Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/10/12

Pluto

Pluto

Borgergade 16
1300 København K

Åbningstider

Man-ons kl. 12-24, tors-fre kl. 12-02 og lør kl. 15-02

Kontakt

33 16 00 16
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

 

 

  • Pluto Borgergade 16 Foto: Martin Sylvest AndersenPluto Borgergade 16 Foto: Martin Sylvest Andersen
Pluto har ladet sig inspirere fra New York og har en rå indretning uden unødvendigheder, men med livlig stemning og uformel, ærlig mad med smagen i fokus.

Pluto er en hip New Yorker inspireret restaurant, hvor ærlig mad glæder hele bordet.

Indretningsmæssigt har Pluto ladet sig inspirere fra New York med en effektiv og rå indretning uden unødvendigheder, men med livlig stemning. Der er mørke wienerstole, mørkt trægulv og uformel, ærlig mad med smagen i fokus.

Der er ingen dogmeregler i madstilen, blot kvaliteten er høj og det smager godt.

Retterne bliver serveret 'family style'; der bestilles fra et menukort spækket med gode sager opdelt i snacks, charcuterier, små og større serveringer, som alle ved bordet kan dele - eller man kan bestille egoist-retter.

Læs også: Oubæks nye hedder Pluto

Køkkenchefen hedder Bjørn Rosendal Jacobsen, og han har tidligere arbejdet på 'Tetsuya' i Sydney som i øjeblikket er nr. 76 på den liste over verdens bedste restauranter, som toppes af Noma. Han har også erfaring fra Wylie Dufresnes køkken i restauranten 'wd50' i New York. Derudover har Rasmus Oubæk skaffet et yderst kompetent hold til at få Pluto til at køre. Da AOK var forbi, spottedes flere kendte ansigter af både tjenere og kokke fra andre københavnske topsteder.

Der er et barområde, hvor der kan nydes forskellige snacks, masser af god vin på glas og flasker fra det "moderne vinkort". Eller man kan få bartenderen til at mikse en cocktail eller knappe en øl op. Baren kan benyttes hele dagen.

Pluto har plads til 80 spisende gæster indenfor, 40 i barområdet, og 40 pladser udenfor.

Take That på toilettet 'Det er rigtig svært at finde på et godt navn, så vi opkaldte vores restaurant efter en planet. Eller en dværgplanet, for det navn kan alle huske', fortæller Rasmus Oubæk, der også har gjort noget ud af Plutos toiletter. Pigetoilettet er nemlig fuldkommen tilklistret med idolbilleder af det legendariske boy-band, Take That. Oubæk påstår hårdnakket at udsmykningen ikke handler om et tabt væddemål. 'Nej, på ingen måde. Pigerne skal bare have lidt godt at se på. Og på herretoilettet har vi jo så også pyntet op med pin-up piger. Noget for noget'.

Ud over Pluto ejer Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen også Retour og Retour Steak.

Hvad: Pluto
Hvor: Borgergade 16, 1300 København K
Hvornår: Man-ons kl. 12-24 (varmt køkken kl. 12-15 og igen kl. 17:30-22), tors-fre kl. 12-02 (varmt køkken kl. 12-15 og igen kl. 17:30-23) og lørdag kl. 15-02 (varmt køkken kl. 17:30-23)

Brugeromtale
Oprettet af: Bjarni 23. aug 2013
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Fantastisk mad og atmosfære

Restaurant Pluto glimrer toplækker mad og en dynamisk atmosfære. Har spist der flere gange - både á la carte og deres 'family style' 12-retters menu - og specielt fiskeretterne og desserterne er fantastiske. Derudover har de et par glimrende vine på glas, som de skænker rundhåndet af ...

Betjeningen er - som flere andre anmeldere har skrevet - meget svingende, enkelte tjenere er engagerede og vidende, andre virker fuldstændig uinteresserede i gæsterne.

Jeg vender dog absolut tilbage på grund af mad og stemning.

 

Fantastisk oplevelse på Pluto

Vi var på Pluto i lørdags og havde en gennemført fantastisk aften. Maden var absolut fantastisk og på et niveau, hvor alle kan være med - og nyde den. De 12 retter som løbende skiftes lidt ud var en konstant fornøjelse og vi gik mere end mætte fra bordet +3 timer senere efter en 'tour de tapas' med mange forskellige anretninger. Inden vi besøgte Pluto havde jeg læst nogle af anmeldelserne herinde, hvor der især bliver gået hårdt til betjeningen på Pluto. Det bemærkede vi slet ikke - den var lige i skabet. Dejlig uformel og altid glad og høflig, når vi havde noget at spørge om.

Forretter:
4 forretter bestående af charcuterie, krebs, kroketter og okseinderlår

Fiskeretter:
3 mellemretter bestående af pocheret torsk, slethvar og kammuslinger

Kødretter:
3 retter bestående af mini-burgere, kalvebryst og shortribs

Desserter:
2 retter bestående af hindbær- og brombærsorbet med små kyskager og crumble.

Hvis der er retter, jeg skal fremhæve, så må det være krebseanretningen, hvor servering og dildmayonaisen var fantastisk, alle fiskeretterne fortjener også stor ros - det var VILDT godt, og kalvebrystet var absurd mørt og en sand fornøjelse. Brombærdesserten var en perfekt afslutning på en dejlig aften.

Pluto stod denne aften for en af de allerbedste restaurantoplevelser, jeg har fået det sidste års tid. Eneste årsag til de 5 stjerner er vinkortet, som ikke lige ramte min smag - men maden var helt, helt i top.

 

Skønt

Dejlig mad og vin. Skønt for en kødspiser som jeg.

 

Skøn mad - betjening à la MacDonalds

Min mand og jeg var på Pluto torsdag d. 27. marts 2013. Maden var en stor fornøjelse, herunder særligt en skøn anretning med sandart og en steam bun med confit de canard. Betjeningen stod desværre i stærk kontrast til den omhu, der var lagt i maden og efterlod os med indtrykket af en ung dame, der virkede som om, at hun troede, at hendes fremmeste opgave var at være effektiv som på MacDonalds: hun påbegyndte således præsentationen af menuen, inden vi så meget som havde fået taget overtøjet af. Og sådan gik middagen slag i slag med retter, der blev præsenteret allerede før hun nåede hen vores bord og i en sådan hast, at vi nærmest ikke nåede at høre, hvad det var. Hendes viden om vinen var meget begrænset, og hun kompenserede ikke (som en af de andre i øvrigt meget imødekommende tjenere) ved at tilbyde at spørge i køkkenet. Da vi spurgte til vinmenuen, fik vi at vide, at den bestod af "et glas orangevin, et glas hvidvin, et glas rødvin og et glas asti". Da vi fik den omtalte "orangevin" kunne vi konstatere, at der var tale om vin nature. Da vi kom til rødvinen, havde hun nok opdaget, at vi gerne ville oplyses og fik at vide, at den var lavet på Grenache og Syrah, hvorfor vi spurgte om den var fra Rhône og fik svaret at "nej, vi kører ikke vine fra regioner, vi har kun niche vine". Nichevin eller ej - en region må den dog komme fra! Og da vi allernådigst havde fået lov at kaste et hastigt blik på etiketten, kunne vi hurtigt få bekræftet at den ganske rigtigt var fra Rhône. Dessertvinen var i øvrigt slet ikke en Asti. Vi kunne jo i løbet at måltidet konstatere, at vinene var udvalgt med omhu og stringens. Derfor super ærgerligt at de ikke blev serveret med samme. Det er synd for det arbejde, der gøres i køkkenet.

 

Skøn mad - betjening à la MacDonalds

Min mand og jeg var på Pluto torsdag d. 27. marts 2013. Maden var en stor fornøjelse, herunder særligt en skøn anretning med sandart og en steam bun med confit de canard. Betjeningen stod desværre i stærk kontrast til den omhu, der var lagt i maden og efterlod os med indtrykket af en ung dame, der virkede som om, at hun troede, at hendes fremmeste opgave var at være effektiv som på MacDonalds.: hun påbegyndte således præsentationen af menuen, inden vi så meget som havde fået taget overtøjet af. Og sådan gik middagen slag i slag med retter, der blev præsenteret allerede før hun nåede hen vores bord og i en sådan hast, at vi nærmest ikke nåede at høre, hvad det var. Hendes viden om vinen var meget begrænset, og hun kompenserede ikke (som en af de andre i øvrigt meget imødekommende tjenere) ved at tilbyde at spørge i køkkenet. Da vi spurgte til vinmenuen, fik vi at vide, at den bestod af "et glas orangevin, et glas hvidvin, et glas rødvin og et glas asti". Da vi fik den omtalte "orangevin" kunne vi konstatere, at der var tale om vin nature. Da vi kom til rødvinen, havde hun nok opdaget, at vi gerne ville oplyses og fik at vide, at den var lavet på Grenache og Syrah, hvorfor vi spurgte om den var fra Rhöne og fik svaret at "nej, vi kører ikke vine fra regioner, vi har kun niche vine". Nichevin eller ej - en region må den dog komme fra! Og da vi allernådigst havde fået lov at kaste et hastigt blik på etiketten, kunne vi hurtigt få bekræftet at den ganske rigtigt var fra Rhône. Dessertvinen var i øvrigt slet ikke en Asti. Vi kunne jo i løbet at måltidet konstatere, at vinene var udvalgt med omhu og stringens. Derfor super ærgerligt at de ikke blev serveret med samme. Det er synd for det arbejde, der gøres i køkkenet.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester