Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/09/12

Pony

Pony

Vesterbrogade 135
1620 København V

Åbningstider

Ons-søn fra kl. 17.30
Lukket man og tirs

Kontakt

33 22 10 00
 

 

 

 

  • Foto: Malte Kristiansen Foto: Malte Kristiansen
Pony er født ud af Restaurant Kadeaus succes. Den bornholmske himmelstormer lå nemlig her, inden lokalerne blev for trange, og de besluttede at flytte køkkenet til Wildersgade, hvor der var plads til større gastronomiske armbevægelser.

...

'Vi ville aldrig lukke det her sted. Vi ELSKER det, og snakkede om, at vi på ingen måde kunne forene os med tanken om, at det skulle være slut', fortæller Rasmus Kofoed fra Kadeau. 'Det var jo her det hele startede, og vores lille barn, så nu har vi i stedet lavet det om til en mere afslappet restaurant'.

Pony har fået sit navn fordi den er nabo til Vesterbros ældste bygning, det forhenværende gæstgiveri Sorte Hest fra slutningen af 1600-tallet. Stedet blev ofte brugt af sultne og trætte bønder, der ikke nåede inden for Københavns volde, før Vesterport lukkede om aftenen.

Lokalet er lille, men hyggeligt og intimt, og fungerer godt til den afslappede stemning, hvor kokkene næsten kan røre ved alle gæsterne fra deres plads bag komfuret.

Pony kører 7-8 retter med den billigste ret startede ved ca. 80 kroner. Pony bliver en lille udgave af Kadeau, men med en masse fællesnævnere og en prispolitik der gør, at man kan kigge forbi en gang om ugen uden af skulle tage pant i hesten.

Maden bliver stadigvæk topambitiøs, men i den afslappede tilgang til at køre service, så alle føler, at man er i øjenhøjde.

Pony booker desuden ikke alle borde op, så der er altid mulighed for at smutte forbi og få en bid mad og hænge ud ved det gastronomiske vandtrug.

Det fulde udtræk – på Kadeau kaldet bornholmerbank, her et ponyspark – består af fire retter til 400 kr.

Bestil bord her

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Pony bør ride mod solnedgangen for sidste gang

Nedenstående kritiske bemærkninger om Pony er fuldt berettiget. Maden er ok, men så heller ikke mere og betjeningen er simpelthen komisk dårlig og uvidende.

Desuden får man uden at have bedt om det serveret halvlunken vand, som efterfølgende er påført regningen!

Livet er for kort til Pony og der er heldigvis rigeligt med andre rigtig gode restauranter i Kbh, med god stemning, mad og venlig betjening.

 

Kom ned fra den høje hest

For at starte med det gode først. Maden fejler bestemt ingenting på Pony. Retterne befinder sig dog i portionsstørrelse et sted mellem Fortunen og Geist. Vi bestilte a la carte i det begrænsede udbud på kortet og fik tatar, nyretapper og blød ost. To mennesker spiser stadig for 1400 kr. inkl. vin, hvilket er rimeligt for maden, om end det ikke er imponerende.

Jeg ved ikke, om tjeneren skammede sig over sit vinkort, men det var ikke mange ord, det fik med på vejen, da han lagde det foran os. Du skal derfor kunne din ABC inden for naturvine, hvis du vil vælge rigtigt.

Som den første restaurant jeg har besøgt, er der indført brødrationeringer. Da vi spurgte, om vi kunne få en ekstra kurv, fik vi at vide, at vi havde fået det, der hørte med?!

 

lidt mindre attitude, lidt mere service - TAK!

At skrive aldrig er nok en overdrivelse, men sjældent har jeg kendt mage til så nedladende betjening.
Hvordan er tjener kan få sig selv til at vrisse af sine gæster - det går ud over min forstand! Det kom af at vi pænt mindede ham på at vi havde bedt om en ny rabarber vand, - på dette tidspunkt var der nok gået 20 min fra vi havde bedt om den til at vi bad om den igen... Ikke noget med at sige undskyld, den henter jeg lige eller bare det der minder om ydmyghed omkring forglemmelsen - svaret var (med sådan lidt håndbevægelser der pegede ud mod det lille lokale hvor der sad andre gæster ) at de havde MEGET travlt og at han nåede det han kunne nå!
MEGET TRAVLT - nu må I ### lige komme ind i kampen kæreste PONY tjenere - en af Københavns mindste lille bitte restaurant, der alligevel har hele to tjenere til at betjene gæsterne - de har hver 2-4 borde af 2-4 personer pr. bord pr. - det er altså ikke at have travlt - ikke mindre man ikke har styr på sit kram og selv godt er klar over at man bør overveje om man virkelig skal arbejde i service branchen når man tydeligvis ikke har en stress tærskel der kan holde til det!!

Maden var generelt fin - absolut ikke i orden at vi skulle af
med 60 kr. for brød, der havde været i ovnen så længe (de havde jo glemt alt om det) at det var knas tørt, men betjeningen er nu trods alt det eneste der gør at jeg med garanti ikke anbefaler stedet til nogen - jo måske i en slags "hade-anbefaling" - hvor man så kan grine over at de skal det der igennem!

 

Tjenerkultur

Hvorfor er det lige, at tjenere skal behandle spisende gæster som et mere eller mindre nødvendigt onde?

Maden på Pony er helt OK, men jeg bliver altså uendeligt træt af at blive betjent af arrogante tjenere, som med himmelvendte øjne gang på gang må belære os om, at naturligvis kan man da ikke få mere brød til maden, få en servering af blå ost uden den røde ost, få en ny flaske vin førend det passer ind i serveringsmønstret osv, osv,.

Betjeningen betyder bare, at jeg aldrig kommer der igen.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester