Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Restaurant El Viejo Mexico

Restaurant El Viejo Mexico

Store Kongensgade 61
1264 København K

Åbningstider

Sön-ons 17.00-22.00
Tor-lør 17.00-24.00
.......................
Tag din egen vin med for kr. 60,- alle dage. Gaelder frem til 01.10.09

Kontakt

3393 0061 M 60151668
 

Køkkentype

Mexikansk

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst

Midt på Store Kongensgade, lige overfor Ida Davidsen, ligger et stykke af det gamle Mexico. Det kalder restauranten sig i hvert fald, og temaet går igen i indretningen, der udover de sædvanlige palmer og kaktus især byder på ansigtsmasker og store gudebilleder.

På væggene er motiver af guder, der stammer fra 1400-tallets Azteker- og Maya-kulturer men også de endnu ældre Olmek og Tlatilco, kopieret fra det antropologiske museum i Mexico City, og forestiller bl.a. vindguiden, frugtbarhedsgudinden og majskornets gudinde.

Især sidstnævnte er vigtig for det mexicanske køkken. Først og fremmest i form af majsbrødet tortilla, der i friturestegt u-form kaldes tacos og i friturestegt trekantsform kaldes nachos. De tre er sammen med deres hvedemels-fætre burritos (med fyld), chimichanga (friturestegt, indbagt og gratineret) og quesadilla (pandestegt og gratineret i ovn) grundelementerne i det gamle mexicanske køkken og på El Viejo Mexicos menukort.

Sammen med andre gode specialiteter fra især det sydligere Mexico som f.eks. poppers, der er jalapeno-pebere fyldt med cheddar-ost, der bliver paneret og friteret. Eller fajitas, der er hvidvinsmarineret kyllingebryst, eller rødvinsmarineret oksemørbrad, der strimles og grilles.

Udover et kort med fortrinsvis vine fra Mexico og Chile har El Viejo Mexico også et ganske pænt øl-udvalg med både syv mexicanske og øl fra Holland, USA, Belgien og Tjekkiet.

Fra mandag til onsdag er I velkomne til at tage jeres egen vin med, hvis I betaler proppenge og oplyser det på forhånd, når I reserverer bord. Det gælder dog ikke i november og december.

Levende musik forekommer med ujævne mellemrum. Af hensyn til ovenboen, som man gerne vil bevare et godt forhold til. Derfor lukkes der først op for de musikalske udfoldelser, når ovenboen har givet besked om, at de er taget på landet. Af samme grund er der større chance for at støde på et mariachi-band i løbet af sommerferien.

Skulle man i øvrigt være blevet forelsket i restaurantens askebægre, fyrfadslyseholdere eller tequila-glassene med kaktus, kan de tages med hjem for et mindre beløb.

Læs Alt Om Restauranter i København.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.