Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Restaurant El Viejo Mexico

Restaurant El Viejo Mexico

Store Kongensgade 61
1264 København K

Åbningstider

Sön-ons 17.00-22.00
Tor-lør 17.00-24.00
.......................
Tag din egen vin med for kr. 60,- alle dage. Gaelder frem til 01.10.09

Kontakt

3393 0061 M 60151668
 

Køkkentype

Mexikansk

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst
Midt på Store Kongensgade, lige overfor Ida Davidsen, ligger et stykke af det gamle Mexico. Det kalder restauranten sig i hvert fald, og temaet går igen i indretningen, der udover de sædvanlige palmer og kaktus især byder på ansigtsmasker og store gudebilleder.

På væggene er motiver af guder, der stammer fra 1400-tallets Azteker- og Maya-kulturer men også de endnu ældre Olmek og Tlatilco, kopieret fra det antropologiske museum i Mexico City, og forestiller bl.a. vindguiden, frugtbarhedsgudinden og majskornets gudinde.

Især sidstnævnte er vigtig for det mexicanske køkken. Først og fremmest i form af majsbrødet tortilla, der i friturestegt u-form kaldes tacos og i friturestegt trekantsform kaldes nachos. De tre er sammen med deres hvedemels-fætre burritos (med fyld), chimichanga (friturestegt, indbagt og gratineret) og quesadilla (pandestegt og gratineret i ovn) grundelementerne i det gamle mexicanske køkken og på El Viejo Mexicos menukort.

Sammen med andre gode specialiteter fra især det sydligere Mexico som f.eks. poppers, der er jalapeno-pebere fyldt med cheddar-ost, der bliver paneret og friteret. Eller fajitas, der er hvidvinsmarineret kyllingebryst, eller rødvinsmarineret oksemørbrad, der strimles og grilles.

Udover et kort med fortrinsvis vine fra Mexico og Chile har El Viejo Mexico også et ganske pænt øl-udvalg med både syv mexicanske og øl fra Holland, USA, Belgien og Tjekkiet.

Fra mandag til onsdag er I velkomne til at tage jeres egen vin med, hvis I betaler proppenge og oplyser det på forhånd, når I reserverer bord. Det gælder dog ikke i november og december.

Levende musik forekommer med ujævne mellemrum. Af hensyn til ovenboen, som man gerne vil bevare et godt forhold til. Derfor lukkes der først op for de musikalske udfoldelser, når ovenboen har givet besked om, at de er taget på landet. Af samme grund er der større chance for at støde på et mariachi-band i løbet af sommerferien.

Skulle man i øvrigt være blevet forelsket i restaurantens askebægre, fyrfadslyseholdere eller tequila-glassene med kaktus, kan de tages med hjem for et mindre beløb.

Læs Alt Om Restauranter i København.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Skal Bestemt prøves!

Var inde sammen med nogle venner i aften. Pænt travlt! startede med nogle Margaritas, efterfulgt af mexicansk rejecocktail samt Nachos!. Ti maden fik vi Pacifico, mexi øl, Vi valgte at spise Fajitas og endte med at bestille svinemørbrad og kæmperejer Fajitas. Smagte pragtfuldt. Afbalancveret og stadig krydret lækker, frisk mad! Vi kommer helt sikkert tilbage!

 

Skal Bestemt prøves!

Var inde sammen med nogle venner. Pænt travlt! startede med nogle Margaritas, efterfulgt af mexicansk rejecocktail. Ti maden fik vi Pacifico, mexi øl, Vi valgte at spise Fajitas og endte med at bestille svinemørbrad og kæmperejer Fajitas. Smagte pragtfuldt. Afbalancveret og stadig krydret lækker, frisk mad! Vi kommer helt sikkert tilbage!

 

Hygge, med høj kvalitet og ligeså høj service!

Jeg købte en deal på et af de forskellige dealsites der er idag, til en 3 retters menu for 2 mennesker, på den mexicanske restaurant El Viejo Mexico, og det er bestemt et sted jeg for fremtiden også gerne betaler den fulde pris for! Stedet ligger en smule afsides for centrum, og parkeringsmulighederne er måske ikke i top. Området er præget af Metroens byggekaos, desværre. Men det stopper jo heldigvis på et tidspunkt.

Ved indgang bliver man allerede ude foran mødt af hyggelig stemning med opstillede fakler inden man kommer ind i en super hyggelig og rigtig godt indrettet restaurant hvor lydniveauet aldrig rigtig bliver irriterende. Personalet består af virkelig rare mennesker, ikke alle dansk talende, men engelsk mestrer de alle.

Vi fik en 3 retters menu, hvor forretten bestod af nogle rejer, dampet i noget hvidvin med en lækker lille sauce og lidt garniture, krydret med hvidløg - Fantastisk!

Hovedretten var den traditionelle mexicanske Burritto, og det som jeg frygtede ville være en mexicansk udgave af en fedtet durumrulle, viste sig at blive en smagsoplevelse af meget høj og rigtig lækker kvalitet. Friske råvarer, og rigtig lækkert oksekød som bare smelter på tungen. Hjemmelavet salsa, den er speciel og meget frisk, men smager dejligt. Min kæreste bestilte udgaven med kyllingekød, og det var også en god smagsoplevelse, her har de marineret kyllingen, og tilberedt den perfekt så den ikke bliver tør. Mums!

Desserten bestod af de mexicanske Buñuelos.
Dem har jeg aldrig prøvet før, og hvis de skal sammenlignes med noget, er det måske en form for friturestegt pandekage af en art. Den serveres med noget is, sukker, kanel og lidt frugtcocktail. Dette blev serveret på en mellemstor platte med to tilhørende frugtcocktails så man sad og delte det. Super lækker dessert, igen med gode råvarer!

Min tanke efter dette besøg var at jeg en anden gang gerne vil betale den fulde pris, og dermed også prøve nogle andre retter hos El Viejo Mexico. 6 ud af 6 for at skabe magisk stemning, kombineret med høj kvalitet i både mad og service! Varm anbefaling herfra!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester