Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 19/03/12

Palæo

Palæo

Frederiksborggade 21
1369 København K

Åbningstider

Tir-tor 10-20, fre 10-21, lør 10-19, søn 11-18

 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Fastfood

Måltider

Frokost

 

 

 

  • Palæe en søndag eftermiddag efter åbningen i marts 2012. Foto: Else BjørnPalæe en søndag eftermiddag efter åbningen i marts 2012. Foto: Else Bjørn
  • Palæos hotdog med omelet i stedet for brød kostede lige efter åbningen 55 kroner. Foto: Else BjørnPalæos hotdog med omelet i stedet for brød kostede lige efter åbningen 55 kroner. Foto: Else Bjørn
  12  
Torvehallerne er ikke lutter foie gras og kager. På spise- og take away-baren Palæo, som åbnede 15. marts, kan du få sund fast food inspireret af stenalder-menneskets kost.

...

 Berlingske-læsere husker måske, hvordan køkkenchefen Thomas Rode Andersen fra michelinrestauranten Kong Hans’ Køkken i M/S berettede om, hvordan han opdagede, at hans brystvorter dansede i takt, når han børstede tænder, fordi han havde taget nogle kilo på. Den iagttagelse blev begyndelsen på en lidenskab for træning, der førte interessen for sund mad med sig.

Mere motion, mere fedt
Thomas Rode Andersen blev grebet af teorien om, at vores krop ikke har ændret sig, siden de første mennesker levede af at jage og samle, og at vi derfor skal spise bevæge os mere og spise mad, der er sammensat af protein, fedt og sunde kulhydrater som i stenalderen.

Det siger sig selv, at den type kost med mere animalsk fedt, kun er sundt, hvis man samtidig sørger for at få megen motion.

Kollega og træningsmakker står bag
Stenalderkost skal være nemt, hurtigt og til få fat i København, mener Thomas Rode Andersen, der er konsulent på sin tidligere kokke-kollega og træningsmakker Daniel Westergaard Thomsens bar med stenaldermad, der 15. marts 2012 åbnede i Torvehallerne overfor Gorms Pizza i den solrige ende af hal 1.

Forhistorisk navn
Navnet er Palæo, da ideen til maden stammer fra den palæolitiske tidsalder, der begyndte for over 2 millioner år siden.

Spaghetti-bolognese i stenalder-stil
Du kan både købe maden med hjem eller spise den på en ved vinduesbaren - hvis der er plads. Menuen står på friskpressede grøntsags- og frugtjuicer, snacks, supper, hotdog med omelet i stedet for brød, wraps med omelet i stedet for mel, meatzza, som er som en stor, flad hakkebøf med topping, og en Palæo-version af spaghetti med kødsauce, hvor spaghettien er erstattet med grøntsagsstrimler og saucen har en intens smag af ande-hjerter og -kråser og eddike.
Priserne er i mellemklassen.

Uden sukker og tilsætningsstoffer
”Vi vil gerne lave et sted, hvor man kan få et nærende, velsmagende fast food til fornuftige priser, som alternativ til alt det lort, der er i byen. Mad uden tilsætningsstoffer og sukker, der ikke er masseproduceret, som man kan spise på stedet eller tage med hjem, fortæller Thomas Rode Andersen, der ikke kommer til at have sin daglige gang i stenalderbaren.

På solsiden
Når vejret bliver varmere, kommer man til at kunne sidde udenfor spise.

”Det er et superfedt hjørne med masser af lys og sol, og jeg håber, at vi kan grille og lave nogle events udenfor til sommer,” siger Thomas Rode Andersen.

Hvad: Palæo
Hvor
: I Torvehallerne
Hvornår
: Åbnede 15. marts 2012
Hvordan
: Frokost og aften og take away

Prøv også i Torvehallern
Un Mercato - Cofocos italienske takeaway og cafeteria
Gorms Pizza - sprøde pizzaer af gode råvarer

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Maden smager ikke dårligt - Men der er virkeligt ulækert!

Spiste på Palæo i går, torsdag 13-2-2014, og fik kylling i karry og svainewrap. Begge dele smagte fint. Ikke nogen stor oplevelse, men helt konservativ, uprovokerende, normal lidt salt og sød mad. Karryen var ligeledes mere sød end stærk.

"Tallerknerne", en china-box type æske til karryen og et stykke madpapir rundt om wrap'en selvom vi spiste ved baren (ikke take-out). Min box var utæt, opdagede jeg senere, og karry-sovsen havde dryppet på min bukser. Wrappen var for stor til papiret og var også umulig at spise uden at skulle i bad bagefter.

Det mest bemærkelsesværdige var selve restaurant/bar-området. Det var uendeligt beskidt, langt over grænsen til ulækkert. I dag undre jeg mig over at vi ikke gik, men jeg tror vi var så spændte på maden at vi først så det da vi havde bestilt.

En ting er sikker - vi kommer ikke igen, på trods af at maden ikke var dårlig og at jeg godt kan lide den type mad!

Palæo er en god idé som desværre falder på klassisk dansk tjenerdovenskab og hygiejneklamhed. Det er nok det sted vi kan lære mest af amerikansk mentalitet.

 

Kvalmende dårligt

Dyrt, klamt og en helt i gennem ringe oplevelse. Vi spiste tre mennesker og ingen gad spise op trods de små portioner. Selv fik jeg kvalme bagefter... Badr og ptøj. Brug ikke dine penge der..

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester