Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/05/14

Pluto

  • Foto: PR Foto: PR
  • Pluto Borgergade 16 Foto: Martin Sylvest AndersenPluto Borgergade 16 Foto: Martin Sylvest Andersen
  • Foto: Martin Sylvest Andersen Foto: Martin Sylvest Andersen
  • AOK - Pluto Borgergade 16 Foto: Martin Sylvest AndersenAOK - Pluto Borgergade 16 Foto: Martin Sylvest Andersen
Pluto har ladet sig inspirere fra New York og har en rå indretning uden unødvendigheder, men med livlig stemning og uformel, ærlig mad med smagen i fokus.

Pluto er Rasmus Oubæks hippe newyorker-inspirerede restaurant, hvor ærlig mad glæder hele bordet - og vel egentlig den tidligere bearnaise-kongens flagskib.

Indretningsmæssigt har Pluto ladet sig inspirere fra New York med en effektiv og rå indretning uden unødvendigheder, men med livlig stemning. Der er mørke wienerstole, mørkt trægulv og uformel, ærlig mad med smagen i fokus.

Der er ingen dogmeregler i madstilen, blot kvaliteten er høj og det smager godt.

Retterne bliver serveret 'family style'; der bestilles fra et menukort spækket med gode sager opdelt i snacks, charcuterier, små og større serveringer, som alle ved bordet kan dele - eller man kan bestille egoist-retter.

Læs også: Oubæks nye hedder Pluto

Køkkenchefen hedder Bjørn Rosendal Jacobsen, og han har tidligere arbejdet på 'Tetsuya' i Sydney som i øjeblikket er nr. 76 på den liste over verdens bedste restauranter, som toppes af Noma. Han har også erfaring fra Wylie Dufresnes køkken i restauranten 'wd50' i New York.

Bar med  det hele
Der er et barområde, hvor der kan nydes forskellige snacks, masser af god vin på glas og flasker fra det "moderne vinkort". Eller man kan få bartenderen til at mikse en cocktail eller knappe en øl op. Baren kan benyttes hele dagen.

 

Pluto har plads til 80 spisende gæster indenfor, 40 i barområdet, og 40 pladser udenfor.

Take That på toilettet
'Det er rigtig svært at finde på et godt navn, så vi opkaldte vores restaurant efter en planet. Eller en dværgplanet, for det navn kan alle huske', fortæller Rasmus Oubæk, der også har gjort noget ud af Plutos toiletter.

Pigetoilettet er nemlig fuldkommen tilklistret med idolbilleder af det legendariske boy-band, Take That. Oubæk påstår hårdnakket at udsmykningen ikke handler om et tabt væddemål. 'Nej, på ingen måde. Pigerne skal bare have lidt godt at se på. Og på herretoilettet har vi jo så også pyntet op med pin-up piger. Noget for noget'.

Ud over Pluto ejer Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen også Retour og Retour Steak.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.