Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/11/17

Pyntesyg kæmpe-isvaffel med flydende nutella er kommet til København

  • Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Er du til store overdådige isvafler, hvor vaflen har hovedrollen, så skal du et smut forbi Christianshavn.

Forestil dig en stor luftig vaffel. Den er lige kommet ud af vaffeljernet, og nu formes den som et kræmmerhus, der kan rumme lækker is. Tænk så på, hvordan flydende, varm nutella skal hældes ud over hele herligheden, inden den toppes med knuste oreos.

Det lyder vildt og overdådigt, og det er det også.

Hos Munchies på Christianshavn har de fået en ny isdreng i klassen. Som de første i København serverer de her bubble waffles.

Læs også: Nu åbner burgerfavoritten Jagger på Nørrebro

»Vi legede med tanken om, hvorvidt vi skulle lukke henover vinteren, hvor folk ikke er de store isspisere. Så var vi på inspirationstur i New York og fandt den her bubble waffle. Så tænkte vi, at vi kunne lave en vinterudgave med en varm vaffel med hjemmelavet is,« siger Marlon Pate, der ejer Munchies.

En bubble waffle er oprindeligt en streetfood-favorit fra Hong Kong, hvor man har serveret de luftige vafler, med hvad der bedst kan beskrives som små bløde vaffel-kugler, med alskens slags fyld som ost, pølse og andre sager. Siden er den blevet et hit i USA og særligt New York, hvor den fik det søde tvist, og nu har Munchies altså gjort det til en ny is-darling i København.

Vaflen spiller hovedrollen

Vaffeljernene er blevet importeret fra Hong Kong, og så har de hos Munchies ellers selv sat deres præg på opskriften. Selvom det er vaflen, der har hovedrollen, konkurrerer den om titlen med isen og det lækre tilbehør. Alt is er i øvrigt også hjemmelavet.

Læs også: Nu kan du få rabat på streetfood før koncerten

Selve vaflen krævede dog en hel del arbejde, før den sad lige i skabet. Det er ikke bare en pandekagedej, og den må ikke blive for 'pappet'. Derfor tog det talrige forsøg og adskillige portioner dej, før opskriften var godkendt.

»Konsistensen har været svær at ramme. Folk er kvalitetsbevidste. Det skal ikke kun se godt ud, det skal også smage godt, og det gør den nu,« siger Marlon Pate, der driver butikken med sin forlovede Gizem Mia Oteyaka.

Helt friske vafler

Vaflen laves, mens man venter, og derefter vælger man, hvilken is man vil have. Hernæst vælger man toppings, og så er isen færdig. Smagene er også inspireret af USA og byder på klassikere som nutella, peanutbutter, chokolade, vanilje, blåbær og flere andre, der varierer efter sæson. På toppen kan man smovse i flydende, varm nutella, peanutbutter, varm saltkaramel og forskellige former for bærsauce. For lige at toppe den af, så kan man også vælge oreos, nødder, friske jordbær og mange andre varianter.

Læs også: Jul i Tivoli vender tilbage med spritnyt tema

Er man mere til en udgave af vaflen uden is, kan man også bestille den lune vaffel alene med flødeskum og toppings. Er man i julehumør, kan man også holde øje med en mulig risalamande-is, der er på tale.

En bubble waffle koster fra 45 kr. alt efter, hvor meget is og topping, man ønsker.

Munchies serverer også fortsat deres issandwich med småkager og is.

Hvad: Bubble waffle
Hvor: Munchies, Torvegade 55, 1400 København K
Hvornår: Man-tors kl. 14-21, fre. kl. 14-22 og lør-søn kl. 12-22