Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/11/17

Nyt koncept: København får ny suppe-bar

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
Ny helsebølge satser på suppe.

Først kom juicing, hvor alverdens grønne sager skulle igennem en slowjuicer for at blive til juice. Den trend er allerede blevet overhalet indenom i sundhedens Lala-land, Californien. Herovre er de hoppet videre på næste sundhedsbølge og den hedder souping.

Forskellen mellem en juice og en suppe er indholdet af kostfibre, og kostfibre er de sundes hellige gral. Der er allerede udkommet bøger omkring souping, og en af forfatterene, Sandra Pugliese, har hjulpet med at få en decideret souping-bar på benene. Hun er dog ikke driftmæssigt med i butikken.

Det sker i Sværtegade 3, når Soupherb slår dørene op ned til kælderen fredag 24. november.

Læs også: Så er der gyros-brunch med chocoladefondue og vafler

Hernede kan man både vælge imellem kolde og varme supper - lavet på grøntsager og frugt samt masser af krydderurter (deraf navnet herb), og man kan selv vælge imellem deres udvalg af toppings.

»Hvor juice ofte er proppet med kulhydrater og ikke så meget andet, udgør en veltillavet suppe med grønt, krydderurter og protein et reelt måltid, der giver næring og energi og mætter længe. Desuden har kroppen let ved at omsætte alle de gode sager takket være konsistensen. Det er simpelthen det perfekte måltid – ikke mindst efter træning eller i forbindelse med en soupingdetox,« fortæller Sandra Pugliese.

Foto: PR

Her er også brød i flere udgaver, samt lidt til den søde tand. Fire gange om året får menukortet en overhaling, så indholdet passer til årstiden. Man kan også prøve bone broth, hvis navn dækker over langtidskogt suppe lavet på knogler og marvben og idéen er, at suppen har et højt indhold af aminosyrer, mineraler og glucosaminer.

»Minimum 70-80 procent af de råvarer, vi bruger, er økologiske på nuværende tidspunkt, men med tiden håber vi at øge den andel. Det er dog vigtigt, at vi hele tiden vælger de ingredienser, der smager bedst. Med så enkle måltider som en suppe, er hver enkelt ingrediens' smag essentiel,« forklarer Malene, der er køkkenchef i Soupherb.

Læs også: Nu åbner Restaurant Silo i 62 meters højde

Alle supper og andre drikke serveres i glasemballage, som man enten kan aflevere i Soupherb igen eller som til normalt genbrug.

Hvad: Soupherb
Hvor: Sværtegade 3, København K
Hvornår: Åbner fredag 24. november