Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/05/14

Restaurant AOC - Aarø & Co

Restaurant AOC - Aarø & Co

Dronningens Tværgade 2
1302 København K

Åbningstider

Tir-lør 18.00-24.00, køkkenet lukker kl. 22.00

Kontakt

33 11 11 45
 

Køkkentype

Gourmet

Moderne europæisk

Måltider

Middag

 

 

 

  • Foto: Christian Als Foto: Christian Als
En af byens smukkeste Michelin-restauranter finder du i kælderen under Moltkes Palæ i Dronningens Tværgade.

Vin er Christian Aarø Mortensens force, men meget vand er løbet gennem åen, siden han sammen med kokken og sin daværende forretningspartner Rasmus Grønbech åbnede den ambitiøse gourmetrestaurant Prémisse under hvælvingerne i Moltkes Palæ.

Michelinstjernerne lod vente på sig og efter fire år, smed Rasmus Grønbech for sidste gang forklædet i køkkenet. Efter knap et år med den svenske kok Ebbe Vollmer, skiftede Christian Aarø igen kokke i sommeren 2009, og åbnede under navnet AOC - Aarø & Co - med den unge konkurrence-kok Ronny Emborg som køkkenchef. Det gav bonus. I 2010 fik AOC sin første michelinstjerne.

Køkkenchefen
I februar 2013 stoppede Ronny Emborg på AOC for at blive køkkenchef på Hotel d'Angleterres restaurant Marchal og blev afløst af Søren Selin, der kom fra en køkkenchefstilling på Alberto K i toppen af Radisson Blu Royal Hotel.

Læs interview med Søren Selin her.

 

Sanselige menuer
Aarø & Co lægger vægt på den sanselige oplevelse af maden. Se menuen og priserne på AOCs eget website.

Vinene
Christian Aarø Mortensen er sommelier og har tre gange vundet det danske mesterskab i vinkendskab, og var Danmarks kandidat til verdensmesterskabet for sommelierer i Chile i 2010. Han sætter en menu sammen af seks glas vin, som passer til menuen, og han sætter en ære i at finde den vin i det store vinkort, der både passer til maden og til gæstens pengepung og smag.

Vinkortet er domineret af topvine, og udvalget af vine, der koster under 500 kroner er begrænset. Spørg hvad aperitif-champagnen koster, hvis du ikke vil overraskes, når du får regningen.

Indretningen
Vejen ind i restauranten går gennem den høje port, op ad den røde løber på stentrappen og ind ad glasdøren til højre. Det første syn, som møder gæsten, er et vinskab så stort, at fire-fem mand kan stå inde i det. Her ligger gode sager som Sassicaia, ædel Bordeaux og kostbare Bourgogner opbevaret ved ideelle temperaturer.

De lilla, kubistiske sofaer byder gæsten velkommen i kælderrestauranten med de smukke hvælvinger, hvor du kan kigge ud til de travle kokke, som braiserer og sauterer. Væggene er hvide, stolene behagelige, og lyset dæmpet. Indretningen er tilstræbt tidløs og detaljerne få. Har er restauranten fuld, kan austikken hen over de brede, runde borde være en udfordring.

AOC er også AOC
Som enhver vinnørd ved, er AOC forkortelsen for det franske vinklassifikations-system Appellation d'Origine Contrólée. Eller retter var. For 1. august 2009 blev AOC til AOP (Appellation d'Origin Protegée).

Restaurant Aarø & Co, som før hed Prémisse, åbnede 2004. Her har før ligger restauranterne Il Gusto Latino og Bourgognekælderen.

Læs madanmeldelsen af AOC her

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Aarø bør skille sig af med dele af sit "co"!!

Jeg har med interesse læst Søren Franks anmeldelse af Restaurant AOC på AOK.

Jeg har i snart en hel del år boet i Luxembourg, hvor vi – indrømmet – er relativt godt vant for så vidt angår kulinariske råvarer, vine og restauranter.

I majmåned var jeg med min hustru et smut i København, hvor vi over en lang weekend nød ”vores” dejlige by i flot vejr. Vi nåede undervejs at lægge besøg ind hos tre af de danske Michelin-bestjernede restauranter – til enten lunch eller middag.

Vores valg for lørdag aften faldt på AOC, hvor det lykkedes os at få et bord til middag, på trods af et meget kort reservationsvarsel.

AOC teamet installerede os ved et ”ekstrabord” i et hjørne af restauranten ved siden af døren til køkkenet. Bordet tjener almindeligvis som afsætningsbord, med mindre det dækkes op til ”sidste øjebliks gæster” som os. Intet galt ved dette – bordet er helt fint – særligt hvis men interesserer sig en smule for restaurant logistik, fordi det meste af restauranten under kælderhvælvingerne – inklusive wc-indgangen – kan overskues fra bordet.

Det var således også muligt at høre, hvad køkkenmandskabet, tjenerne m.fl. drøftede i løbet af aftenen. Mere herom senere.

Vi ankom allerede kl. 18 og var således første hold ombord.
Vi blev budt velkommen af en lidt hurtig-smart yngre inspektør-kind-of-guy, som viste os til vores bord og i hast fik afsat to glas god champagne til os. Ham så vi ikke mere den aften.

Vi havde i forvejen oplyst restauranten om, at vi kl. 20 skulle i teateret på Kongens Nytorv lige rundt om hjørnet fra AOC. Dette stiller selvsagt krav til restaurantpersonales timing. Ikke en helt let opgave, men vi blev betjent af en meget dygtig tjener undervejs. Han oplyste, at vi kunne nå at få en syv retters menu, og den seance blev afviklet med bravour af tjeneren.

For at gøre en en time og 45 minutters historie kort:

På trods af, at AOC mig bekendt er helt eller delvis ejet af en sommelier (Aarø), var vores vinoplevelse på restauranten ganske enkelt en katastrofe.

Vi fik aftenen igennem stukket vine i hovedet af en yngre dame i et jakkesæt. Hun var udygtig, uforskammet og hamrende irriterende, og blev vel den egentlige årsag til, at vi fik en rigtig skidt oplevelse af AOC.

Vores jakkesætsdame introducerede sig selv ved vores bord med sætningen, ”jeg skal tage mig af jeres vinvalg – det kan jeg godt gøre, selv om jeg ikke har en proptrækker på” - - dette med reference til hendes manglende sommelier-nål, som hun givet vis ikke heller har fortjent.

Jeg kan ikke sige andet end at hun simpelthen ikke anede, hvad hun talte om. Punktum.

AOC er kendt for at lægge vægt på oversøiske vine, og på damens anbefalingsseddel stod der et par californiske vine fra Napa Valley, som jeg har haft fornøjelsen af at køre tyndt flere gange, så jeg kender lidt til den lokale bryg. Og det gjorde Solejma altså ikke!!

Damen var uforskaffet og larmende med højdecibels ”ha ha” udbrud også ved andre borde, og ved vores ”styrepultsbord” kunne vi høre og se, at flere af de øvrige personaler også var irriterede over damen.

I løbet af aftenen så vi sommelier-ejeren af AOC passere igennem lokalet nogle få gange (med synlig proptrækker-nål, men han kom ikke til vores bord. Han syntes at have travlt på sit kontor, som vist havde dør lige ved siden af vores bord.

Maden vi blev udsat for var da ganske kreativ interessant, MEN ud af syv retter var der kun to, som rent faktisk smagte godt!

Men det er naturligvis et spørgsmål om smag og behag, og der er ingen tvivl om, at alle de mange unge kokke slider og slæber for at kokkerere.

En af disse to retter var en dessert, som blev præsenteret af en af de mange kokke, der i aftenens løb, som en del af AOCs show-afvikling, fik lov til at komme ind til bordet. Den meget unge kok præsenterede desserten som en ”sorbet”.

Efter en skefuld fik jeg klart indtrykket af, at der var tale om en ”is” – dvs. at der indgik et mælkeprodukt i retten. Egentlig ret ligegyldigt, men jeg spurgte den venlige tjener om at dobbelttjekke med køkkenet, om dette var tilfældet. Endnu en kok kom herefter ind og forsikrede om, at dette var en sorbet uden indhold af mælkeprodukter. Jeg var ret imponeret heraf.

Da vi efter en temmelig lousy oplevelse skulle betale for gildet, var det sommelier-ejeren som kom ud af sit kontor for at ordne finanserne. Jeg sagde til ham, at vi havde valgt ikke at betale drikkepenge, fordi vi var utilfredse med væsentlige dele af oplevelsen.

Jeg nævnte så lige til ham, at jeg dog var teknisk imponeret over, at der ikke indgik mælkeprodukter i den islignende sorbet. Han svarede så: ”Jamen der er fløde i den is”.

Det siger alt om status for AOC. Hr. Sommelier-ejer - - De må hellere se at komme ud af Deres kontor og få styr på Deres restaurant, fordi den er ikke p.t. en Michelin-stjerne værd!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester