AOK anbefaler
Bistro/brasserie
Fransk
Fransk/dansk
Frokost
Middag
I dag er det kokkene Lars Petersen og Martin Hylleborg, der pisker den berømte Béarnaise. De overtog restauranten efter Rasmus Oubæk i november 2010, men fører stilen og de gode, moderne bistro-retter videre, som de også har lavet, dengang de arbejdede under Rasmus Oubæk.
Siden 2009 har den lille restaurant i to etager serveret masser af retter i mindre portioner. Menukortet er inspireret af den franske stjernekok Joel Robuchons restaurant L’Atelier, der findes både i Paris, London, New York, Tokyo, Las Vegas og Hong Kong. Du kan altså både nå at smage Oubæks saltede foie gras, den fantastiske svamperavioli og Boeuf Béarnaisen, uden at være nødt til at ringe efter en ambulance bagefter.
Pladsen er trang, tempoet er højt. ofte får du valget mellem at komme tidligt og gå tidligt eller ankommer kl. 20.30. Serveringen er bramfri, og postevand nægter de at sætte på bordet. Hvis du kan leve med det, er Oubæk leveringsdygtig i godt håndværk og de bedste råvarer, der forenes i skønne, små franske retter. Det salte køkken er Oubæks force.
Indretningen
Man sidder tæt i en lille restaurant, selvom den i da er udvidet med en lille bar og et par ekstra borde i kælderetagen. Lokalerne er indrettet i en enkel, maskulin stil med sortmalede Y-stole fra Wegner, hvide duge og råt bræddegulv. Loftet er gråt og har en nærmest voksagtig overflade skabt af en stukkatør. Kælderen er mest rustik - uden dug og dikkedarer, og du kan ikke på forhold få lovning på, hvor du kommer til at sidde. Dog placerer de ingen, der har bestilt bord, i baren, uden at advare dem på forhånd.
Oubæk åbnede som gourmetrestaurant i 2004, fik en stjerne i michelinguiden i 2005 og ændrede koncept til bistro i 2006. På adresse lå engang Restaurant PS.
Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.
Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.
Modtag vores faste nyhedsbrev med guides til ugens bedste oplevelser og sidste nyt fra byen. Vi sender det til dig, når en ny uge skydes i gang, og når weekenden nærmer sig.
Tilmeld dig vores breaking-nyhedsbrev og få de vigtigste og største nyheder fra København direkte i indbakken.