Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/10/12

Oubæks nye hedder Pluto

  • Foto: Simon Knudsen Foto: Simon Knudsen
Lørdag den 20. oktober åbner Rasmus Oubæk sin nye restaurant i Borgergade. Den kommer til at hedde Pluto, og køkkenchefen har erfaring fra verdensklasserestauranter.

...

Rasmus Oubæk og kompagnon Jesper Marcussen er nu så langt med deres planer for deres tredje restaurant, at offentligheden kan lytte med.

Det vigtigste først; køkkenchefen hedder Bjørn Rosendal Jacobsen, og han har tidligere arbejdet på 'Tetsuya' i Sydney som i øjeblikket er nr. 76 på den liste over verdens bedste restauranter, som toppes af Noma. Han har også erfaring fra Wylie Dufresnes køkken i restauranten 'wd50' i New York.

Ud over titlen som køkkenchef indtræder han også i ejergruppen.

Læs også: Rasmus Oubæk barsler ny restaurant

Indretningsmæssigt har Pluto ladet sig inspirere fra New York og får en rå indretning uden unødvendigheder, men med livlig stemning og uformel, ærlig mad med smagen i fokus.

Retterne bliver serveret 'family style'; der bestilles fra et menukort spækket med gode sager opdelt i snacks, charcuterier, små og større serveringer, som alle ved bordet kan dele - eller man kan bestille egoist-retter.

Der bliver ingen dogmeregler i madstilen, blot kvaliteten er høj og det smager godt.

Pluto får et barområde, hvor der kan nydes forskellige snacks, masser af god vin på glas og flasker fra det "moderne vinkort". Eller få bartjeneren til at mikse en cocktail eller knap en øl op. Baren kan benyttes hele dagen.

Pluto får plads til 80 spisende gæster inden for, 40 i barområdet, og 40 pladser uden for lige i solen, når den kommer frem igen.

Ud over Pluto ejer Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen også Retour og Retour Steak.

Hvad: Pluto
Hvor: Borgergade 16
Hvornår: Åbner 20. oktober

Javascript is required to view this map.
Kort