Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/12/13

Ps Bar & Grill

Ps Bar & Grill

Pilestræde 12A
1112 København K

Åbningstider

Man-ons: 11:30-24
Torsdag: 11:30-01
Fre-lør: 11:30-02
Søndag lukket.

Kontakt

70 70 10 85
 

 

 

 

  • Foto: Kaspar Mørk Foto:
  • Foto: Kaspar Mørk Foto:
  • Foto: Kaspar Mørk Foto:
  • Foto: Kaspar Mørk Foto:
  • Foto: Kaspar Mørk Foto:

Efter en gennemgribende renovering og sammenlægning med nabolejemålet slog Ps bar & Grill i november 2013 dørene op i Galleri K, hvor kendis-stedet The Lot tidligere havde til huse. Alle minder om fortiden er dog visket bort, både hvad angår indretning og koncept. Her er hverken gæsteliste eller fine fornemmelser men derimod en ambition om at skabe et afslappet, elegant og indbydende spisested, hvor gæster med alle slags pengepunge kan nyde en spisestund med vennerne.

Netop det at spise i grupper ønsker man at perfektionere hos Ps Bar & Grill, hvor store borde omgivet af såvel stole som sofaer vidner om, at det sociale aspekt er i fokus. Så selv om der naturligvis også er plads til tosomheden og de intime stunder, er både lokaler og menukort opbygget med fællesskabet i centrum; en byge af småretter og snacks står side om side med gourmetpizze og diverse grillede udskæringer af både ko, får og gris. Alle disse anretninger serveres gerne på midten af bordet, således at gæsterne kan sammensætte deres eget måltid - en tilgang til spiseakten, der gerne skaber en fænomenal atmosfære.

Køkkenchefen hedder Paulo Guimaraes og har tidligere stået bag københavnske hot spots som Aura, Viva og VB Square. På Ps Bar & Grill har han fået lov at udfolde sin kærlighed til det middelhavsinspirerede køkken med fokus på især tapas-agtige småretter og gedigen grillsmag.

"Vi ønsker faktisk ikke at bruge ordet tapas, for det vi laver er så meget mere. Det er både fransk, italiensk, spansk og... ja... internationalt" understreger den passionerede kok, der er halvt portugiser. Et geografisk afsæt der har sat sig spor ikke bare på spisekortet men også i cocktailmenuen.

På Ps Bar og Grill laver de nemlig sangria. Men du kan godt glemme alt om sløje tømmermænd og charterferie til Sydeuropa, for sangriaen på denne adresse er både moderne og raffineret, serveret i store kander fyldt med vin, is, kvalitetsspiritus og uventede smagsnuancer. Prøv f.eks. udgaven med rødvin, bourbon og ananas eller den mere feminine og sommerfriske udgave med hvidvin, rabarber, grapefrugt og aperol. Om sangriaen fortæller restaurantchef Patrick de Neef, at den er "perfekt til større vennegrupper, der kan samles om den gode smagsoplevelse i glasset, præcis som de gør på tallerkenen". En kande af husets moderne sangria står i 275 kr., hvilket rækker til hele 8 personer. Ønsker man at sætte trumf på tørstslukkeren, kan der sågar mixes en flaske Cava eller Champagne i blandingen for en merpris.

Uanset om du er til snacks, drinks eller begge dele er selve lokalerne også med til at gøre Ps Bar & Grill et besøg værd. Set i forhold til det meget sympatiske prisleje er det virkelig gjort noget ud af indretningen, der emmer af Meatpacking District coolness - på New Yorker-måden forstås, ikke Vesterbro-måden. Rå murstensvægge og skarpe metalgitre danner rammen om den højloftede spisesal med køkken, bar og spisedisk i midten. Her er lamperne lavet af piskeris og marmeladekrukker, mens stearinlys flakker på de rå og industrielle træborde. Selv de lidt mere loungeagtige sofagrupper byder på borde beklædt med hvide klinker i bedste slagterstil. Det er på én gang både casual og eksklusivt, og der er god plads både til den stille samtale og de storskrydende middagsselskaber.

Fra loftet hænger en diskokugle af planetariske dimensioner og vidner om, at der i weekenden godt må skrues op for musikken og komme en DJ bag pulten, selv om det aldrig tager form af at være en natklub. Også "udendørsarealet" i Galleri K's atrium er blevet indtaget med barborde og varmeblæsere, så der både kan skåles, ryges og socialiseres i læ for vejr og vind.

Bag Ps Bar & Grill står en gruppe af byens mest entreprenante restauratører med Torben Olsen og Thomas Fog i spidsen. Sammen med resten af ejerkredsen driver de bl.a. søsterrestauranterne Café Victor, Fiat, Geist og Ravage.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester