Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/03/11

Relæ: Måske får vi flere gæster, som er gået forkert

  • Christian F. Puglisi (t.v) og Kim Rossen (t.h) står bag restauranten Relæ i Jægersborggade. Foto: Peter ClausenChristian F. Puglisi (t.v) og Kim Rossen (t.h) står bag restauranten Relæ i Jægersborggade. Foto: Peter Clausen
Christian F. Puglisi gætter på, at han fremover skal forklare en del gæster, at Relæ ikke er en Beauf Béarnaise-restaurant, selvom den har en Bib Gourmand.

”Det er en skandale! Jeg ved ikke, om Michelin vil bevise et eller andet, men at de ikke giver Noma tre stjerner er pinligt.”

Det er Christian F. Puglisi, der snakker. Han har selv en fortid som souschef på Noma før han sammen med sommelier Kim Rossen åbnede Restaurant Relæ i Jægersborggade på Nørrebro.

Før Michelins 2011-guide blev offentliggjort, var der gisninger om, hvorvidt Relæ kunne få en michelinstjerne eller en Bib Gourmand, som er Michelins udmærkelse for restauranter hvor pris og kvalitet hænger godt sammen. På Relæ koster 4 retter 325 kroner. Hvad enten du vælger den vegetariske menu, eller menuen med kød.

Relæ fik Bib Gourmand
”Vi havde ikke de fjerneste forhåbninger om at få en stjerne. Vores restaurant er ikke stillet op til at fange michelinstjerner”, svarer Christian F. Puglisi på spørgsmålet om, hvorvidt han er skuffet over, at Relæ fik en Bib Gourmand og ikke en michelinstjerne.

Se hvilke restauranter, der fik Bib Gourmand i 2011

”Vi har skabt den restaurant, som vi selv synes er fantastisk, fordi den er personlig, har karakter og som kan give folk en god oplevelse. Vi tager med glæde imod den Bib Gourmand vi har fået, men vores ambition er ikke at få michelinstjerner eller andre priser. Desuden har vi kun haft åbent i et halvt år,” siger Christian F. Puglisi, som selv brugte michelinguiden, da han for år tilbage skulle finde ud af, hvor han gerne ville arbejde.Han har blandt andet været på elBulli.
”Derfor synes jeg, at det at have åbnet en restaurant, som står i guiden for første gang, er et stort øjeblik”, forklarer han.

Måske får vi flere som går forkert
”Jeg synes, at Relæ skiller sig ret meget ud fra de andre restauranter, som Michelin har i sin Bib Gourmand-kategori, og det kan da godt være, at den betyder, at vi får flere gæster, som måske er gået lidt forkert i forhold til hvilken slags mad vi laver, men så må vi tage snakken med dem, der tror de skal have en billig gang Boeuf Béarnaise,” siger Christian F. Puglisi, der synes, at det er en succesoplevelse, når gæster og journalister og anmeldere har svært ved at sætte restauranten i bås.

Ydmyghed og medfølelse med Geranium
”Og vi tager med ydmyghed imod alle de skulderklap, vi får,” siger Christian F. Puglisi, der synes, at det er synd for Geranium, at restauranten havde højere ambitioner, som den ikke fik indfriet i år.

Læs reportage fra Geranium: "En rising er at pisse på os"