Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/01/11

Osteria del Grappolo Blu

  • Foto: PR Foto: PR
L’Osteria del Grappolo Blu blev i 2010 overtaget af Alfredo Franco og hans hustru May-Britt Franco Koed, som ved overtagelsen renoverede lokalerne til et moderne syditaliensk Osteria.

...

L’ Osteria del Grappolo Blu har efterhånden slået sig fast i københavnernes bevidsthed som et ægte autentisk italiensk spisested. Osteriaet har et mindre menukort og har herudover en del “del giorno” retter for eksempel dagens pasta, dagens fisk og dagens risotto. Dette på baggrund af, at køkkenchef og ejer Alfredo Franco har en ambition om, at danskerne skal have et stykke af hans Italien med sig hjem, når de forlader hans Osteria.

Flere af pastaretterne er hjemmelavede, da Alfredo hver dag laver frisk pasta. Herudover bliver alle kager, chokolade, desserter og brød lavet af den anmelderroste Pasticchiere Giuseppe Tarantino.

Alfredo og hans team vil have friheden til at udvælge sig de bedste råvarer om morgenen, når der handles ind, og derfor skifter Alfredo dagligt nogle af retterne ud. Dog finder du altid et par klassikere fra det syditalienske køkken, blandt andre de sicilianske Arancini. Som anmelder Søren Frank sagde, citat; “Faktisk de bedste arancini jeg endnu har smagt – inklusive dem fra Antica Focacceria San Francesco i Palermo.” citat slut.

Sammen ejer parret også gourmet restauranten II Grappolo Blu, som er nabo til L’Osteria del Grappolo Blu på Vester Farimagsgade.

Begge restauranter er rekommanderet i Michelinguiden. Osteriaet har opnået at være nævnt i den lille røde bog siden parret Franco Koed overtog i 2010.

Hvad er et Osteria?
Et Osteria er et italiensk spisested, hvor fokus ligger på at have en fast – gerne tilbagevendende – tilstrømning af gæster frem for kun at dyrke det kræsne gourmet-publikum.

Osteria betyder på italiensk 'et sted, hvor ejeren er vært for folket'.

Maden er som regel fra bestemte egne og tilberedt ud fra lokale, gamle opskrifter, serveret i en uformel og hyggelig atmosfære.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.