Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/05/08

Ranees

  • Ranees Foto: Else BjørnRanees Foto: Else Bjørn
Er du træt af slatne phad-thai-nudler og Tom Yum-supper, der er alt for syrlige og lavet af folk, man mistænker for at have været cykelsmede hjemme i Thailand? Prøv Ranee's hjemmelavede thaikøkken, som har retter, du ikke får andre steder.

Thairestauranten på Blågårds Plads 10, er opkaldt efter den søde, thailandsk kvinde, som sammen med sin danske kæreste Andreas Johnsen, har restauranten, der serverer thaimad fra det nordøstlige Thailand, hvor Ranee Udtumpthisarn kommer fra.


Ranees thaimad er anderledes, end du er vant til at få den andre steder i byen. For det første fordi mange af retterne er forskellige fra dem, du ser på andre thairestauranter. F.eks. kan du til forret bestille en tallerken med grønne blade, som du folder til en lille ske skål og fylder i fra små skåle med

  • limestykker
  • skalotteløg
  • tørrede rejer
  • ingefær
  • jordnødder
  • chilistykker
  • ristede kokosflager

Derefter hælder du en hoísinagtig sauce over og putter den lille snack i munden, hvorefter både sødt, surt, stærkt og bittert vil ramme dine smagsløg.


For det andet er Ranee's dyrere end de fleste andre thairestauranter på trods af at lokalet bestemt ikke er fancy, men har vægge i stærke farver hvor Ranees kæreste og svogers kunstsamling af samtidskunst er hængt op, et enkelt møblement i lyst træ og små neonrør på væggen som lamper. Forklaringen er, at alt her bliver lavet fra bunden, som man gør i de små hjem i Thailand – ikke noget med en gang trejde krydderi (smagsforstærker) her.

Til maden kan du få øko økologisk øl og vin, vand eller øko-saft. Kaffen er fra Riccos og teen fra Perchs Thehandel.

Det er en god ide at bestille bord, for alle der har været på besøg hos Ranee's, fortæller begejstret om det til alle deres venner. Og tag lidt tålmodighed med: Den dag AOK var forbi, havde Ranee meget travlt med at betjene gæsterne.

Ranee's åbnede i 2007, hvor restaurant Tibet før lå.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.