Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/11/17

Pizzakongen: Derfor gider jeg ikke køre rundt i en helt ny Porsche

 • Kokken Gorm Wisweh er manden bag pizzakæden Gorms, som netop har afleveret et årsregnskab med et meget flot overskud. (Arkivfoto) Foto: Andreas Beck

  Kokken Gorm Wisweh er manden bag pizzakæden Gorms, som netop har afleveret et årsregnskab med et meget flot overskud. (Arkivfoto)

  Foto: Andreas Beck
 • Foto: Andreas Beck Foto: Andreas Beck
 • Kokken Gorm Wisweh ses her klippe snoren under indvielse af Tivoli Hjørnet i København, hvor han åbner en restaurant, i november. Foto: Mads Claus Rasmussen

  Kokken Gorm Wisweh ses her klippe snoren under indvielse af Tivoli Hjørnet i København, hvor han åbner en restaurant, i november.

  Foto: Mads Claus Rasmussen
Selvom han scorer kassen på sin pizza-kæde, har kokken Gorm Wisweh ikke tænkt sig at smide om sig med penge. Hele overskuddet bliver nemlig i virksomheden, understreger han.

Det går godt for den kendte tv-kok Gorm Wisweh. Rigtig godt endda. Faktisk kunne han uden at ryste på dankortet købe sig en Porche eller invitere familien på en dejlig lang ferie på en eksotisk trope-ø.

Københavnerne er nemlig vilde med hans pizzaer, og på et år har hans kæde af otte pizza-restauranter, Gorm's, mere end fordoblet sin indtjening.

Det fremgår af selskabets offentlige regnskab for året 2016/2017, som bt.dk omtalte tirsdag. Overskudddet efter skat er på lige knap 2,6 millioner kroner. Det er en fremgang på 1,36 millioner kroner i forhold til sidste år, hvor overskudet var på 1,21 millioner kroner.

Kokken Gorm Wisweh ses her klippe snoren under indvielse af Tivoli Hjørnet i København, hvor han åbner en restaurant, i november. Foto: Mads Claus Rasmussen

Men trods de flotte resultater i det ni år gamle firma, har den kendte tv-kok ikke tænkt sig at fyre pengene af selv. For det første er der syv medejere af kæden. For det andet er målet, at få firmaet til at vokse endnu mere. Derfor bliver hver en krone re-investeret.

Læs også: Københavns pizzakonge indkasserer millionbeløb

»Det ville da være fedt at sidde på Hawaii hver eller hver anden måned, men det, der giver smil på læben, når jeg går i seng, det er at vide, at vi hver dag var lige den ene procent bedre, end vi var i går. Dét giver en lykkefølelse. Jeg er entreprenør til knoglerne. Jeg vil hellere køre rundt i en gammel Suzuki og se restauranterne og drømmene vokse end køre i en Porsche, og de så ikke gør det,« understreger han og tilføjer:

»Der bliver kigget fremad med alle de midler, vi har.«

Derfor bliver hele overskuddet også investeret i firmaet, og her er der ifølge Gorm Wisweh selv masser at tage fat på, for ønskesedlen er lang. På den står der både en ny dej-ælter, en maskine til pizza-boller og planer om nye restauranter.

»Når man arbejder i den liga, vi gør, så koster en maskine altså ikke 50.000, men den kan sagtens koste en halv million. Og så er vi også i gang med at kigge ud af København og se på, hvor vi skal lægge de næste restauranter.«

Foto: Andreas Beck

Han er ikke i tvivl om, hvad årsagen til de flotte resultater er.

»Vi har fundet ud af, hvad det er, vi er rigtig gode til, og hvad er det for nogle oplevelser, vi skal skabe. Det betyde, at vi har gladere gæster, som kommer igen,« forklarer han.

»Vi vil give folk de sjoveste og bedste pizzaer og sætte pizzaen ind i en restaurant-sammenhæng. Vi giver folk en pizza, hvor der er nørdet lidt med råvarer og teknikkerne, og som ikke ligner noget, de kan få alle andre steder: Hyggelige spiseoplevelser med pizza som centrum med små twist af nordisk køkken og mormors gamle opskrifter, som man ikke finder i Italien.«

Læs også: Kæmpe restaurantkæde vil åbne over hele Danmark

Selv om det ikke er helt afklaret, hvad næste nye projekt skal være, så løfter han alligevel en del af sløret for virksomhedens planer for det nye år.

»Jylland er en kæmpe prioritet for os. Vi er ikke 100 procent klar endnu, men i løbet af 2018 vil vi kigge meget den vej,« afslører han.

Bag Gorm's står Anders Kjørup og seks stiftere - hvor Gorm Wisweh er blandt.

Gorm Wisweh er både kok og forfatter, og han er blandt andet kendt fra 'Go' Morgen Danmark'. Derudover har han også medvirket i underholdningsprogrammet 'Vild med dans'.