Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/05/14

Restaurant Dim Sum

  • Restaurant Dim Sum fotograferet i åbningsåret 2009 Foto: Christian Als, ScanpixRestaurant Dim Sum fotograferet i åbningsåret 2009 Foto: Christian Als, Scanpix
OBS! STEDET ER LUKKET.

Små kinesiske happere i en funky stemning på Sankt Annæ Plads.

- Jeg har aldrig forstået, at dim sum ikke er slået an i København, som i London hvor vi har Hakkasan. Da jeg boede i Thailand, arbejdede en af de bedste dim sum kokke på et af hotellerne, hvor vi hver lørdag gik hen og spiste dim sums, siger Henrik Yde Andersen, som har givet københavnerne chancen for at opleve de lækre, små kinesiske happere i en funky stemning på Sankt Annæ Plads.

Sammen med sin partner Lertchai Treetawatchaiwong står han bag restauranten Dim Sum, som åbnede i efteråret 2009. Sammen har de også den thai-inspirerede michelinrestaurant Kiin Kiin på Nørrebro, thai-bistroen Ricemarket på Kultorvet og to thai-take-aways.

Efter en stille periode blev restauranten i januar 2011 med 16 siddepladser mere, ny køkkenchef og et á la carte-kort, så du ikke længere skal bestille en stor menu til 350 kroner, hvis du kun er små- eller snack-sulten.

Hjertets fryd
Dim sum er Kinas svar på tapas, og betyder noget i retning af hjertets fryd eller det, som rører hjertet. De blev oprindeligt serveret som snack til te, men kineserne spiser dem i dag som brunch eller frokost, og dim sum er blevet et stort hit Paris og i London, hvor de mest delikate fås på den kinesiske Michelin-restaurant Hakkasan.

Hvad er dim sum?
Dim sum er små retter, ofte små pakker af rismels-ravioli eller wanton-dej, som er dampet eller friturestegte, men det kan også være en suppe eller en lille portion barbecue-grillede pattegris-spareribs eller mere eksotiske retter som kyllingefødder, andetunger og strimlet vandmand. De sidste får vi dog næppe at se på Kiin Kiins kina-restaurant.

I røg og damp i Kina
- Vi laver den slags spisesteder, som vi selv godt kan lide. Dim Sum er ikke to lys på et bord. I Kina synes de, at jo mere larm, der er, jo sjovere er det. Restauranten er ét stort køkken med en lang bar midt i, hvor gæsterne sidder og kan se kokkene arbejde, og ind imellem larmer opvaskemaskinen lidt, men det er en del af oplevelsen, griner Henrik Yde Andersen.

Egentlig skulle dim sum-baren have ligget i en kælder i Kødbyen, men Kiin Kiins nye kinesiske restaurant har i stedet fået  til huse i den tidligere restaurant Gendarmen, der ligger i forbindelse med Hotel Neptun på Sankt Annæ Plads 16 tæt på Nyhavn og Bredgade.

Kinesere ansat
Ved åbningen udgjorde 16 kinesere personalet på Dim Sum.
- Jeg er blevet ret godt til det med opholdstilladelser, man skal bare lige finde ud af, hvordan det fungerer, siger Henrik Yde Andersen.

Menu med mange tallerkener
Foruden menukortet, hvor du kan vælge mellem en række retter, har Dim Sum en fast menu til 350 kroner for en lind strøm af serveringer, som begynder med suppe og er domineret af won ton dumblings, som er de små pakker med fyld i.

50 champagner på vinkortet
Som på Kiin Kiins thai-bistro Ricemarket på Kultorvet, har Henrik Yde Andersen, der er uddannet sommelier, sat en vinkort sammen, der tæller 50 champagner og 50 (hvid-) vine produceret på chardonnay-druen, og 50 på den røde cabernet sauvignondrue, hvoraf 12 vine kan købes glasvis, hvis du ikke er til en hel flaske.

Kineserne drikker te til
Kineserne selv drikker jasmin- eller chysantemumte til dim sum, som du selvfølgelig kan få på restauranten, der også får et stort kort med rene teer - altså teer uden frugt-, duft- og smagstilsætninger - fra Perchs.

Læs mere om Henrik Yde Andersens restauranter
Den thai-inspirerede michelinrstaurant Kiin Kiin på Nørrebro
De thailandske bistro Ricemarket på Kultorvet
De to thai-take-aways Aroii

Mere kinamad
Læs AOKs guide til De 5 kinesiske

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.