Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/09/16

Østerbro får ny ambitiøs italiensk restaurant

  • Foto: PR Foto: PR
Ud med pizza, men ind med sicilianske specialiteter på den nye Ristorante L’Imperatore.

Olufsvej 2 på Østerbro er et lille stykke Italien i København. Her har de seneste mange år ligget forskellige italienske restauranter, og i september 2016 overtog Armando Di Raffaele og hustruen Denise Dalsgaard lokalerne og forvandlede navnet til Ristorante L’Imperatore.

De er godt kendt i italiensk mad, eftersom de allerede har et importfirma og to boder ved Torvehallerne; Italian Deli & Organic med henholdsvis hjemmelavede italienske delikatesser og økologisk frugt og grønt.

Smuk by ♡ Se læsernes bedste sommerbilleder fra København

Armando er næsten født ind i de italienske kødgryder, da han hele sin barndom kom i sin fars restaurant på Sicilien, hvor han for øvrigt allerede blev køkkenchef som teenager, inden turen gik mod Danmark.

Her åbnede de en italiensk restaurant på havnen i Dragør, som de dog lukkede i 2014 for at tage til den norditalienske by Bolzano, hvor de åbnede Ristorante L’Imperatore i et hus, hvor Kejser Joseph engang har boet. Italienskkyndige kan måske også gennemskue at navnet L’Imperatore lige præcis betyder kejser. L’Imperatore o Bolzano kører stadigvæk, men bliver i dag styret af Armandos søster.

Guide: Her kan du nyde efterårssolen med gode drinks

Restauranten byder både på italiensk kaffe, frokost og middage, men her er ingen pizza. Til gengæld har de fokus på italienske og især sicilianske specialiteter som fettuccine med vildsvin, risotto med blæksprutte i eget blæk, ravioli med trøfler, stort udvalg i fisk og skaldyr og et sortiment af kød fra lammekoteletter til oksemørbrad. Pastaen er hjemmelavet, brødet friskbagt og al frugt og grønt er økologisk.

Her lå tidligere den italienske restaurant Bocca di Leone, og de har ladet en del af udsmykningen være. Primært fordi det ville være en rigtig dårlig idé, når nu her er smukt dekoreret med ægte vægmalerier.

Hvad: Ristorante L’Imperatore
Hvor: Olufsvej 2, 2100 Kbh Ø