Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/01/11

Rasmus Kofoed: Fra hippiebarn til stjernekok

  • Foto: Søren Bidstrup Foto: Søren Bidstrup
Rasmus Kofoed er vokset op med grød, Rudolf Steiner-pædagogik og landets fattigste mor. Som den første nogensinde har Geranium-kokken kvalificeret sig tre gange til VM for kokke – Bocuse d’Or i Lyon – som han er storfavorit til at vinde.

Rasmus Kofoed vandt den eftertragtede tiltel som verdens bedste kok
Læs alt om Rasmus Kofoeds vej mod guldet

Rasmus husker stadig den eksotisk krydrede smag af Sori og Jonkil, to halvt indiske piger, som han gik i klasse med på Rudolf Steiner-skolen i Kvistgård: Kanel, nellike, kardemomme...

Det var en fuldstændig uholdbar situation: På grund af stridigheder i lærerkollegiet på skolen, der som de andre Steinerskoler går helt op til 12. klasse, var undervisningen af alle elever fra 3. klasse og op flyttet til en anden adresse.

Så Rasmus og kammeraterne – bl.a. den senere nøgenmodel Kira Eggers, »hun var ret kinky allerede dengang« og Christoffer Boe, som i dag er filminstruktør – der bare gik i 2. klasse, var de største børn på skolen. Den situation var ungerne slet ikke i stand til at styre, drengene sloges og trak pigerne over på den anden side af motorvejen, hvor de »overgnavede« de ikke altid lige villige ofre.

Flyttede efter Steinerskole
Det endte med, at Rasmus blev smidt ud af skolen, hvilket gjorde hans mor dybt ulykkelig. Konsekvensen blev, at hun flyttede hele familien – Rasmus, hans fire mindre søskende og papfar Ole – fra Birkerød og ned til Vordingborg, hvor den eneste anden Steinerskole på Sjælland lå. For den generte Rasmus var det et chok at starte i en skole med børn helt op til 12. klasse. Pludselig var han den mindste og følte, at han måtte kæmpe hårdt for at følge med på alle planer, ikke mindst når der skulle spilles hockey eller på anden måde konkurreres i idræt.

I dag ser Rasmus Kofoed netop denne oplevelse af at skulle kæmpe som den lille, som en væsentlig del af forklaringen på at han er så optaget af at præstere som konkurrencekok, trods opvæksten i et skolesystem, der ikke rummede eksamener og karakterer, men fokuserede på kreativitet og allerhøjst evaluerede elevernes indsats med et såkaldt »vidnesbyrd«.           

»Min mor er landets bedste vegetarkok«
Rasmus Kofoed lader sig gerne citere for, at han er vokset op med Danmarks fattigste mor – men skynder sig at tilføje »og landets bedste vegetarkok«. Rasmus’ far og mor - begge »i den grad hippier« - boede kun sammen i et halvt år.

»Jeg var en smutter«
»Det havde aldrig været planen, at de skulle have mig, jeg var en smutter,« siger Kofoed i dag. Rasmus’ mor havde ikke noget job, hun prioriterede selv at passe sine fem børn. Ikke at hun ikke er gået i gang med flere forskellige ting undervejs, men først i dag i en alder af 56 år er hun – til Rasmus’ store tilfredshed - ved at færdiggøre en uddannelse som Rudolf Steiner-børnehavepædagog.

Papfar i ét med naturen
Rasmus voksede op med papfaren Ole, som var biolog og lærer og absolut et naturmenneske.
»Jeg var ude at samle Karl Johan’er med ham her i efteråret. Mens jeg skar det bedste fra og spiste det, proppede han bare svampene i munden med jord på og det hele – det er fantastisk at se, hvordan han ligesom går i ét med naturen.«     
     
Fangede krebs i cykelhjul
Ole lærte bl.a. Rasmus at lave en krebseruse af et gammelt cykelhjul uden eger, hvorpå man fastspænder et net og placerer lidt gammel makrel som madding – og så er der krebsegilde. Der blev også stanget ål – Ole røgede dem selv på enebærtræ i ovnen i haven. Rasmus husker stadig røgen som steg op gennem trækronen i kirsebærtræet, hvor han sad og guffede bær.
»Røget ål med kirsebær - jeg har faktisk endnu ikke lavet den kombination, men det kommer nok en dag.«

Alt var øko - selv vaskepulveret
Rasmus’ mor var mere til at samle mælkebøtter og vilde krydderurter – og det fik hun rig lejlighed til, da Ole begyndte at drikke, og parret flyttede fra hinanden. Som enlig mor til fem børn uden anden indtægt end børnebidrag var midlerne begrænset, ikke mindst fordi hun nægtede at gå på kompromis med at købe sine økologiske varer, selv vaskepulveret, i Kærnehuset, hvor priserne var pebrede, ligesom Steinerskolen langtfra heller var gratis.

Grød til aftensmad
»På den måde vænnede vi børn os til masser af grøntsager og grød i alle afskygninger og kornsorter – vi kunne f.eks. få grød til aftensmad med porrer og persille. Jeg kunne faktisk godt lide det, men jeg må da indrømme, at nogle gange, når jeg i skolen sad med Aurions (økologisk bageri, der blev startet af Jørn Ussing i 1970erne, red.) pumpernikkel, som  var noget tungt og klægt, med rødbede og persille ovenpå, kunne jeg da godt misunde de andre deres rullepølsemadder,« siger Kofoed, som heller ikke i dag spiser kød.

