Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 05/03/18

Premiere: Nu kommer den første veganske restaurant-festival

Tidspunkt

 

  • Foto: Ikke oplyst
35 spisesteder tilbyder vegansk mad til Danmarks første veganske restaurantuge. Kom med her.

Hvis vegansk mad var en aktie, så skulle man nok snart hoppe på toget - spisestilen er mere populær end nogensinde og kursen stiger nok til højeste niveau 12.-18. marts.

Her afholdes Danmarks første veganske restaurantuge nemlig, hvor 35 forskellige spisesteder rundt omkring i hele landet serverer vegansk - det vil sige uden kød, fjerkræ, fisk, skaldyr, æg og mælkeprodukter.

Se her hvilke restauranter, der er med i VeggieWeek.

Under VeggieWeek kan man købe menuer som alle er 100 procent plantebaserede i tre forskellige priskategorier; 70 kr., 140 kr. og 215 kr, og f.eks. kunne man besøge Cofocos populære Restaurant Vækst, som med sit indendørs drivhus har huseret Instagram de seneste år. Her består menuen af cremet jordskokkesuppe, saltbagt selleri og sorbet på æble og citronverbena.

Madklubben er også rigt repræsenteret med både Bistro de Luxe og Hanzo.

Læs også: Se billedserien: Kom med indenfor i drivhuset her

»Vi har rigtig mange medlemmer og andre interesserede i vegetarisk og vegansk mad i hele Danmark, som faktisk savner lokale spisesteder, hvor de kan nyde et vegansk måltid mad med familie, venner og bekendte. Så vi er virkelig glade for den interesse, som VeggieWeek har mødt. Projektet har fået ben at gå på på bare 5-6 uger, så at 35 spisesteder har tilmeldt sig er jo virkelig skønt,« fortæller bestyrelsesformand for Dansk Vegetarisk Forening, Kenneth Ibsen.

Læs også: Guide: 5 gode steder med vegansk mad i København

»Plantebaseret mad er ikke bare en modedille, som er interessant fra et forretningsmæssigt perspektiv. Det er en livsstil og et verdenssyn, som siger noget om, hvad vi vil med kloden og dens ressourcer. I forbindelse med VeggieWeek får vi mulighed for at teste nye idéer og tiltag af i en kontekst fokuseret 100% på den gode, grønne madoplevelse,« forklarer salgschef for Madklubben, Sine Bjarnason.

Læs også: Populær pizzapusher klar med øko-brunch hele dagen alle ugens dage

Hvad: VeggieWeek
Hvor: Hele landet
Hvornår: 12-18 marts
Hvor meget: 70-215 kr.
Hvordan: Læs mere her