Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/05/11

Oysters & Grill

Oysters & Grill

Sjællandsgade 1 B
2200 København N

Åbningstider

Man-lør 17:30 til midnat

Kontakt

70 20 61 71
 

Køkkentype

Fisk og Skaldyr

Steak

Måltider

Middag

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Ved åbningen af Oysters & Grill kunne du få skaldyr efter vægt og dagspris eller skaldyrs-orgie for to ti 250 kroner. Foto: Else BjørnVed åbningen af Oysters & Grill kunne du få skaldyr efter vægt og dagspris eller skaldyrs-orgie for to ti 250 kroner.
  • Oysters & Grill fotograferet til pre-opening i maj 2011. Foto: Else BjørnOysters & Grill fotograferet til pre-opening i maj 2011.
  • De franske øster kostede ved åbningen af Oysters & Grill 15 kroner stykket og et glas cava 40 kroner. Foto: Else BjørnDe franske øster kostede ved åbningen af Oysters & Grill 15 kroner stykket og et glas cava 40 kroner.
Cofoco blander bøffer, skaldyr, blomstrede voksduge og berlin-rå indretning i sin nyeste restaurant Oyster & Grill, som ligger diskret på en sidegade til Nørrebrogade.

Tjenerne er friskfyragtige og i hvid- og blåstribede trøjer. Bordene med de blomstrede voksduge står tæt, de hvide vægge er rå, og loftet ligner med den tværgående jernbjælke noget fra en tidligere østtysk fabrik.

Vi er på Cofocos Nørrebro-restaurant nummer to, Oysters & Grill, som er åbnet i et tidligere tyrkisk bageri midt byens kebab-minefelt i en sidegade til Nørrebrogade overfor Assistens Kirkegård, hvor shawarma-barerne ligger side om side.

Ude fra Sjællandsgade er det næsten ikke til at se, at her ligger en lille restaurant. Trods den nørrebro-loose indretning, der er både chic og trashet med en brændestabel-væg og gamle krystalkarafler som lamper over bordene, er her kræs på menukortet.

Skaldyr per 100 g
På de sorte tavler, som tjenerne sætter på bordene i stedet for menukort, kan du vælge rå østers, dampede eller friterede skaldyr, som du betaler efter vægt til dagspris, og møre bøffer eller en fisk.

Et fad med havets frugter
Modsat mange af Cofocos andre restauranter, har du frit valg på både skaldyrs- og bøfhylden, hvis ikke du vælger Oysters & Grills Plateau de fruits de mere; et fad med havets frugter.

Kokken bestemmer, om det er dampede knivmuslinger, blåmuslinger, venusmuslinger eller jomfruhummere og stegte blæksprutter eller kammuslinger og friterede snow crabs eller store rejer, der kommer ind på fadene. Filosofien er, at man hygger sig om at dele maden fra tallerkener og fade.

Bøf og mikro-fritter
Bestiller du argentinsk entrecôte eller tournedos eller en kalvekotelet på ben skal du ikke dele bøffen, men de små frittede tændstikkartofler, kryddersmørret og en simpel salat i fransk stil, der følger med bøffen.

Kaffe og After Eight
Du kan slutte aftenen med ost eller en dessert eller to. Da AOK var forbi, serverede Oysters & Grill i rendyrket retrostil After Eight til kaffen, som fås i flere urbane udgaver.

Drik vand af plasticflasker
Vand får du på plasticflaske med Oysters & Grills logo uden glas til (og vi vil ikke tænke på det bjerg af affald, de må producere) til en billig pris. Det kræver lidt behændighed at drikke af flasken, hvis man har megen rød løbestift på, og ikke vil ligne den hvide klovn bagefter.

Mere for vennerne end til en romantisk aften
Oysters & Grill er et fint sted at mødes med vennerne, hvis man vil spendere lidt på god mad, men ikke er til tjenere med stiv overlæbe eller stivede stofservietter og to lys på et bord-romantik.

Double-seating
Vær forberedt på, at akustikken ikke er den bedste, hvis man hører dårligt eller let lader sig genere af støj. Bestiller du bord til før kl. 19.30, skal du regne med, at du skal forlade bordet godt 2 timer senere, med mindre restauranten har meget få gæster den aften.

Vinkortet er ikke stort, men har et lille udvalg af vine på glas. Vil du betale lidt ekstra på vinen, kan du få et godt glas rosévin eller en flaske Châteauneuf du-Pape, der går godt til bøf, fra det lille vinfirma Lieu-dit.

Er du i festhumør, har Oysters & Grill både vodka-shots og sidevogne til kaffen i form af grappa, Baileys, cognac, calvados, Limoncello og rom til festlige priser.

Drikker du ikke alkohol, kan du få limonade eller rabarber- eller jordbærsaft.

Oysters & Grill åbnede 12. maj 2011.

Mere Cofoco på AOK
Læs også portrættet af Torben Klitbo - den nye generations restaurant-matador

Cofofo-imperiet

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.