Lavede mad som ung teenager
Som ældste barn hjalp Rasmus til med både pasning af sine mindre søskende og madlavningen.
»Jeg tror, at jeg var omkring 13 år, da jeg første gang lavede mit helt eget måltid, og fik tanken om at jeg måske skulle være kok. Jeg var ret glad for at bage og kan huske, at mine fastelavnsboller var mere populære end min mors, fordi de var proppet med creme, så de var ved at eksplodere,« siger Rasmus, som på det tidspunkt dannede en madklub med nogle jævnaldrende kammerater.
»Det var vigtigt, at håndværket var i orden, f.eks. at sneglene var lige store og at glasuren var pæn, men det er klart, at vi også stod på skateboard og snakkede om tøser.«

Læs også:


Rasmus Kofoed vandt den eftertragtede tiltel som verdens bedste kok
Læs alt om Rasmus Kofoeds vej mod guldet

Rasmus var generelt glad for Steinerskolen. Når den 36-årige årige kok engang selv får tid til at få børn – »indtil videre kan man godt sige at Bocuse har været mit barn« - skal de også gå den vej.
»Måske ikke helt til 12. klasse, for på overbygningen bruger man et helt år på én stor kreativ opgave, og det er måske lovlig meget. Jeg tror at en kombination af Rudolf Steiner-grundskole og almindeligt gymnasium vil give børnene det bedste af to verdener,« siger Rasmus.

»Vi måtte vi ikke spille fodbold«
»Skolen fokuserer meget på det kreative, især musik. Jeg blev sat til at spille blokfløjte – ærgerligt når man hellere ville have spillet guitar. Jeg var meget fascineret af håndarbejdsfagene, især kobbersløjd. Jeg har altid været optaget af at kombinere tanker og hænder, det er fantastisk, at man kan forestille sig noget, og så visualisere det bagefter. Og så selvfølgelig idræt, baseball og hockey – jeg kunne stille op ene mand mod otte og alligevel vinde. Desværre måtte vi ikke spille fodbold, det passer ikke ind i Steinerånden at rende rundt og losse til ting,« siger Rasmus Kofoed

Steinerteori -eller filosofi blev Rasmus som sådan ikke undervist i, og han drak f.eks. også øl som alle andre unge (antroposofien tillader ellers ikke alkohol, red.) TV var der til gengæld ikke på skolen, og Rasmus´ familie har heller aldrig haft det derhjemme. Hans lillebror Carlos er i dag lærer på Steinerskolen i Kvistgård, men Rasmus Kofoed betragter ikke sig selv som særlig fanatisk.

Kan godt lide bio-vin
»Jeg kan godt lide biodynamiske grøntsager og vin (en dyrkningsform inspireret af Steiners foredrag om landbruget, red.), mest fordi der er lagt en ekstra omsorg i disse produkter – den astronomiske del af bio siger mig ikke så meget, og jeg kan også godt forstå, hvis folk synes, bio-præparater som f.eks. nedgravede kohorn med kisel er mærkelige.

En kobberstang på hovedet
Hvert år til julefrokosten her på Geranium kommer der en lærer og giver en session i eurytmi, som jeg lærte at kende på skolen. Det handler om at finde indre balance ved at gå med en kobberstav på hovedet i takt til musik. Man udfører nogle bevægelsesmønstre, hvor man får mere styr på ikke bare sig selv, men også gruppen som helhed,« siger han.   
                           
Milimeterpræcision
Kombinationen af håndværksmæssig perfektion og lettere nørdede projekter har altid været Kofoeds varemærke - hans foretrukne køkkenredskab siges at være linealen. Selv nævner han f.eks. de æglæggende afrikanske karper, som han og Carlos avlede i stor stil.

»Man placerer æggene i noget muld, hvor de tørrer i tre måneder, som under tørkeperioden i Afrika. Når man så hælder vand over - som under regntiden – klækker æggene og ud kommer små fisk, som kan fodres op. Vi havde på et tidspunkt 25 akvarier, som vi havde bygget selv, vi blev gode til det, efterhånden som vi lærte at mestre teknikken at skære i glas.«

Røg for meget tjald
Rasmus gik ud af 11. klasse og kom på håndværkerskole i Næstved. Men drengen, som havde langt hår, var skater og efter eget udsagn røg meget tjald, passede ikke så godt ind i miljøet, hvor de andre gik mest op i at tune deres knallerter. Han startede i stedet på kokkeskolen i Nykøbing Falster. Af skolens Blå Bog kan man læse, at de andre spåede ham en fremtid som kok på Christiania. Da Rasmus skulle i praktik, flyttede han til København.

Kom i lære i København
»På det tidspunkt kendte jeg intet til gastronomi, så skolen havde anbefalet mig at søge, hvad de mente var gode steder som Nørreport Bistro (anakronisme på Kultorvet, red.) Hereford Beef Stouw og Copenhagen Corner. Jeg endte det sidste sted, hvor der var nogle souschefer, som ikke kunne ret meget selv, men virkelig gjorde livet så surt for eleverne, at de fleste gik grædende hjem hver dag – dog ikke jeg.

Køkken uden årstider
Maden var altid ens: Man tømte en øse med cirka en deciliter sauce og bredte den ud, så den lå som et spejl over hele tallerkenen. Så satte man et stykke kød - tournedos f.eks.  – ovenpå og tre grøntsager, som aldrig skiftede i de halvandet år, jeg var der. Uanset sæsonen var det altid små karotter, asparges og forårsløg, som kom ind i dampovnen, uden glacering eller saltning eller noget.

Blev tændt på D'Angleterre
Jeg forsvandt i mængden på Copenhagen Corner, men var så heldig at få muligheden for at skifte læreplads til D’Angleterre. Her mødte jeg kokke, som gik op i det, de lavede. Det var et stort sted med flotte råvarer som f.eks. snepper og rigtige, friske trøfler. Stilen var klassisk, men på den fede måde. Jeg arbejdede en del af tiden på hotellets lille gourmet med 20 kuverter, og der voksede jeg sindssygt meget. Det var der, jeg så lyset i gastronomien.«  

Turen til tostjernet i Belgien
Da Rasmus var udlært i 1988, gik han »på valsen«, som det er traditionen blandt ambitiøse unge kokke. Turen gik til tostjernede Scholteshof i Belgien.

»Det lå langt ude på landet og var et vanvittigt smukt sted. De havde, hvad der svarer til to fodboldbaner med urterhaver. Jeg stod for en salade aromatique og fik to kasser med urter ind hver dag med jord på, som jeg skulle gøre i stand – det hyggede jeg mig egentlig meget godt med. Det var første gang, jeg stødte på den dér brug af urter. Når det gik højest på D´Angleterre, lagde man bare en dusk brøndkarse eller persille på tallerkenen. Jeg arbejdede afsindigt meget i løbet af de fire måneder fra tidlig morgen til om natten og fik næsten ikke noget at spise, men det er det sted, jeg har været, som har inspireret mig mest.«

På Krogs og TyvenKokkenosv.
Så fulgte jobs som menig kok i København, på fine steder som Kommandanten og Krogs Fiskerestaurant, og så var Rasmus pludselig køkkenchef, først på Elverhøj i Nyhavn, og siden på KokkenTyvenHansKoneogHendeselsker.

Lammenosser og cola-sifon
»På KokkenTyven... eksperimenterede vi (Kofoed var på daværende tidspunkt allerede teamet op med sin tro følgesvend Søren Ledet, med hvem han driver Geranium i dag, red.) en del og lavede f.eks. lammenosser og Coca-Cola-sifon, men fik alligevel hele tiden at vide af de tre selvlærte tjenere, som drev stedet (Anders Selmer, Mads Rudolf og Gustav Vilholm, red.) at det ikke var vildt og eksperimenterende nok.«  

Ville ikke have bøssemad
Derefter blev han køkkenchef på Krogs Fiskerestaurant.
»Det var udfordrende, men så overtog Morten Avlskarl stedet. Han var selv køkkenchef og meget klassisk indstillet og mente, at det, vi lavede, som var mere moderne med bl.a. gelé´er og sifon’er, var noget bøssemad. Det var det ord, han brugte - og så blev vi sagt op.«  

Blev Danmarks 5. bedste kok
Rasmus’ nysgerrighed over for kokkekonkurrencer blev vakt allerede på kokkeskolen. Det var især billeder af Jens Peter Kolbecks - Danmarks på det tidspunkt store konkurrencekok - retter som tusindeblade tournedos og pighvar med røget kammusling, som gav ham lyst til at lave noget virkelig smuk og elaboreret mad. I 2002 stillede han for første gang op til Årets kok, som er det uofficielle danmarksmesterskab, og blev nr. 5.

Slog storfavoritten
»Allerede samme aften, da jeg kom hjem, sagde jeg til mig selv, at det kunne jeg gøre meget bedre og gik i gang med at træne til næste års konkurrence, som jeg så vandt. Derefter blev jeg automatisk inviteret med til kvalifikationen til Bocuse d’Or 2005. Her var Thomas Herman storfavorit, så det var noget af en overraskelse, at jeg vandt. Egentlig ville jeg gerne have ventet til næste gang for at have mere tid til at studere konkurrencen i Lyon nærmere.«

Uventet bronzeplads
Der var ingen særlige forventninger til Kofoed ved Bocuse d’Or i 2005, for de forrige fire danske deltagere i konkurrencen, som finder sted hvert andet år, var havnet på en 7. plads. Derfor kom det som en positiv overraskelse, at Rasmus fik bronze.

Stjerneskuds-affæren begyndte med club sandwich
Kofoed vendte hjem til København i triumf og indtog stillingen som køkkenchef – som altid med Ledet ved sin side - på sin gamle læreplads, D’Angleterre. Ejeren, Henning Remmen, havde ladet restauranten renovere i den helt store stil, og bortset fra, at der selvfølgelig skulle være noget lettere mad til hotellets bar, fik Rasmus og Ledet helt frie hænder i køkkenet. Planen var, at restauranten nu skulle helt op blandt stjernerne, og det startede da også med gode anmeldelser, men så kom Remmen pludselig en dag og ville have club sandwich på barkortet.

Remmen råbte og skreg
»Jeg sagde ok og lavede en club sandwich på min måde: kyllingebryst stegt sprødt på skindet, ventreche (fransk bacon, red.) og god karrydressing. Et par dage efter stod Remmen pludselig i det åbne køkken og råbte og skreg, at han ikke kunne tygge brødet, og hvordan fanden jeg kunne lave en club med så meget karry. Jeg forklarede mig, hvorefter han skreg, at jeg skulle kraftedme ikke fortælle ham, hvordan man laver karrydressing, for nu havde han drevet hotel i 28 år. Fråden stod ud af munden på ham. Så gik jeg ud af lokalet. Bagefter blev vi kaldt til samtale på Remmens kontor, hvor han sad og dirrede med sin cigar i munden« .

Alt personalet skred i protest
»Jeg vil tro, at vi var oppe på kontoret til skideballe ti gange i løbet af den tid, vi var der. Kort efter kom der en mail om, at vi inden mandag skulle sætte stjerneskud og nogle andre retter i den stil på i restauranten. Det gad jeg ikke, for det gik jo, som det skulle, gæsterne og anmelderne var glade og økonomien god. Så blev jeg bedt om at pakke mine knive og forlade stedet øjeblikkeligt. Alt personalet skred sammen med mig for at vise loyalitet, og det blev jeg ret rørt over.«
Efter Kofoed havde D’Angleterre otte forskellige køkkenchefer de følgende to år – så det var åbenbart ikke bare Kofoed, der var vanskelig.

»Jeg tror simpelthen, at Remmen kedede sig, når det hele kørte for problemfrit. I dag virker det som om, at en stor del af befolkningen kender mig som manden, der nægtede at lave et stjerneskud, hvilket selvfølgelig er lidt trist og noget ude af proportioner.« siger han.
 
Sølv og snyd ved Bocuse
Da Rasmus deltog i næste Bocuse d’Or i 2007, følte han sig som en ål i vandet og nød virkelig storheden og den celebre stemning ved konkurrencen. Hans gode præstation rakte til sølv, hvilket Rasmus sådan set var meget godt tilfreds med, indtil det kom frem at guldvinderen - franskmanden Fabrice Desvignes, i det daglige kok i det franske parlament - formentlig havde snydt.

»Søren Ledet og Ronnie Emborg (i dag AOC, red.) som var med, havde set, at der et par timer inde i konkurrencen ankom nogle kasser til de franske kokke, som i øvrigt var synligt nervøse og arbejdede ukontrolleret. De brændte f.eks. ting på - og når man arbejder sådan, kan man ikke vinde VM,« siger Kofoed.

Kasser med færdig mad
Et par dage efter optrådte en artikel i den store seriøse tyske avis Die Welt under overskriften: »Gourmetskandalen: Er verdens bedste kok virkelig franskmand?« Heraf fremgik det, at franskmanden ifølge de tyske deltagere, som arbejdede i boksen ved siden af, også havde overværet, hvordan der kom fire kasser ind med forskellige halv- og helfabrikata. Dette er ikke tilladt, medbragte råvarer skal godkendes på forhånd, og af forarbejdninger er det kun tilladt at medbringe fond og skrællede, afvejede grøntsager.

Klagen kom for sent
Den danske Bocuse d’Or-komite klagede herefter til konkurrenceledelsen, blot for at få at vide, at det var for sent: Eventuelle klager skal falde skriftligt og på fransk senest en time efter konkurrrencens afslutning! Episoden udløste hvad der næsten begyndte at ligne en dansk-fransk diplomatisk krise – i hvert fald på det gastronomiske plan – Desvignes var jo ikke hvem som helst, men selve præsidentens kok. Det endte med, at man i Danmark erklærede sig tilfreds med en række skærpelser i kontrollen og reglerne fremover.

Som security check
»Umiddelbart var jeg selvfølgelig meget skuffet og regnede bestemt ikke med at deltage igen. Men så var jeg med oppe som tilskuer til Bocuse EM i Stavanger i 2008 og blev endnu en gang grebet så meget af konkurrencen, at jeg godt kunne se, at jeg måtte være med igen. I dag føler jeg mig også overbevist om, at retningslinjerne er blevet mere klare, og selve kontrollen af deltagerne og deres råvarer er nu lige så grundigt som et security check i lufthavnen,« siger Rasmus Kofoed.

Læs også:

 Rasmus Kofoed vandt den eftertragtede tiltel som verdens bedste kok
Læs alt om Rasmus Kofoeds vej mod guldet

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Air Max 90 Hyperfuse

Nice post. I learn something tougher on completely different blogs everyday. It can all the time be stimulating to learn content from other writers and apply a bit something from their store. Iprefer to make use of some with the content material on my blog whether or not you don't mind. Natually I'll give you a link in your net blog. Thanks for sharing.
Air Max 90 Hyperfuse

 

Cheap NFL Jerseys USA

Wu suggests bundling profitable preservation with unprofitable preservation. A sweet blue and white invitation with teddy bears, rubber duckies, or baby bottles and diapers are wonderful options to keep the invitation conservative, but so darling that your guests will want to display it on their refrigerator or their mantle. Pick an invitation with a contemporary color arrangement.5534 percent, the highest level since June 26. You may also want to contemplate a farm animal theme or a fun monkey theme for the invite.The resolution recognizes the common aspiration of the international community of building a community of shared future for human beings and affirms that development contributes significantly to the enjoyment of all human rights. [url=http://www.cheapnfljerseyswholesaleonline.com/]Cheap Jerseys[/url].Works as a acknowledged financial planner around Queensland who’s been choosing income protection life insurance on behalf of regional people two full decades. Every street and neighborhood has its values, and for the goals of world heritage protection, that??s the beginning, not the end,?? says Lin Zhihong, a specialist on UNESCO World Heritage and author of ??World Heritage and Historical Cities in the Perspective of Cultural Diversity. Picking the perfect baby shower invitation to greet a baby boy may supply ideas for the color layout and the subject matter for your whole event.C.[url=http://www.cheapnfljerseyswholesaleonline.com/]Cheap Authentic NFL Jerseys[/url].[url=http://www.cheapnfljerseyswholesaleonline.com/]Cheap Nike Jerseys Sale[/url]. You most likely obtain by yourself tossing and turning often via the evening.""He said that in the long term human explorers can figure out ways to increase greenhouse gases in the Martian atmosphere to warm up the planet and to melt ice on the surface.Visit my site??http://www.cheapnfljerseyswholesaleonline.com/

 

Wholesale Houston Texans Jerseys

The EGAT said they may consider activating two more power generators and using auxiliary fuel at the expense of higher production cost in case that the energy usage rises 3. 9 (Xinhua)Stuttgart have signed former Schalkedefender Dennis Aogo with immediate effect, the newly promotedBundesliga club announced in an official statement onWednesday.The government here made no mention of the troops being pulled because of the rapidly deteriorating security situation in South Sudan. But not only could you save nearly 60 Percent at an outlet, [url=http://www.wholesalesportsjerseysshop.us.com/cheap-arizona-diamondbacks-jersey-gc-28/]Wholesale Arizona Diamondbacks Jerseys[/url], but there are also countless fun and traditional colors like chestnut leopard, chocolate, black and orange.S.Long lines of civilian cars decorated with roses, honked their horns and roamed the main streets in Baghdad, while hundreds of people in groups were raising Iraqi flags, dancing and chanting victory songs and congratulating each other in many areas across the city, including Tahrir Square Mansour.Summer heat continues to hit Thailand since late March.Dishonest businesses will face restrictive measures on loan guarantees, insurance rates, bidding and procurement,[url=http://www.wholesalesportsjerseysshop.us.com/cheap-malaysia-jersey-vy-51/]Wholesale Malaysia Soccer Jerseys[/url], according to guidelines issued recently by 28 government departments including the National Development and Reform Commission (NDRC).Ecovitta, a Singaporebased company that has a manufacturing base in China, said the company is looking for Chinese partners who want to sell their productsteam cleaning technologyunder their own brands.[url=http://www.wholesalesportsjerseysshop.us.com/cheap-dallas-stars-jersey-od-95/]Wholesale Dallas Stars Jerseys[/url].S. You will also discover that men and women will change their oil every 3,000 miles but they do not know why this is also so important."We are carrying more this time than we have in the past and that's a good step forward for us and for the crew," Frank Culbertson, president of Orbital ATK's Space Systems Group, told reporters during a prelaunch news conference.Visit my site:http://www.wholesalesportsjerseysshop.us.com/

 

Moncler Jackets Sale

F*ckin?amazing issues here. I very glad to peer your article. Thank you a lot and i am taking a look ahead to contact you. Will you please drop me a mail?
Moncler Jackets Sale

 

Wholesale Baseball Jerseys

dollars) after posting strong first quarter financials.For those who have several unsecured credit card you will probably find that the different cards have different interest rates applicable to various providers (and sometimes even the same provider will have different rates on the same product determined by your credit profile, history with them and the balance to limit ratio that you are carrying); be sure you understand what these interest rates are on each card you have along with the balance and limit so you can ensure that paying just the minimum will not lead to you groing through to limit and incurring charges. They are able to use public transportation, and do car pooling, and with all of that inconvenience, just how much fuel are they going to save. Gold Miners Yamana Gold Inc and IAMGOLD were hit the hardest, sliding 5."Along with her pointed criticism of Kim Jong Un's regime, Park's government has also resumed crossborder propaganda broadcasts and shut down a factory park just north of the Demilitarized Zone that had been jointly run by the rivals.(Agencies)"The outstanding balances in your charge cards are considered to be revolving debts that are, in most cases, an unsecured debt; for secured cards this really is different as you may have already deposited funds with the issuer to pay for part or all of your limit."We are carrying more this time than we have in the past and that's a good step forward for us and for the crew," Frank Culbertson, president of Orbital ATK's Space Systems Group, told reporters during a prelaunch news conference. You will feel the similar excitement but with the little flavor associated with cute moves and sleek gestural control.Abe first named Itsunori Onodera as defense minister in December, 2012. [url=http://www.cheapwholesalesportsnfljerseys.com/]Cheap NFL Jerseys Shop[/url].Sources close to the matter said Friday that amid diminishing public trust in the Defense Ministry and the SelfDefense Forces, Abe is looking to replace Inada with someone with experience, with Itsunori Onodera's name being floated as her likely successor.[url=http://www.cheapwholesalesportsnfljerseys.com/]Wholesale NFL Jerseys[/url].Li made the statement in an article published on the newspaper The Hungarian Times before attending the sixth meeting of heads of government of China and the CEEC on Nov.[url=http://www.cheapwholesalesportsnfljerseys.com/]Cheap NFL Jerseys Wholesale[/url]. Did somebody ever ask you about ceiling garage storage? Eventually it is a topic that we all think about.Visit my site:http://www.cheapwholesalesportsnfljerseys.com/

 

Wholesale Jerseys Cheap

"It's not only the price we consider?? quality also makes a difference??" said Daryanani.15 percent), and Industrials (0.The premier recalled that the first ChinaCEEC economic and trade forum was held in Budapest in 2011 and, a year later, the 17 countries established a new transregional cooperation platform, called the 16+1 cooperation.S.S. [url=http://www.cheapsportsshop.com/]Cheap NFL Jerseys Online[/url]. Rounding out the list were Consumer Discretionary and Telecommunications with respective advances of 0.. 26 (Xinhua)Following are the Australian Open men's quarterfinal lineups:3Rafael Nadal, Spain, vs 7Tomas Berdych, Czech Republic6Andy Murray, Britain, vs Nick Kyrgios, Australia4Stan Wawrinka, Switzerland, vs 5Kei Nishikori, Japan1Novak Djokovic, Serbia, vs 8Milos Raonic, CanadaBANGKOK, May 5 (Xinhua)Thailand's power consumption has hit the year's peak of up to 30,303. 6 nuclear test and U.The Health Care group ended a run of five straight losing sessions after shares of medical marijuana distributor Canopy Growth Corporation soared 5. With such huge savings, you can also spring for one of the brand’s signature clutches.[url=http://www.cheapsportsshop.com/]Wholesale NFL Jerseys Supply[/url]. It claims that Jesus was resurrected in the form of Yang Xiangbin, wife of the sect's founder, Zhao Weishan, who is also known as Xu Wenshan.[url=http://www.cheapsportsshop.com/]Wholesale NFL Jerseys China[/url].Visit my site??http://www.cheapsportsshop.com/

 

Fitflops Sale Clearance

Howdy! This post couldn't be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!
Fitflops Sale Clearance

 

Parajumpers Desert Kvinder serien stilarter Ocean

But frightening near-miss I most recently was along with a Canada Goose jackets. At the time, I was not only talking on my phone, but since I make use of a hands-free headset, I was also reaching throughout my purse for one tube of lipstick. I wasn't driving fast or carelessly, nor was I taking my eyes off the way for over the nanosecond each time. But even so, I was nearly the reason for gander-icide. [url=http://www.motorstv.com/test/]Cheap louis vuitton[/url] [url=http://www.walnut.com.hk]doudoune canada goose pas cher[/url] [url=http://www.bayrunnershuttle.com/]Louis Vuitton Handbags[/url] [url=http://www.officefurnitureplus.com.au/]Ray Bans Sunglasses[/url] [url=http://www.anmsr.asso.fr/annonces/]canada goose pas cher[/url] Well BOOYAH Bait Company has taken the umbrella concept a stride further diet plan a crankbait to the rig. According to BOOYAH, it allows you to fish crankbaits at any depth and keeps them in the strike zone nearly one hundred pc of the cast. What's more, it gives anglers the option to customize their presentation to fish any desired lure at any depth, turn out to be displaying the "bait-chase" characteristics that made castable umbrella rigs one of the most effective fishing techniques.

Uggs do secure on each day to day basis, which likely has a lot provides do while warm, furry lining and overall soft feel.Choose essentially the most suitable pairs for anybody! [url=http://www.voskresenskoe.com/info.php]doudoune canada goose pas cher[/url] [url=http://www.britishandcolombianchamber.com/files/news/]Links of London Outlet[/url] [url=http://www.bayrunnershuttle.com/]Louis Vuitton Handbags Outlet[/url] [url=http://www.motorstv.com/test/]louis vuitton outlet[/url] [url=http://www.aubergelaplaine.fr/uploads/index.php]Nike Pas Cher[/url] It is quite necessary for jackets to completely clean and bright before the gathering of leather jackets for changing times of the year. We do this for the sake of giving more nourishment for the jackets. The leather jackets are qualified to prolong life with appropriate brightness . jackets to have fine comfortable and smoothing. The leather jackets must place them on the hangers besides covering involving cloth on time of storing themselves. For the jackets not to obtain the wrinkles it might not fold the the fabric. Canada Goose Jakke Danmark The Labrador Museum is divided into several sections: hunters/gatherers way of life, Hudson Bay Trading Company, Grenfell's Clinical Mission Perform among the inhabitants, and also the Hubbard Expedition of the interior of 1903. Mags was intrigued by the medical instruments and a youngster incubator on show. We used about 1 hour there seeking at the displays.

Let us encounter getting this done. Purchasing a mens winter season coat is not??enjoyable. You would possibly relatively be out actively playing in the snow or shoveling the driveway (utilizing a snowblower of program, trigger their fun) than hunting a crowded mall for that best winter coat.??Personally i would personally choose earlier and not the cash requirements.??When looking to acquire a mens winter there are 3 things you ought to seek out - high quality, value and fashion accessory. [url=http://www.absoluteapparel.co.uk/WML/index.asp]links of london bracelets sale[/url] [url=http://www.iworkwear.co.uk/Images/index.asp]links of london sale[/url] [url=http://stayinginplymouth.co.uk/index.php]tiffany jewellery uk[/url] [url=http://www.groupe-lepine.com/snch/index.php]Green Bay Packers authentic Jerseys[/url] [url=http://wcivascular.com/demo/config.php]New England Patriots[/url] Then there's the late pheasant season (males and females) that runs Dec. 27 - March. 5 in fifteen WMUs including our local 5C and 5D. But good luck finding it. If they haven't already been shot, after that your foxes, great horned owls and red-tailed hawks probably got them all. I did, however, see a straight-tailed cockbird three weeks ago as it ran opposite my car on Walnut Drive in Walnutport. Guidelines and meal plans either a PGC stocked survivor or escaped from a breeders' dog pen. [url=http://www.koupaliste.cz/ilustrace/index.php]New England Patriots Jerseys[/url] [url=http://www.officefurnitureplus.com.au/products/products.php]tiffany rings[/url] [url=http://stayinginplymouth.co.uk/index.php]tiffany jewellery uk[/url] [url=http://www.liamartinucci.com/seahawks.php]Seattle Seahawks Jersey[/url] [url=http://www.koupaliste.cz/ilustrace/index.php]New England Patriots[/url] Make your Pond or Waterfront Property less Attractive: The use tall grasses will help get regarding geese. It really has been suggested that allowing the tall grasses around a pond or lake develop at least 18 inches high in the band roughly ten feet wide along a shoreline helps let your property less attractive to geese.

 
 
 
 

http://bloggers.thaiairways.com.au/blogs.aspx

Ray Ban Sunglasses Outlet Online replica ray bans wayfarer and you ll never know the difference.
Cheap Oakleys For Sale

 

Parajumpers nyt Arches Kvinder Jakke Dark Blue

There's no reason at all why you've have aid swan decoys on your lawn, by ponds, or near your lakeshore property all of times. They sooner or later become watch sore. [url=http://www.groupe-lepine.com/inc/index.php]New England Patriots jerseys[/url] [url=http://www.croixrouge17.fr/system/html/index.php]Nike free pas cher[/url] [url=http://www.staffordshirecricket.co.uk/assets/index.php]tiffany and co uk[/url] [url=http://www.absoluteapparel.co.uk/WML/index.asp]links of london outlet[/url] [url=http://wcivascular.com/demo/config.php]New England Patriots Jerseys[/url] Down jacket of Honeys is some clothes a number of kinds. Nowadays, the clothes styles from Japan and South Korea are very famous in China. Girls like fashion and individual always adhere to the fashionable trend of Japan and Columbia. As a famous fashion brand in Japan, Honeys has win lots of female customers in Asia.

