Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/02/12

Økologi på italiensk

  • Fra venstre mod højre er det Edelvita Santos, Alessandro Jacoponi og Elvio Milleri fotograferet i Borgergade 17, da Acquamarina stadig lå på adressen. Foto: Christian AlsFra venstre mod højre er det Edelvita Santos, Alessandro Jacoponi og Elvio Milleri fotograferet i Borgergade 17, da Acquamarina stadig lå på adressen. Foto: Christian Als
Era Ora åbnede den sidste dag i februar øko-trattoriaet i den tidligere Acquamarina i Borgergade.

Sikke en fe! Det er ifølge Google Translate betydningen af Ché Fè oversat til dansk, men Ché Fè (udtales Kæ Fæ) er i Umbrien, hvad man siger, når man møder gode venner - på linje med det på dansk lidet charmerende "Hva' så?"

Ché Fè har siden 29. februar 2012 været navnet på Era Ora-koncernens restaurant i Borgergade, som før hed Acquamarina.

Danmarks første italienske, bio-trattoria kalder Elvio Milleri og hans kone Edelvita Santos og kokken Alessandro Jacoponi restauranten, som åbnede fire dage efter Acquamarina var lukket.

Ché Fé går efter en guldmærket i statens øko-certificering selvom vinkortet ikke er økologisk, og restauranten lover 100 procent økologiske råvarer i Borgergade 17, hvilket er 5 procent mere, end de proklamerede ved åbningen af Acquamarina i 2008.

Selvom mange taler om lokale råvarer og klimavenlighed, vil Ché Fè hver uge få øko-varer fra producenter i Italien, så de kan servere ærke-italienske anti pasti, grønne retter, gnocci, kød som f.eks. kan være kalvekød med zucchini, mild gorgonzola, rosmarin og chili, og en finale af italienske oste og desserter.

Fiske-temaet forlader Borgergade 17 for denne gang, men rygtet vil vide, at Elvio Milleri har andre fiskeplaner, som han endnu ikke vil løfte sløret for.

Hvor priserne på Acquamarina før hed fem retter for 450 kroner eller syv retter med vin til 1.100 kroner, lover Ché Fé at priserne og stemningen mere tilbagelænet, når den nye øko-restaurant åbner.

Hovedretterne kommer til at koste 140 kroner - anti pasti og forretter 70 kroner og desserter 70 kroner.

Et par af vinene på vinkortet vil altid være økologiske, men gæsterne kan også vælge fra et større vinkort af ikke-økologiske vine fra producenter, som Elvio Milleri holder af.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.