Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/10/16

Restaurant Filini

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Italiensk hotelrestaurant på Radisson Blu Scandinavia-hotellet på Amager med et nordisk twist.

Først lidt om hoteller.

Rezidor Hotel Group er en kæmpe spiller på markedet og har mere end 460 hoteller på verdensplan og samtidig de største i Norden. I Danmark ejer de Hotel Group Radisson Blu og Park Inn by Radisson - altså gode klassiske hoteller, der har et par år på bagen.

De næste par år kommer de til at stråle som nye igen, når der bliver kastet 110 millioner euro ind i moderniseringer.

Læs også: Her er 10 af Københavns bedste steakrestauranter

På Radisson Blu Scandinavia-hotellet lige i starten af Amager og et stenkast fra Bryggen er transformationen allerede begyndt. Her har de nemlig i stueplan åbnet Filini - en moderne italiensk restaurant med et nordisk twist.

Italienske gulvfliser møder det rå betongulv, metrofliser på væggene og lyse træmøbler skal gøre hotelrestauranten til et trækplaster - også for andre end de overnattende.

Maden
I køkkenet har de hevet Rasmus Kofoed Sørensen ind som køkkenchef - ja, der er faktisk tre kokke i København, der hedder Rasmus Kofoed, men det er altså hverken Geranium eller Kadeau-udgaven her på Filini. Denne Rasmus Kofoed har til gengæld vundet bronze som Danmarks Bedste Kok 2016 og har tidligere slået sine folder på både Babette og Geist samt det danske kokkelandshold.

”Vores retter er en nyfortolkning af det klassiske Italien. Retterne rummer det bedste fra det italienske og det nordiske køkken. Vi har brugt lang tid på at sikre enkelthed, intens smag og perfekt balance. Det har eksempelvis handlet om at få den helt rigtige sødme frem i tomaterne, som passer til den enkelte ret. Det nordiske præg er en naturlig tilføjelse, som komplementerer retterne godt. Jeg er meget stolt af resultatet og glæder mig til at byde gæsterne velkommen,” siger Rasmus Kofoed Sørensen, chefkok på Filini og Executive Chef på Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Foto: PR

Menukortet har selvfølgelig sin pasta (ca. otte forskellige slags til 125-220 kr.) og pizza (110-145 kr.), men man kan også starte på lidt snacks, her kaldet nibbles (indsæt selv onkel-joke her) f.eks. blæksprutte, svampe eller en lille vitello tonnato.

Man kan køre 'planks' med enten kød, ost eller grøntsager, og man kan tage en decideret hovedret som kunne være sværdfisk, frilandsgris eller majskylling Milanese.

Læs også: De 5 gode fiskerestauranter i København

Loungen og baren er også udviklet, så den kan give moderne gastro-fans en oplevelse, hvad enten man vil starte med Aperol Spritz, en tungere cocktail eller lidt bobler.

”I storbyer som New York, London og Barcelona er det normalt at nyde en drink på en hotelbar og spise middag på en hotelrestaurant, selvom man ikke bor der. Det er en trend, som vi begynder at se mere af herhjemme. Vi har lagt et kæmpe arbejde i at skabe en moderne restaurant, hvor man kan få rigtig god mad, vin og lækre drinks i afslappede omgivelser med en international stemning. Det håber vi, at københavnerne vil tage til sig,” siger Steen Gartmann, General Manager på Radisson Blu Scandinavia.

Foto: PR

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.