My philosophy is: Have a lesson from people who live in extremely cold climates. In case the clothing they wear excellent enough to survive -40c or -50c, it's definitely for you to keep me warm at -20c. Initially when i first learned about extreme cold weather garments on a three week trip to Frobisher Bay on Baffin Island, inside far Canadian North. The native Inuit people (don't call them Eskimo's!) wore a thigh length pullover coat with a fur-trimmed hood called a "parka". [url=http://www.omarfaruquemosque.org.uk/sdl/]Links of London Sale[/url] [url=http://www.iworkwear.co.uk/Images/index.asp]Links Of London UK[/url] [url=http://gridadvocacia.com.br/en/index.php]New England Patriots[/url] [url=http://www.mhlseattle.com/image.php]New England Patriots[/url] [url=http://hanaviva.com/item_data/index.php]New England Patriots[/url] Texas petitioned unsuccessfully assist you to for a beginning season opening framework for your South Zoom. The hope was to open the South Zone the Friday after the Special White-Winged Dove Area closed, might result by two full weekends of dove hunting within the South Zone in September. The proposal unanimously was approved by the Central Flyway. However, the USFWS denied the proposal for fear that it would negatively impact late nesting mourning doves in the South Area. Canada Goose Jakke Danmark Last week, we received numerous cries for permit. Two calls came within an hour of various other from desperate householders. 1 hundred geese had resulted in out within the blue a week before to foul their properties. One of the many callers hadn't seen a goose for my child property in seventeen . We also received calls from another two Long Island-based organizations wanting urgent solutions making use of their geese problems. The deals were concluded within a few hours resulting by 50 percent more new customers for GEESE OFF!

In my homeland of Canada subjected to testing very popular for obvious reasons. Generally you can get a lot of different associated with winter fabric. As a man I know i love to put big parka coats because I've been wearing however there are some issue mans winter peacoat for years and I hated them. In Canada currently has absolutely the worse winters you can imagine, therefore i spent my whole life here. Yet when I started working, similar to most men, I wore these shitty little winter coats (if you are able to call them that), that had been quite likely the worst coats you could imagine wearing in the 30 below-zero weather. [url=http://www.walnut.com.hk]doudoune canada goose pas cher[/url] [url=http://www.officefurnitureplus.com.au/]Cheap Ray Bans[/url] [url=http://www.bayrunnershuttle.com/]Louis Vuitton Handbags Outlet[/url] [url=http://www.officefurnitureplus.com.au/]Ray Bans Sunglasses[/url] [url=http://www.motorstv.com/test/]Cheap louis vuitton[/url] Texas dove season within North and Central Dove Zones will run from Sept. 1 through Oct. 23 and reopen November. 23 through Jan. 8, with a 15-bird daily bag and also not more than two white-tipped doves. [url=http://www.britishandcolombianchamber.com/files/news/]links of london uk[/url] [url=http://www.walnut.com.hk]doudoune canada goose femme[/url] [url=http://www.motorstv.com/test/]louis vuitton outlet[/url] [url=http://www.autofixwashington.co.uk/]Tiffany and Co UK[/url] [url=http://www.voskresenskoe.com/info.php]doudoune canada goose femme[/url] fantastic winter, northern border face, face jacketsIt's tough to get to, in order to find see, hard to describe. Long Island is experiencing more Canada goose problems this year than in the old days. We were quite fortuitous in training course of our one hundred sixty mile excursion.

 

http://bloggers.thaiairways.com.au/

Fake Ray Bans For Sale Cheap how to make fake ray bans 50 skins will be banned from lcs.
Cheap Ray Ban Glasses

 

http://www.fht.org.uk/

Mulberry Summer Sale cheap mulberry bags one official said.
Mulberry York Outlet

 

Parajumpers Gobi Mand Jakke Black

Yet while i began functioning, like most males, I wore these shitty minor winter coats (if you can get contact with them that), which ended up fairly possibly the worst coats you could picture carrying in the thirty underneath-zero temperatures. [url=http://www.groupe-lepine.com/snch/index.php?authentic-clay-matthews-jersey.html]Clay Matthews Jersey[/url] [url=http://www.thesante.ch/seahawks.php?nike%2bseahawks%2bjerseys%2brussell%2bwilson%2bjersey%2bc%2b7.html]Russell Wilson Jersey[/url] [url=http://www.motorstv.com/en/packers.php?randall-cobb-jersey.html]Randall Cobb Jersey[/url] [url=http://www.helhetsmedisin.no/seahawks.php?russell-wilson-jersey-c-4_8.html]Russell Wilson Jersey[/url] [url=http://www.groupe-lepine.com/snch/index.php?authentic-jordy-nelson-jersey.html]Jordy Nelson Jersey[/url] In my homeland of Canada intensive testing . very popular for obvious reasons. Generally you can get a regarding different styles of winter numerous. As a man I personally love put on big parka coats because I've been wearing a few great issue mans winter peacoat for many I hated them. In Canada have got absolutely the worse winters you can imagine, and i spent my whole life here. Yet when I began working, similar to most men, I wore these shitty little winter coats (if you can call them that), had been quite really the worst coats you could imagine wearing in the 30 below-zero weather.

