Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/04/14

Palæo

Palæo

Frederiksborggade 21
1360 København K

Åbningstider

Tir-tor 10-20, fre 10-21, lør 10-19, søn 11-18

 

Køkkentype

Fastfood

Måltider

Frokost

 

 

 

  • Palæe en søndag eftermiddag efter åbningen i marts 2012. Foto: Else BjørnPalæe en søndag eftermiddag efter åbningen i marts 2012. Foto: Else Bjørn
  • Palæos hotdog med omelet i stedet for brød kostede lige efter åbningen 55 kroner. Foto: Else BjørnPalæos hotdog med omelet i stedet for brød kostede lige efter åbningen 55 kroner. Foto: Else Bjørn
  12  
Torvehallerne er ikke lutter foie gras og kager. På spise- og take away-baren Palæo kan du få sund fast food inspireret af stenalder-menneskets kost.

Manden, der bragte palæo-konceptet til Danmark, Thomas Rode Andersen, blev grebet af teorien om, at vores krop ikke har ændret sig, siden de første mennesker levede af at jage og samle, og at vi derfor skal spise bevæge os mere og spise mad, der er sammensat af protein, fedt og sunde kulhydrater som i stenalderen.

Det siger sig selv, at den type kost med mere animalsk fedt, kun er sundt, hvis man samtidig sørger for at få megen motion.

Stenalderkost skal være nemt, hurtigt og til få fat i København, mener Thomas Rode Andersen, der er konsulent på sin tidligere kokke-kollega og træningsmakker Daniel Westergaard Thomsens bar med stenaldermad, der åbnede i marts 2012 i Torvehallerne overfor Gorms Pizza i den solrige ende af hal 1.

Navnet er Palæo, da ideen til maden stammer fra den palæolitiske tidsalder, der begyndte for over 2 millioner år siden.

Du kan både købe maden med hjem eller spise den på en ved vinduesbaren - hvis der er plads. Menuen står på friskpressede grøntsags- og frugtjuicer, snacks, supper, hotdog med omelet i stedet for brød, wraps med omelet i stedet for mel, meatzza, som er som en stor, flad hakkebøf med topping, og en Palæo-version af spaghetti med kødsauce, hvor spaghettien er erstattet med grøntsagsstrimler og saucen har en intens smag af ande-hjerter og -kråser og eddike.
Priserne er i mellemklassen.

”Vi vil gerne lave et sted, hvor man kan få et nærende, velsmagende fast food til fornuftige priser, som alternativ til alt det lort, der er i byen. Mad uden tilsætningsstoffer og sukker, der ikke er masseproduceret, som man kan spise på stedet eller tage med hjem, fortæller Thomas Rode Andersen, der ikke kommer til at have sin daglige gang i stenalderbaren.

Når vejret bliver varmere, kommer man til at kunne sidde udenfor spise.

”Det er et superfedt hjørne med masser af lys og sol, og jeg håber, at vi kan grille og lave nogle events udenfor til sommer,” siger Thomas Rode Andersen.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Eksklusiv miniferie på historiske Admiral Hotel med havudsigt fra suiten

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester