Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/09/17

Østerbro har fået ny naturvins-perle

  • Pasteur, Trianglen 7. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

    Pasteur, Trianglen 7.

    Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Naturvin fra Jura og masser af Comté er vejen frem for Østerbros nyeste vinbar på Trianglen.

Louis Pasteur var en fransk mikrobiolog, der i 1862 revolutionerede verden, da han fandt på kortvarigt at opvarme fødevarer for derved at dræbe bakterier, så mad og drikke kunne holde sig længere. Den proces kaldte han, ganske ydmygt, pasteurisering.

Hvad han nok ikke tænkte over dengang, var at han 155 år efter også kom til at lægge navn til en vinbar på Østerbro.

Læs også: Østerbro får ny lækker vinbar

Pasteur Vinbar på Trianglen ligger i de lokaler der i 130 år husede Café Røde Lygte.

Grunden til at vinbaren er opkaldt efter hr. Pasteur har to forklaringer - den ene, at han dengang også kortlagde gæringen og den anden, at han var født i byen Dole i Jura-distriktet i Frankrig.

Netop de to ting har nemlig rigtig meget med vin at gøre. Gæren omdanner sukker til alkohol, når man tryller og laver vin, og Jura er samtidig et skatkammer af et vinområde små 100 kilometer øst for Bourgogne, de seneste år især kendt som nogle af de dygtigste indenfor genren naturvin, hvor den naturlige gær på druerne får lov til at bestemme smag og retning.

Læs også: Frederiksberg får ambitiøs vinbar

Pasteur Vinbar har over 800 flasker i kælderen, og eftersom vinimportøren Lasse Kruse fra Krone Vin er en af ejerne til vinbaren, er der også mange repræsentanter for hans kontakter i området - faktisk 15 forskellige vinbønder - selvfølgelig primært vine fra Jura, men også holdets favoritvine fra resten af vinverden.

Alle vine herinde er økologiske, og hvis det overhovedet kan lade sig gøre også biodynamiske og med lavt svovlindhold.

Foto: PR

På madfronten giver de den også gas.

Kød og charcuterie kommer fra Spis min Gris på Nordre Frihavnsgade. Hvis der er to ting, der hænger sammen, så er det vin jaune fra Jura og Comté-ost, og hos Pasteur har de altid minimum tre forskellige lagrede oste til at gå med den gule vin.

Ellers kan man hoppe ombord i røget Morteaux og Montbeliard pølser, ligesom der også bliver serveret Gillardeau-østers, sardiner, ansjoser fra Lolin, tatar, marvpibe, croque monsieur, andouillette og burata.

Kaffen kommer fra The Coffe Collective og øl fra Kølster i Humlebæk.

Den alsacisk fødte og erfarne Christophe Rapp står for den daglig drift. Pasteur har plads til ca. 40 siddende gæster samt udeservering med ca. 20 pladser.

Foto: PR

Hvad: Pasteur Vinbar
Hvor: Trianglen 7, 2100 København Ø
Hvornår: Alle dage 13-22

AOK Tjenester