Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/02/14

PH Cafeen

PH Cafeen

Halmtorvet 9A
1700 København V

Åbningstider

Lukket

Kontakt

33 21 81 80
 

Køkkentype

Cafekøkken

Sandwich

Måltider

Frokost

Middag

Diverse

Lukket

Atmosfære

Trendy

 

 

 

  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
OBS! Stedet er lukket.

For ti år siden åbnede en café, der måske var med til at kickstarte det vilde café- og natteliv, der efterhånden har bredt sig udover Halmtorvet og i Kødbyen, hvor der i slutningen af 90'erne mest huserede ludere og lommetyve.

Stedet er PH Cafeen, opkaldt efter arkitekt, filminstruktør, debattør og en af kulturradikalismes fædre, Poul Henningsen. Et af hans mest kendte værker, PH-lampen, findes da også i både store og små udgaver rundt omkring i hele cafeen, ligesom en tegnings af hans profil hænger på døren ind til cafeen og på en stor plakat bag baren.

PH's forkærlighed for kultur er ligeledes en del af PH Cafeens dna. Der er nemlig kulturarrangementer i hobetal med alt fra visesang og rockkoncerter til dokumentarfilm og stand-up. Lige nu kan man opleve omkring 275 kulturelle arrangementer på cafeen årligt, men bestyreren Carsten Andersen håber på, at han i fremtiden kan invitere cafeens gæster til kulturoplevelser hver eneste dag.

De mange arrangementer afholdes fortrinsvis i det lokale, der ligger ved siden af selve cafelokalet, hvor der er plads til et stort publikum. Cafeen har desuden en brostensbelagt baggård, hvor arrangementerne kan afholdes under åben himmel i sommerhalvåret.

At der er arrangementer af stort set enhver kulturel karakter, kan man også se på cafeens klientel. Der er alt fra unge gymnasieelever fra naboen, Rysensteen Gymnasium, til det gråhårede segment, der især kommer forbi til visesang og afslappet stemning om søndagen. Også mødregrupper og forretningsfolk tropper op for at få en kaffe eller sandwich.

Menukortet er traditionelt cafémad. Det vil sige sandwiches, salater, quesadillas og kager, mens man med en frikadellemenu med bl.a. danske, italienske og thailandske frikadeller har tænkt lidt ud af cafemenus-boksen.

Det er heller ikke på PH Cafeen, at du finder specialimporteret øl fra små, danske mikrobryggerier, men i stedet et overskueligt udvalg af traditionelle danske og udenlandske øl og et par cidervarianter.

I gamle dage blev cafeens lokaler i den Brune Kødby brugt til hestestald, og det rå look fra dengang er bevaret, således at mørke træbjælker udgør konstruktionen i loftet, mens væggene er holdt simple og råhvide med motiver af upcoming kunstnere, der kan købes. Der er god plads til mange cafegæster, der enten kan sidde ved traditionelle cafeborde eller slå sig ned i de to sofaarrangementer med et brætspil eller flyers og magasiner for byens andre kulturelle arrangementer.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.