Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/01/11

Osteria del Grappolo Blu

Osteria del Grappolo Blu

Vester Farimagsgade 37
1606 København V

Åbningstider

Man-lør 18.00–24.00

Kontakt

3312 5720
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Italiensk

Måltider

Middag

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
L’Osteria del Grappolo Blu blev i 2010 overtaget af Alfredo Franco og hans hustru May-Britt Franco Koed, som ved overtagelsen renoverede lokalerne til et moderne syditaliensk Osteria.

...

L’ Osteria del Grappolo Blu har efterhånden slået sig fast i københavnernes bevidsthed som et ægte autentisk italiensk spisested. Osteriaet har et mindre menukort og har herudover en del “del giorno” retter for eksempel dagens pasta, dagens fisk og dagens risotto. Dette på baggrund af, at køkkenchef og ejer Alfredo Franco har en ambition om, at danskerne skal have et stykke af hans Italien med sig hjem, når de forlader hans Osteria.

Flere af pastaretterne er hjemmelavede, da Alfredo hver dag laver frisk pasta. Herudover bliver alle kager, chokolade, desserter og brød lavet af den anmelderroste Pasticchiere Giuseppe Tarantino.

Alfredo og hans team vil have friheden til at udvælge sig de bedste råvarer om morgenen, når der handles ind, og derfor skifter Alfredo dagligt nogle af retterne ud. Dog finder du altid et par klassikere fra det syditalienske køkken, blandt andre de sicilianske Arancini. Som anmelder Søren Frank sagde, citat; “Faktisk de bedste arancini jeg endnu har smagt – inklusive dem fra Antica Focacceria San Francesco i Palermo.” citat slut.

Sammen ejer parret også gourmet restauranten II Grappolo Blu, som er nabo til L’Osteria del Grappolo Blu på Vester Farimagsgade.

Begge restauranter er rekommanderet i Michelinguiden. Osteriaet har opnået at være nævnt i den lille røde bog siden parret Franco Koed overtog i 2010.

Hvad er et Osteria?
Et Osteria er et italiensk spisested, hvor fokus ligger på at have en fast – gerne tilbagevendende – tilstrømning af gæster frem for kun at dyrke det kræsne gourmet-publikum.

Osteria betyder på italiensk 'et sted, hvor ejeren er vært for folket'.

Maden er som regel fra bestemte egne og tilberedt ud fra lokale, gamle opskrifter, serveret i en uformel og hyggelig atmosfære.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Betjeningen halter

Besøgte stedet med et selskab på 13 personer. Maden var aldeles udmærket og vinene rigtig gode.

Men betjeningen lod en del tilbage at ønske for dette prisniveau.

1. Vores vinflasker stod på en hylde og ikke på bordene, så tjenerne skulle sørge for, at vi havde vin i glassene. Men vi manglede ofte vin i glassene. Og nogle af gæsterne fik hældt bundfaldet i glassene. Vi fik ikke besked på, når de bestilte flasker var tomme.
2. Der var desuden ikke styr på, hvem der skulle have hvilke retter, så vi måtte hele tiden bytte tallerkener rundt.
3. Vi fik besked om, at risottoen tog en 1/2 time at lave men ingen besked om, at hovedretterne ville tage næsten en time at forberede.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester