Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/04/15

Restaurant AOC - Aarø & Co

  • Foto: Christian Als Foto: Christian Als
En af byens smukkeste Michelin-restauranter finder du i kælderen under Moltkes Palæ i Dronningens Tværgade. Her er mad i verdensklasse og to Michelin-stjerner.

Vin er Christian Aarø Mortensens force, men meget vand er løbet gennem åen, siden han sammen med kokken og sin daværende forretningspartner Rasmus Grønbech åbnede den ambitiøse gourmetrestaurant Prémisse under hvælvingerne i Moltkes Palæ.

Michelinstjernerne lod vente på sig og efter fire år, smed Rasmus Grønbech for sidste gang forklædet i køkkenet. Efter knap et år med den svenske kok Ebbe Vollmer, skiftede Christian Aarø igen kokke i sommeren 2009, og åbnede under navnet AOC - Aarø & Co - med den unge konkurrence-kok Ronny Emborg som køkkenchef. Det gav bonus. I 2010 fik AOC sin første michelinstjerne, og i 2015 modtog de deres anden stjerne.

Køkkenchefen
I februar 2013 stoppede Ronny Emborg på AOC for at blive køkkenchef på Hotel d'Angleterres restaurant Marchal og blev afløst af Søren Selin, der kom fra en køkkenchefstilling på Alberto K i toppen af Radisson Blu Royal Hotel.

Læs interview med Søren Selin her.

Vinene
Christian Aarø Mortensen er sommelier og har tre gange vundet det danske mesterskab i vinkendskab, og var Danmarks kandidat til verdensmesterskabet for sommelierer i Chile i 2010. Han sætter en menu sammen af seks glas vin, som passer til menuen, og han sætter en ære i at finde den vin i det store vinkort, der både passer til maden og til gæstens pengepung og smag.

Vinkortet er domineret af topvine, og udvalget af vine, der koster under 500 kroner er begrænset. Spørg hvad aperitif-champagnen koster, hvis du ikke vil overraskes, når du får regningen.

Indretningen
Vejen ind i restauranten går gennem den høje port, op ad den røde løber på stentrappen og ind ad glasdøren til højre. Det første syn, som møder gæsten, er et vinskab så stort, at fire-fem mand kan stå inde i det. Her ligger gode sager som Sassicaia, ædel Bordeaux og kostbare Bourgogner opbevaret ved ideelle temperaturer.

De lilla, kubistiske sofaer byder gæsten velkommen i kælderrestauranten med de smukke hvælvinger, hvor du kan kigge ud til de travle kokke, som braiserer og sauterer. Væggene er hvide, stolene behagelige, og lyset dæmpet. Indretningen er tilstræbt tidløs og detaljerne få. Har er restauranten fuld, kan austikken hen over de brede, runde borde være en udfordring.

AOC er også AOC
Som enhver vinnørd ved, er AOC forkortelsen for det franske vinklassifikations-system Appellation d'Origine Contrólée. Eller retter var. For 1. august 2009 blev AOC til AOP (Appellation d'Origin Protegée).

Restaurant Aarø & Co, som før hed Prémisse, åbnede 2004. Her har før ligger restauranterne Il Gusto Latino og Bourgognekælderen.

Læs madanmeldelsen af AOC her

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.