Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/03/08

Oubæk

Oubæk

Store Kongensgade 52
1264 København K

Åbningstider

Man-fre 12-15, man-lør 17.45-22.30.00. Lukket omkring jul og nytår, i påsken og to uger af juli og to uger af august.

Kontakt

33 32 32 09
 

Diverse

AOK anbefaler

Atmosfære

Bistro/brasserie

Køkkentype

Fransk

Fransk/dansk

Måltider

Frokost

Middag

 

 

 

Restaurant Oubæk blev 2010 overtaget af kokkene, som Rasmus Oubæk har haft i køkkenet. Husk at bestille bord, hvis du vil spise de gedigne små bistro-retter, for der er rift om dem.

I dag er det kokkene Lars Petersen og Martin Hylleborg, der pisker den berømte Béarnaise. De overtog restauranten efter Rasmus Oubæk i november 2010, men fører stilen og de gode, moderne bistro-retter videre, som de også har lavet, dengang de arbejdede under Rasmus Oubæk.

Siden 2009 har den lille restaurant i to etager serveret masser af retter i mindre portioner. Menukortet er  inspireret af den franske stjernekok Joel Robuchons restaurant L’Atelier, der findes både i Paris, London, New York, Tokyo, Las Vegas og Hong Kong. Du kan altså både nå at smage Oubæks saltede foie gras, den fantastiske svamperavioli og Boeuf Béarnaisen, uden at være nødt til at ringe efter en ambulance bagefter.

Pladsen er trang, tempoet er højt. ofte får du valget mellem at komme tidligt og gå tidligt eller ankommer kl. 20.30. Serveringen er bramfri, og postevand nægter de at sætte på bordet. Hvis du kan leve med det, er Oubæk leveringsdygtig i godt håndværk og de bedste råvarer, der forenes i skønne, små franske retter. Det salte køkken er Oubæks force.

Indretningen
Man sidder tæt i en lille restaurant, selvom den i da er udvidet med en lille bar og et par ekstra borde i kælderetagen. Lokalerne er indrettet i en enkel, maskulin stil med sortmalede Y-stole fra Wegner, hvide duge og råt bræddegulv. Loftet er gråt og har en nærmest voksagtig overflade skabt af en stukkatør. Kælderen er mest rustik - uden dug og dikkedarer, og du kan ikke på forhold få lovning på, hvor du kommer til at sidde. Dog placerer de ingen, der har bestilt bord, i baren, uden at advare dem på forhånd.

Oubæk åbnede som gourmetrestaurant i 2004, fik en stjerne i michelinguiden i 2005 og ændrede koncept til bistro i 2006. På adresse lå engang Restaurant PS.


Brugeromtale
Oprettet af: Lars Petersen 22. nov 2012
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester