Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/10/16

Østersuge: Ka' De li' østers?

  • Det er den her, det drejer sig om, når København inviterer til østerfestival. Foto: PR

    Det er den her, det drejer sig om, når København inviterer til østerfestival.

    Foto: PR
14. oktober er en magisk dato for østerselskere landet over. For sjette år i træk er der nemlig østersfestival - og København flyder næsten over med et hav af forskellige arrangementer.

Østers er en af menneskets ældste spise. Der er gjort fund helt tilbage i køkkenmøddingerne fra jægerstenalderen 5200-4200 f. Kr., og østers er faktisk den eneste kendte madvare, som mennesket kan ernære sig ved og overleve uden at spise noget som helst andet – det kræver såmænd bare 500-600 østers - om dagen. Og nu er muligheden der.

Oyster Trophy Week starter nemlig fredag d. 14. oktober, og ballet bliver åbnet i Torvehallerne, hvor østersfiskerne kommer til hovedstaden med sæsonens første østers. Der er smagsprøver fra 15-17.

Læs også: Kom på østersskole i Torvehallerne

Først skal de åbnes
Den populære fiskebutik Hav i Torvehallerne har startet en noget utraditionel fredagsbar. Hver fredag fra kl. 18.30-20.00 står den nemlig på hyggelig østerskole.

For 100 kr. får man lov til at prøve kræfter med tre forskellige slags østers, som man efter grundig instruktion får lov til at åbne samt et glas bobler at skylle efter med.

Læs også: 6 stjerner i dag: Michelin-kok klar med ny restaurant på lørdag

Spis østers i en flydende sauna
Kayak Bar har en flydende sauna, som man kan varme kroppen i efter man har været et smut i kanalen. Og der er selvfølgelig også masser af østers klar. For 150 kr. får man tre stk. og et glas cava.

Men dette er blot et udpluk af alle de forskellige arrangementer. Dyk selv ned i østersfestivalens program her.

Hvad: Oyster Trophy Week
Hvor: Forskellige arrangementer i hele byen
Hvornår: Fra fredag d. 14. til søndag d. 23. oktober 2016
Hvordan: Læs mere her