Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/09/18

Nyt vegansk morgenmadssted serverer farvestrålende smoothie bowls i Indre By

  • Bowl 37. Foto: PR

    Bowl 37.

    Foto: PR
  • Bowl 37. Foto: Gita Femhøj

    Bowl 37.

    Foto: Gita Femhøj
  • Bowl 37. Foto: Gita Femhøj

    Bowl 37.

    Foto: Gita Femhøj
  • Bowl 37. Foto: Gita Femhøj

    Bowl 37.

    Foto: Gita Femhøj
  • Bowl 37. Foto: Gita Femhøj

    Bowl 37.

    Foto: Gita Femhøj
Endnu en vegansk café er dukket op i København. Denne gang med bowls til både morgenmad og frokost i nordisk stil.

Det startede med morgenmad på Bowl 37, som rykkede ind i Grønnegade 37 i august. Siden da har teamet bag, Magnus Bjørn Andersen og Jeppe Munch Thorsen, serveret veganske smoothie bowl-anretninger i skåle med ingredienser som havtorn, skovbær og den mere specielle espresso, som består af kaffebønner og banan.

Fra mandag 24. september vil det også være muligt at spise frokost på stedet. Det at servere i skåle - heraf navnet Bowl - er en af de store trends lige nu, og det samme gælder for øvrigt indholdet i skålene. Alle retter i cafeen er veganske, og emballagen er bionedbrydeligt. Ud over smoothie bowls kan man få chiagrød, lemonade og kaffe fra alverdens lande, som kan indtages tidligt, hvis man lyster. Bowl 37 åbner nemlig i hverdagene kl. 8 og kl. 9 i weekenden.

Læs også: Guide: 5 gode steder med vegansk mad i København

Selv om de to fyre bag Bowl 37 er ganske unge - 20 og 21 år - er det ikke helt uden erfaring, at de har åbnet deres egen café. Magnus Bjørn Andersen har nemlig været med til at starte det hawaiianske poki-koncept, Oli Oli, op i København. Men da drømmen om at have sit eget sted kun voksede af at se den succes, Oli Oli hurtigt fik, var det nærliggende at slå til, da lokalerne i Grønnegade 37 blev ledige efter at The Union Kitchen Annex lukkede ned.

Læs også: Guide: Fem nye københavnske morgenmadssteder du skal kende

Selv om lokalerne er små, er der fint plads til gæsterne i det aflange rum, der er indrettet i nordisk stil med enkelt interiør af eget design samt møbler fra Menu. De keramiske skåle og krus, som mad og drikke serveres i, er designet af Magdalena Kałużna-Włodarek, der bl.a. også står bag noget af Nomas, Manfreds og Coffee Collectives keramik.

Bowl 37. Foto: Gita Femhøj

Intet er tilfældig hos Bowl 37 heller ikke navnet:

»Vi gør meget ud af at holde et skarpt koncept med en enkel overskuelig menu, der tilpasser sig efter årstiderne. Vores stil er nordisk, både når det kommer til indretningen og maden, som jeg første gang stiftede bekendtskab med på en rejse til Bali for tre-fire år siden. Tanken er at trække det eksotiske ud af bowlen og gøre den mere nordisk. Vi tænker i enkelhed i alt - også i forhold til vores navn, Bowl 37,« siger Magnus Bjørn Andersen.

På længere sigt er drømmen at åbne flere steder som dette, men i første omgang udvides konceptet til også at omfatte frokost-bowls.

Hvad: Bowl 37
Hvor: Grønnegade 37, København K
Hvornår: Hverdage kl. 8-17 og weekenden kl. 9-17