Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 22/04/14

Osteria 16

  • Foto: PR Foto: PR
Den pakistanske opvasker fyrer lejlighedsvis curryretter af på Vesterbros ellers italienske nye superrustikke hipster-osteria.

Det er ingen hemmelighed, at der efterhånden er fyldt godt op på alle hylder med spisesteder i mellemprisklassen i København.

Derfor er Morten Kaltoft (som i forvejen er den ene halvdel af duoen bag de tre FAMO-restauranter) gået et trin ned i markedet med Osteria 16, som han for nylig åbnede sammen vennen Emil Alsbo, der kommer fra kunstverdenen.

Ud over at bejle til et nyt, ungt segment er det tanken med stedet at drage nytte af en vis spin off-effekt i forhold til FAMO hvad angår bl.a. råvarer. Stedet er uhyre rustikt, ikke meget mere end et hul i muren i en stille gade på ydre Vesterbro.

Det lille lokale er indrettet spartansk, der er ikke langt mellem bordene, så dette er ikke stedet at drøfte forretningshemmeligheder. I det hele taget er Osteria 16 på alle leder og kanter et sjældent uformelt spisested.

Trods navnet tages den italienske dogmatik langt fra så alvorligt som på FAMO-restauranterne, nogle af retterne har nærmest latinamerikansk præg, og det hænder sågar, at den pakistanske opvasker fyrer en af sine hjemstavns curries af fra hoften.

Selv vinlisten – som er lille, men udmærket og kan serveres på glasset – er i ligeså høj grad fransk som italiensk. Menuen, der koster 220 kr., består normalt af seks antipasti samt én secondo (hovedret), dessert kan tilkøbes for 40 kr. – slet ikke urimeligt.


Madanmeldelse: Osteria 16

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.