De har fået en skulturel plads ovenpå garderoben mod den dueblå væg.
Dansk design og nordisk køkken
I dag styrer yngre kokke køkkenet på Jacobsen med ambitionen om at forene klassisk dansk design med det nye, nordiske køkken og servere jordnær mad af sæsonens danske råvarer inspireret af skov og strand. Og til priser, der ikke får revisoren til at hæve brynene.
2 x Nicolai
Nicolai Tram, som var blandt de talentfulde, unge kokke, der kom i praktik på en spansk michelinrestaurant, og har tilbragt et års tid på top-restauranten La Terraza del Casino i Madrid, var Nicolai Byrholts partner og medejer indtil april 2010, men i dag er det Byrholt, der står bag restauranten. Han har før været udenbys, nærmere bestemt i Nice, hvor han var hoteldirektør på Auberge de Tourrettes, som det københavnske spisesteds-konglomerat Cofoco i dag driver.
Jacobsen fik nye ejere i juli 2009.
Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.
Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.
Modtag vores faste nyhedsbrev med guides til ugens bedste oplevelser og sidste nyt fra byen. Vi sender det til dig, når en ny uge skydes i gang, og når weekenden nærmer sig.
Tilmeld dig vores breaking-nyhedsbrev og få de vigtigste og største nyheder fra København direkte i indbakken.