Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/04/14

Nyt spisekoncept rammer København

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

Er du en ørn i et køkken, og har du lyst til at servere din hjemmelavede mad, samtidig med at du møder nye mennesker, så er Eat in Common måske noget for dig.

Det helt nyt spisekoncept lanceres torsdag d. 10. april i København, og nu skal københavnerne invitere hinanden på middag i deres eget hjem.

Og det nye koncept er ganske simpelt.

Opret din begivenhed med fx. tre retters menu og vin. Sæt din pris som du ønsker pr. kuvert, og angiv hvor mange pladser du har. Herefter kan folk, der gerne vil ud og spise og møde andre mennesker, booke bord i din stue.

Ideen skal få københavnerne til at være mere sociale og ikke være bange for at møde nye mennesker.

»Ideen opstod, da jeg sad og kiggede ud af mit vindue på en familie, der altid var samlet og spiste sammen - og jeg havde lyst til at være med. I Danmark går man i biffen og på galleri  og er to meter fra andre mennesker, men man snakker ikke med dem. Det skal speedes op, og vi skal tale med hinanden. Jeg har lyst til, at folk ikke skal kigge mærkeligt på mig, fordi jeg snakker til dem,« siger Metteliva Henningsen, der er idekvinden bag Eat i Common, der allerede er en succes i Norge.

En oplevelse man husker

Der er ingen begrænsninger i det nye koncept. Man behøver ikke være både gæst og vært, man kan gøre lige som man vil. Man kan også lave sin egen pop-up restaurant og servere for andre mennesker, der gerne vil møde hinanden. Man kan fristes til at kalde det en madudgave af Airbnb.

Når man er vært bestemmer man selv prisen for sin menu. Eat In Common fungerer som formidler, og tager selv en lille sum, der skal være med til at få det hele til at løbe rundt. Og gæsterne, de booker bord som på en almindelig restaurant. 

»Alle er velkomne. Det er for alle der har noget at byde på, og som har lyst til at møde andre mennesker. Folk skal gå derfra med en følelse af, at man kan 'plukke' sig en oplevelse når man har lyst. Folk skal tænke så fik jeg det med, det skal være en uventet oplevelse. Det bliver en oplevelse uanset om man klikker med folk eller ej,« siger Metteliva Henningsen.

Man kan oprette lige hvad man vil og invitere indenfor til fx. middag, brunch eller picnic.