Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/07/09

Pingus og Priorat på Prémisse

  • Foto: Pingus-vinmager Peter Sisseck under den første internationale kongres for vinmagere i Ronda i 2008 Foto: Pingus-vinmager Peter Sisseck under den første internationale kongres for vinmagere i Ronda i 2008
Spanien spiller førsteviolin, når gourmetrestauranten Prémisse under madfestivalen Copenhagen Cooking holder vinsmagning og middag kreeret af topkok med elBulli på CV'et.

Madfestivalen Copenhagen Cooking starter med manér fredag 21. august, når gourmetrestauranten Prémisse, der i juni hyrede nye, talentfulde kokke og nu hedder AOC, holder prestige-middag med det moderne, smagfulde Spanien som omdrejningspunkt. Kuvertprisen er knap 3.000 kroner.

Match til kraftfulde spaniere
Kokken Ronny Emborg kom til Prémisse efter et år på elBulli i Spanien - den molekylære gastronomis moderskib. Han har skabt en middag, der skal bringe de ypperste nuancer frem i de kraftfulde vine, som den verdensberømte dansker Peter Sisseck med kælenavnet Pingus producerer i Ribera Del Duero, og i de temperamentsfulde ditto, som den karismatiske vinmager Eben Sadie sammen med sin spanske makker laver i Priorat under navnet Terroir al Limit.

Sydafrikas svar på Peter Sisseck
Eben Sadie er født og laver vin i Sydafrika, men i en helt anden prisklasse og kvalitet, end danskerne normalt forbinder med vin fra den verdensdel. De to kompromisløse vinmagere kender hinanden gennem deres importør i Danmark: Jørgen Krüff fra Esprit du Vin i Snaregade. De producere begge vin efter biodynamiske principper og deltog i pinsen store bio-smagning La Renaissance des Appellations.

Smagning af sjældne vine
Middagen begynder med en horisontal smagning af 2006-årgangen fra Terroir al Limit, hvor gæsterne har lejlighed med at smage de sjældne enkeltmarksvine Les Manyes og Les Tosses.

Mere mad
Find flere Copenhagen Cooking-arrangementer og -artikler på AOK. 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register