Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/03/12

På vej: Michelinkokkenes stenaldermad

  • Thomas Rode er køkkenchef på michelinrestauranten Kong Hans, hvis logo han har tatoveret på brystet. Foto: Martin StampeThomas Rode er køkkenchef på michelinrestauranten Kong Hans, hvis logo han har tatoveret på brystet. Foto: Martin Stampe
Vi skal spise som vi gjorde i stenalderen, mener michelinkokken Thomas Rode fra Kong Hans, der sammen med træningsmakker, vil give københavnerne sund fast food.

Berlingske-læsere husker måske, hvordan køkkenchefen Thomas Rode Andersen fra michelinrestauranten Kong Hans’ Køkken i M/S berettede om, hvordan han opdagede, at hans brystvorter dansede i takt, når han børstede tænder, fordi han havde taget nogle kilo på. Den iagttagelse blev begyndelsen på en lidenskab for træning, der førte interessen for sund mad med sig.

Mere motion, mere fedt
Thomas Rode Andersen blev grebet af teorien om, at vores krop ikke har ændret sig, siden de første mennesker levede af at jage og samle, og at vi derfor skal spise bevæge os mere og spise mad, der er sammensat af protein, fedt og sunde kulhydrater som i stenalderen.

Kollega og træningsmakker står bag
Stenalderkost skal være nemt, hurtigt og til få fat i København, mener Thomas Rode Andersen, der er konsulent på sin tidligere kokke-kollega og træningsmakker Daniel Westergaard Thomsens kommende bar med stenaldermad, der kommer til at ligge i Torvehallerne overfor Gorms Pizza i den solrige ende af hal 1.

Forhistorisk navn
Navnet ligger ikke fast, men bliver måske noget med Paleo, da ideen til maden stammer fra den palæolitiske tidsalder, der begyndte for over 2 millioner år siden.

Uden sukker og tilsætningsstoffer
”Vi vil gerne lave et sted, hvor man kan få et nærende, velsmagende fast food til fornuftige priser, som alternativ til alt det lort, der er i byen. Mad uden tilsætningsstoffer og sukker, der ikke er masseproduceret, som man kan spise på stedet eller tage med hjem, fortæller Thomas Rode Andersen, der ikke kommer til at have sin daglige gang i stenalderbaren.

Fast food-baren skulle have åbnet i januar, men da konceptet kræver specielle råvarer som for eksempel tørret kød, er åbningen udsat til februar.

På solsiden
Når vejret bliver varmere, kommer man til at kunne sidde udenfor spise.

”Det er et superfedt hjørne med masser af lys og sol, og jeg håber, at vi kan grille og lave nogle events udenfor til sommer,” siger Thomas Rode Andersen.

Hvad: Palæo
Hvor
: I Torvehallerne
Hvornår
: Åbner medio marts 2012
Hvordan
: Frokost og aften og take away

Nyt i Torvehallerne
Un Mercato - Cofocos italienske takeaway og cafeteria
Petit Paté - Vincafeen PatéPatés lillesøster
Gorms Pizza - sprøde pizzaer af gode råvarer

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester