Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/09/17

Pasteur Vinbar

  • Pasteur, Trianglen 7. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

    Pasteur, Trianglen 7.

    Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Vinbar på Østerbros Triangel som har fokus på naturvin fra Jura.

Louis Pasteur var en fransk mikrobiolog, der i 1862 revolutionerede verden, da han fandt på kortvarigt at opvarme fødevarer for derved at dræbe bakterier, så mad og drikke kunne holde sig længere. Den proces kaldte han, ganske ydmygt, pasteurisering.

Hvad han nok ikke tænkte over dengang, var at han 155  år efter også kom til at lægge navn til en vinbar på Østerbro.

Pasteur Vinbar på Trianglen ligger i de lokaler der i 130 år husede Café Røde Lygte.

Grunden til at vinbaren er opkaldt efter hr. Pasteur har to forklaringer - den ene, at han dengang også kortlagde gæringen og den anden, at han var født i byen Dole i Jura-distriktet i Frankrig.

Netop de to ting har nemlig rigtig meget med vin at gøre. Gæren omdanner nemlig sukker til alkohol, når man tryller og laver vin, og Jura er samtidig et skatkammer af et vinområde små 100 kilometer øst for Bourgogne, de seneste år især kendt som nogle af de dygtigste indenfor genren naturvin, hvor den naturlige gær på druerne får lov til at bestemme smag og retning.

Pasteur Vinbar har over 800 flasker i kælderen, og eftersom vinimportøren Lasse Kruse fra Krone Vin er en af ejerne til vinbaren, er der også mange repræsentanter for hans kontakter i området - faktisk 15 forskellige vinbønder - selvfølgelig primært vine fra Jura, men også holdets favoritvine fra resten af vinverden.

Alle vine herinde er økologiske, og hvis det overhovedet kan lade sig gøre også biodynamiske og med lavt svovlindhold.

Foto: PR

På madfronten giver de den også gas.

Kød og charcuterie kommer lige nedefra Spis min Gris på Nordre Frihavnsgade. Hvis der er to ting, der hænger sammen, så er det vin jaune fra Jura og Comté-ost, og hos Pasteur har de altid minimum tre forskellige lagrede oste til at gå med den gule vin.

Ellers kan man hoppe ombord i røget Morteaux og Montbeliard pølser, ligesom der også bliver serveret Gillardeau-østers, sardiner, ansjoser fra Lolin, tatar, marvpibe, croque monsieur,
andouillette og burata.

Kaffe kommer fra The Coffe Collective og øl fra Kølster i Humlebæk.

Den alsacisk født og erfarne Christophe Rapp står for den daglig drift. Pasteur har plads til ca. 40 siddende gæster samt udeservering med ca. 20 pladser.

Foto: PR

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester