Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 18/03/16

Ravelinen

Ravelinen

Torvegade 79
1400 København K

Åbningstider

24. Marts - 31. December
Dagligt: 11.30-22.00

Kontakt

32 96 20 45
 

Køkkentype

Dansk - traditionelt

Smørrebrød

Måltider

Frokost

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR foto Foto: PR foto
  12  
Traktørsted med stort T i det gamle bomhus, der blev opført i 1728. Her fås sild med linieakvavit, rejecocktail, gammeldaws æblekage og gammel ost med fedt og sky. Priserne er rimelige og der er udsigt til voldgraven både ude og inde.

Gammel ost med fedt og sky. Der svømmer en svanefamilie rundt i voldgraven, himlen er blå og flaget er oppe. Fletstole og grus under fodsålerne. Hvor ville det være rart hvis tjeneren havde brylcreme i håret, men der må gives køb på visse ting, selvom fanen holdes højt på Ravelinen.

Der er dømt traktørsted med stort T i det gamle bomhus, der blev opført i 1728. Engang en militær vagtstue, hvor vagtfolk holdt forbipasserende tilbage for at kontrollere, at man nu havde betalt told ved overgangen fra land til by.

Nu er det gæsterne, der kommer for at kontrollere om verdenog især Danmark består endnu. Det får de vished for med sild med linieakvavit, rejecocktail, gammeldaws æblekage og gammel ost med fedt og sky.

Ravelinen blev opført i 1728 som en slags militær vagtstue der skulle forsvare byporten i tilfælde af krig - samt i fredstid kontrollerer at der blev betalt den korrekte assise (skat) når bønderne skulle ind til byen for at sælge deres grøntsager. I 1942 åbnede den så som beværtning, hvorfra der blev sendt god dansk mad ud til gæsterne i de betagende smukke omgivelser med volde, kirkespir og afslappende vand til de fleste sider.

I 1994 overtog Preben Brink Restaurant Ravelinen og han har nu sat alle sejl til, for at den klassiske restaurant kommer helt op, hvor den faktisk hører til - nemlig i toppen. Marts 2016 skal være en afgørende del af den gamle historie.

'Der skal være en ordenligthed, som ikke tidligere er set. En grundighed, en ærlighed og en opmærksomhed på gode danske råvarer, som ikke er set før i det klassiske danske køkken. Vi  skal lave de traditionelle retter bedre end man kan forestille sig,' siger ejer Preben Brink.

Foto: PR

Og så har han ellers hentet nye folk ind, som skal hive holdet op i toppen af dansk mad-liga.

Jacob Hundsdal (Divan 2, Saison, Prinsen) er blevet ny køkkenchef og Bent Jensen (Gl. Mønt, Helenekilde Badehotel og Hotel Scandinavia) restaurantchef og med på sidelinjen til at sørge for at alt bliver til UG med kryds og slange er Mikkel Marschall hentet ind (tidl.  Søllerød Kro, Kadeau og Formel B).

'Alle råvarer er nøje udvalgt, så vi kan sikre os det højeste niveau. Vi vil tage udgangspunkt i  danske råvarer, når de er bedst og følge sæsonerne. Lige fra det lille mejeri, der laver vores jomfrusmør med sydesalt, kødet til vores wienerschnitzler som laves specielt til os, sildene direkte fra Bornholm, de håndpillede nordatlantiske rejer og den velsmagende frilandsgris,' siger altså den nye gastronomisk chef Mikkel Marschall.

Køkkenet er super klassisk i udvalget. Smørrebrød koster 78-106 kr., det kolde bord med seks retter 258 kr. - eller det helt store kolde bord hvor der også er lune retter med til 328 kr. Til aften er her alt fra klassisk rejecocktail til 'Ribeye steak med ragout af oksehaler, ristede svampe, bagte løg, stegte kartofler og luftig bearnaise'.

Ud over køkkenet bliver toptunet, så vil man på gulvet også opleve mere dedikerede og imødekommende tjenere i en afslappende atmosfære. En stort udvalg af danske øl, et bredt udvalg af snaps inklusiv restaurantens egne, og et fantastisk vinkort, der gør det sjovt at skulle vælge vin.

Ravelinen har åbent alle ugens dage fra kl. 11.30 til 21.00 i sæsonen fra d. 24. marts til og med nytårsaften.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester