Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/11/17

Populær restaurant popper op i Indre By

  • Foto: PR Foto: PR
Restaurant 56 grader rykker de næste fire måneder fra Holmen og ind i Store Kongensgade.

Restaurant 56 grader ligger og gemmer sig lidt ude på Holmen. Men ikke de næste fire måneder.

Fra torsdag 2. november og frem til marts 2018 popper de nemlig op i køkkenet hos Restaurant Ditto i Store Kongensgade.

De er på en særlig grøntsagsmission. Og vil vise, at grøntsager sagtens kan udkonkurrere kødet.

Læs også: Indre Bys nye gastro-stjerne er lige på trapperne

»Vi kan overraske langt mere ved at langtidsbage en selleri i saltdej, tørre dem og glasere dem i en karamelliseret sauce, end hvis vi bare forsøger at gøre bøffen lidt mere mør end de andre,« forklarer kok og restauratør Kenneth Ellegaard.

»Vi har nærmest bygget hele samfundet op omkring det at spise kød, men det er jo både sundere for os selv og vores omverden at spise mindre kød. Det er ved at gå op for mange, og den bølge vil vi gerne være en del af,« siger han.

Læs også:  Se billederne: Sådan så Christianshavn ud i gamle dage

»Når vi har sået, kommer der jo mange gulerødder, der blot skal hives op af jorden, og et kålhoved giver mad til mange, mange mennesker. Det er faktisk helt vildt, hvad vi kan få til at gro i kasser ude på Holmen. Med kød har du et helt liv, der skal leves for til sidst at blive slagtet. Det giver bare mere mening, at vi bruger grøntsager langt mere,« siger Kenneth.

De praktiserer allerede grøntsagskunsten ude på Holmen, men inde i Store Kongensgade får den lige en ekstra tand.

»Det skal være endnu mere grønt og helst økologisk det hele. Det bliver et laboratorium, hvor visionen er at gøre grøntsagen til det helt store samtaleemne. Vi kommer til at have lidt kød og fisk på menuen - meget med æg og måske nogle østers, men ikke store bøffer. Det handler om at eksperimentere endnu vildere, end vi har gjort hidtil med det grønne,« forklarer Kenneth Ellegaard.

Hvad: 56 graders pop up
Hvor: Store Kongensgade 44, Indre By
Hvornår: Fra torsdag 2. november til marts. Åbent onsdag-lørdag kl. 17.30-00.00
Hvordan: Reserver bord lige her