Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/11/16

Restaurant INVO

  • Kokken Simon Lerche og den daglige leder Maria Sønstaby. Foto: PR

    Kokken Simon Lerche og den daglige leder Maria Sønstaby.

    Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
Restaurant INVO ligger i de historiske lokaler i Pakhus 12 på Dampfærgevej på Østerbro og serverer gourmetlight.

I 1852 gik det pludselig op for omkring 20.000 danske mormoner, at USA var stedet, man skulle hen. Så de bookede billet til et af de store transatlantiske skibe, og deres rejse startede fra den kaj i København, der i dag er døbt Amerikakaj.

Og lige her lå i mange år Restaurant M/S Amerika, der selvfølgelig havde taget navn efter omgivelserne, men den lukkede tidligere i år og flyttede til Hellerup for at koncentrere sig om arrangementer og selskaber.

Læs også: Østerbro har fået charmerende globetrotter-café

Torsdag d. 10. november tager nye kræfter så fat i de smukke gamle lokaler i Pakhus 12 på Dampfærgevej. Ind sejler køkkenchef Simon Lerche og med i lasten har han tidligere ophold hos Restaurant Tinggården hos Jan Friis-Mikkelsen samt Kadeau og Meyers.

To år har han ledt efter det helt rigtige sted at få fod under eget køkkenbord, og det bliver altså på Dampfærgevej, at drømmen bliver realiseret. En vej der pludselig er hoppet et par kulinariske niveauer op efter den vegetariske gourmetrestaurant VeVe åbnede sidste måned.

Kom med indenfor: Så vildt er det nye vegetar-paradis VeVe

'Frihavnen og det gamle pakhus emmer af charme og god stemning, som vi også forsøger at underbygge i atmosfæren i INVO. Placeringen ved kajen i Frihavnen lige bag Langelinie giver nogle helt unikke muligheder, hvor man kan komme sejlende til og fra INVO og så bliver det vist ikke mere romantisk,' forklarer han og fortsætter:

'Vi har forsøgt at bibeholde pakhusatmosfæren, men med et maritimt islæt. Man skal komme i god stemning, så snart man træder ind i rummet. Derfor har vi sat glød og varme til de grafiske, nordiske toner i interiøret med kobber, som vi har rammet hele det åbne køkken ind med. Fornemmelsen er en kombination af enkelhed og modernitet, som også afspejler sig i menuerne, og som giver et helhedsindtryk af balance, der bliver understøttet af udsigten til vandet og bådene i havnen.'

Foto: PR

På kortet kan man hoppe ombord i både 2,3 og 5 retters menuer, eller man kan hoppe fra den store vippe og sætte sig til bords ved Chef's Table, hvor man kan kigge kokkene over skuldrene, mens de udfører den store 7-retters.

3 retter koster 355 kr. eller med tilhørende vinmenu 555 kr.

'Menuerne sammensætter vi efter sæsonens råvarer. Her i efterårsmånederne vil der være vildtretter, torsk, stegt jomfruhummer og lignende. Vores fokus er på den enkle tilberedning, med nordiske teknikker, men med en fransk tilgang. Det er et dogmefrit køkken, hvor vi ikke er låst i nogen regler. Vi tager udgangspunkt i naturen og lokale råvarer, hvor vi har bæredygtighed med hele vejen. Derfor serverer vi ikke tomater fra et spansk drivhus eller laks fra opdræt,' forklarer han.

Fra 1. december søsætter de også et frokostkort.

Hvad: Restaurant INVO
Hvor: Dampfærgevej 8, Østerbro

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.