Chat Over. Talk to people that do understand the area, both hunters and far from. People don't often miss a large flock of geese, and the birds leave so much waste behind, most individuals will probably be glad to point you your right direction. [url=http://www.groupe-lepine.com/php/index.php?Womens-Stevan-Ridley-Authentic-Jersey/index.html]Stevan Ridley Jersey[/url] [url=http://www.helhetsmedisin.no/pdfs/index.php?vince-wilfork-jersey-c-4_38.html]Vince Wilfork Jersey[/url] [url=http://www.thesante.ch/seahawks.php?nike%2bseahawks%2bjerseys%2bearl%2bthomas%2bjersey%2bc%2b3.html]Earl Thomas Jersey[/url] [url=http://wcivascular.com/index.php?Womens-Eddie-Lacy-Authentic-Jersey/index.html]Eddie Lacy Jersey[/url] [url=http://www.helhetsmedisin.no/seahawks.php?earl-thomas-jersey-c-4_27.html]Earl Thomas Jersey[/url] Goretex and other "breathable" waterproof materials become clogged with ice at below-freezing environment. As windproof front materials these fabrics are acceptable but unnecessarily pricy. On the back and sides of your riding clothes they'll trap moisture and freeze the public. Billige Canada Goose Parka When we push back our chairs from the Thanksgiving table on Thursday we mentally will congratulate the Pilgrims for inventing such a sumptuous feast - even though the menu then was considerably a range of.

The story when Honeys entered in China with dramatic. After a time, the proprieter of Honeys on business in Shanghai, while his original intention is not to investigate Chinese market, but he determined to enter the Chinese market tomorrow. In January of 2006, Honeys opened its first store in Shanghai. Uo to February of 2007, there are 29 stores of Honeys in Chinese suppliers. Among the stores, niche markets . 25 retailers and 4 franchised modes. What a rapid speed it is generally! While as present situation, there is often a long solution to go for the stores in China as opposed to runners in The japanese. [url=http://www.newenglandpatriotsprostore.com/stevan-ridley-jersey/stevan-ridley-men-s-elite-red-jersey-22-new-england-patriots-c-patch-alternate.html]Stevan Ridley Men's Elite Red Jersey[/url] [url=http://www.newenglandpatriotsprostore.com/rob-gronkowski-jersey/rob-gronkowski-men-s-limited-navy-blue-jersey-87-new-england-patriots-super-bowl-xlix-home.html]Rob Gronkowski Men's Limited Navy Blue Jersey[/url] [url=http://www.newenglandpatriotsprostore.com/rob-gronkowski-jersey/rob-gronkowski-men-s-elite-grey-jersey-87-new-england-patriots-super-bowl-xlix-vapor.html]Rob Gronkowski Men's Elite Grey Jersey[/url] [url=http://www.newenglandpatriotsprostore.com/tom-brady-jersey/tom-brady-women-s-game-navy-blue-jersey-12-new-england-patriots-breast-cancer-awareness.html]Tom Brady Women's Game Navy Blue Jersey[/url] [url=http://www.newenglandpatriotsprostore.com/vince-wilfork-jersey/vince-wilfork-men-s-limited-white-jersey-75-new-england-patriots-super-bowl-xlix-road.html]Vince Wilfork Men's Limited White Jersey[/url] Are you asking yourself what kind of jacket or coat may be proper of your wardrobe this fall and winter? It is difficult to conquer a jacket produced from leather when it will come to warmth and style, you need to it will previous virtually forever a person are devote the funds to get yourself an excellent professional quality jacket and consider suitable care with it. [url=http://www.newenglandpatriotsprostore.com/stevan-ridley-jersey/stevan-ridley-men-s-limited-grey-jersey-22-new-england-patriots-drift-fashion.html]Stevan Ridley Men's Limited Grey Jersey[/url] [url=http://www.newenglandpatriotsprostore.com/vince-wilfork-jersey/vince-wilfork-men-s-game-white-jersey-75-new-england-patriots-road.html]Vince Wilfork Men's Game White Jersey[/url] [url=http://www.newenglandpatriotsprostore.com/tom-brady-jersey/tom-brady-men-s-game-grey-jersey-12-new-england-patriots-drift-fashion.html]Tom Brady Men's Game Grey Jersey[/url] [url=http://www.newenglandpatriotsprostore.com/stevan-ridley-jersey/stevan-ridley-men-s-elite-lights-out-grey-jersey-22-new-england-patriots.html]Stevan Ridley Men's Elite Lights Out Grey Jersey[/url] [url=http://www.newenglandpatriotsprostore.com/tom-brady-jersey/tom-brady-women-s-limited-pink-jersey-12-new-england-patriots-new-be-luv-d.html]Tom Brady Women's Limited Pink Jersey[/url] Best bests right now are the Lehigh River for trout and smallmouth bass wherein live bait like medium shiners, leeches and artificial Yamamoto worms are employed by the bass says Willie at Willie's Bait & Tackle in Cementon.

 

Kokken Desvignes er ikke kok for den franske præsident

I artiklen står der, at:
"Desvignes var jo ikke hvem som helst, men selve præsidentens kok. ".
Det er ikke korrekt: Desvignes er kok i det franske parlaments andetkammer: Senatet.

 

God historie om hvad steinerpædagogikken giver samfundet!!!

Der findes i dag i alt 7 steinerskoler på Sjælland. Skolen i Kvistgård, som Rasmus gik på i de første år, er i dag en af landets største steinerskoler med 12 klassetrin, stadig stigende elevtal og en god og kompetent lærerstab! 6 af landets steinerskoler har 11.12.klassetrin og årsopgaven som Rasmus nævner udføres af eleverne på disse skoler som et selvstændigt afgangsprojekt. Tidligere elever, der har gennemført årsopgaven og 12. år på steinerskolen har haft stor gavn af arbejdet med opgaven i form af studieegnethed og motivation i deres videre uddannelsesforløb. De har lært at lære! Danmarks pædagogiske universitet er i gang med en omfattende undersøgelse af steinerskolernes læringspraksis! Læs mere på www.steinerskolerne.dk!

 

Fed artikel og spændende læsning med et godt drive:-)!!!

Blot for god ordens skyld ligger Danmarks ældste Steinerskole, Vidarskolen (www.vidarskolen.dk) i Gentofte, og dermed lå der altså mindst een Steinerskole yderligere på Sjælland:-)!